Ako "zazimovať" umývačku riadu?

Poprosím ak máte skúsenosť. Ideme sa sťahovať.V byte,ktorý opúšťame je umývačka riadu,ktorá tam ostáva. Ako ju "zazimovať"? Viem,že po umytí je v nej voda,sú tam aj nejaké prostiedky /soľ, leštidlo/ . Neviete poradiť? Mám jednoduchú WHIRPOOLKU, nemá vela programov,tobôž na vypúšťanie vody.....Dakujem za každú rozumnú radu.Ale neradťe mi ju prevrátiť hore dnom a tak to z nej vypustiť. Je tak zabudovaná, že nemám chuť ju vyberať z kl.
Odpovedať
Profilova fotka
Netreba ju zazimovat, ved v byte hadam nemrzne... Staci zavriet privod vody a nechaj ju pootvorenu.
Odpovedať
@staronova Pod na diskusiu -Akú umývačku riadu preferujete :-)
Odpovedať
ja som po odstahovani z bytu vsetko vypratal do prenajatych priestorov vratane umyvacky. Normalne som ju odpojil, z hadic nechal vytiect vsetku vodu a bolo, tusim som na nej ani dvierka nenechal pootvorene. O pol roka neskor po nainstalovani som na nej prebehol umyvaci program bez riadu s tabletou kvoli cisteniu a veselo funguje az doteraz :)
Odpovedať
@kkristian dakujem.....ano,je mi to jasné,ibaže my túto umývačku necháme tak ako to je-vstavanú. A neviem,či sa nedá nejako odčerpať tá zostatková voda a prípravky.Ja byt ani nepredávam,ani nevysťahovávam.....alebo či sa tá voda postupne odparí a nič sa nestane do budúcnosti.....trebárs o dva tri roky.....
Odpovedať
@staronova voda sa neodpari, aspon mne sa cast z nej vyliala do kufra, ked sme ju prenasali :) Nerobil by som si ziadne starosti. Pred opustenim bytu spusti umyvaci cyklus na najvyssej teplote najlepsie s pripravkom na umyvanie myciek a budes v pohode.
Odpovedať
Tak stačí iba zavrieť prívod vody a odpojiť od elektriny. A voda v nej určite nezamrzne a aj keby v byte bola teplota pod nulou tak voda v nej nezamrzne lebo je zmiešaná so soľou a tá nezamrzne. ;-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?