Ako oživiť túto kuchyňu?

neviem ako to vymyslieť, páči sa mi vintage štýl, alebo vás napadá niečo iné? potrebujem aj umyvateľnú tapetu, kvôli masným škvrnám na stene:( ďakujem za každý nápad
Odpovedať
Na mna posobi ta kuchyna velmi tmavo aj ked je biela. Myslim, ze ak zvolis nejaku pestrejsiu farbu na stenu, potom uz ovela jednoduchsie zvolis doplnky. Asi by som skusila aj koberec, alebo behun, aby sa rozbila tmavost blazby aj linky. A aj tie navleky na stolicky, by miestnost urcite zmenili.
Odpovedať
Profilova fotka
kuchynska linka je podla mna celkom OK. Horsie je to so zbytkom miestnosti. prilis maly stol, vymenit stolicky za svetle, biele ev. farebne. Vymalovat ten poloblukovy vyklenok na jasnejsiu farbu podla toho, co sa ti paci. Doladit vyraznejsie textilie na okno, tie zaclonky su zle rovnako aj obrus, dat pod stol koberec svetly. Spustit na stol vyrazne svietidlo a bude to OK.
Odpovedať
Profilova fotka
@hellinka Ahoj, ja by som doplnila doplnky. Napr. farebné utierky, farebné servítky v nejakej peknej nádobe na linku, k tomu farebný koberček na zem pred sporák, aj tak sa to tam zvykne špiniť. Na linku hore možno nejaké džbány, pekné nádoby, niečo, čo tomu priestoru dá ráz domova, niečo vaše. Tie záclony by som dala preč. Možno by som uvažovala i nad dlhými, možno ich aj spojiť, aby to nepôsobilo tak oddelene. Stôl je malý aj pre mňa. No asi by som naň dala iný obrus, zladený so záclonami, príp. v doplnkovej farbe. Na stôl by sa mi hodili kvety. pod okná by som ešte dala niečo, ak necháš tento stôl tak je tam miesto pre kvety, aj väčšieho vzrastu. ak nie kvety, tak nejaký príborník. jaj a taká prkotina. hnedé vypínače na bielych stenách sa mi fakt nepáčia. sú to niekedy také detaily, ktoré stačí opraviť a niečo začne oku viac lahodiť. inak mne sa tá linka páči. nie je to môj štýl, no je to tam pekne upratané, pôsobí to na mňa čisto. fakt len doladiť, dať tomu niečo zo seba.
Odpovedať
Profilova fotka
@hellinka aha, a ešte, kde máš tie fľaky na stene? lebo ja tam vidím kachličky, neviem, ako to myslíš.
Odpovedať
@hellinka inak ja by som pri tej rure vyplnil tu stenu tymi obkladackami az po roh...normalne v tej vyske ako su, este ich potiahnut az po okraj steny a dole, aj okolo vypinaca svetla....a taktiez na druhej strane ten kusok pri umyvacke az po zem.
Odpovedať
@cinnamon super, ďakujem aj za obrázok.stále hľadám okrúhly koberec pod stôl a vidím, že aj obdĺžnik nie je najhorší :-)
Odpovedať
@gubiko ďakujem za rady, určite niečo využijem.zaujímavý je nápad dať koberček pred sporák. No stena je smotanovej farby, chcela som to ladiť do hneda a práve aj "smotankova", ale vyzerá to dosť fádne.ešte raz vďaka :-)
Odpovedať
@vlado35 máš pravdu, aj sme to chceli urobiť, ale rúra je tesne pri stene a keď by sme ich tam teraz dali, tak by sme ju neotvorili, no proste sme to nedomysleli:( a nepoznala som modrú strechu
Odpovedať
@hellinka Tiež som za výraznejšiu farbu na stenu, tiež by som navrhovala vymeniť záclony za iné /záclony či závesy/ a zladiť ich s obrusom a vankúšikmi na stoličkách a s kobercom pod stolom, všade by bol vo vzoroch farebný odtieň maľovky, ktorá bude na stene. Ak chceš ladiť do smotankova, tak si zvoľ 3 odtiene hnedej - tú čo máš na obklade, na dlážke, na dvierkach kuchynských a navrhovala by som koberec, záclony, závesy a obrus , na ktorých budú dominovať vo vzoroch tieto 3 odtiene hnedej. Vadia mi zásuvky - vymenila by som ich za biele alebo smotanové vo farbe steny. Dlhší obrus by som vybrala.
Odpovedať
@hellinka Izbové kvety na okno by som dala do farebných črepníkov alebo obalov na črepníky /rovnakých/ vo farbe maľovky /keď bude výraznej farby napr. zelenej, tak do zelených/ alebo vo farbe bielej ako je okenný rám.
Odpovedať
@hellinka Závesnú tyč na záclony a krúžky na záclony, by som zvolila radšej vo farbe bielej ako sú okná.
Odpovedať
@hellinka z tejto kuchyne by som vintage štýl asi nevytvárala. Štýlovo - je to moderná kuchynská linka, ktorá si pýta moderné farby stien - červená, bordová, sýto-zelená, oranžová...iné stoličky, iný stôl, iné doplnky...v tejto kuchyni sa bijú štýly navzájom.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@hellinka v modernej kuchyni výrazné, sýte odtiene - na stene, na doplnkoch, na koberci, obruse, črepníkoch, závesoch.... hrajú dôležitú úlohu, hoci by bola na stene, na obruse, koberci, črepníkoch a závesoch aj tyrkysová farba - podčiarkne, zvýrazný moderný charakter kuchynskej linky a nechá ju vyniknúť.
Odpovedať
@evabb35 super,ešte k tej farbe.kuchyňu mám prepojenú s obývačkou a tam mám jednu stenu tmavočevenú, myslíš, že by sa dala použiť táto farba. vymaľovala by som asi len ten priestor za linkou , aby to nebolo moc tmavé. ešte sa chcem opýtať, koberce v kuchyni a obývačke by mali byť asi v rovnakých farbách.dík moc:)
Odpovedať
@gubiko kachličky nie sú po celej stene pri rúre a odtiaľ potom pri vareni strieka olej:(
Odpovedať
Profilova fotka
@hellinka uhm.
Odpovedať
@hellinka Ak je tmavočervená farba na nábytku v obývačke, tak by mohla byť použitá aj v kuchyni na stene, resp. vo výklenku jedálenského kúta, na obruse, na črepníkoch na oknách. V moderných interiéroch sa steny farbia rôzne - napr. jedna stena tmavočervená a 4 steny smotanová. Videla som už aj všetky steny namaľované výraznou farbou a bolo to pekné, pôsobilo to útulne - bol to taký členitý interiér - veľa výklenkov.Tmavočervenú by som okolo kuchynskej linky dala namaľovať, ale potom aj tie vypínače na stenu by bolo dobré kúpiť v odtieni kuchynskej linky - teda také tmavo-hnedé.
Odpovedať
@hellinka prípadne pridaj foto tej steny v obývačke.
Odpovedať
@hellinka neviem ako máš členitý interiér, ale keď máš kuchyňu vedľa jedálne, tak by som na tmavočerveno vyfarbila asi aj ten jedálenský kútik /neviem, z ktorej strany je tá stena obývačková/ a dala obrus tmavočervený, črepníky tmavočervené, takisto koberec tmavočervený - jednoducho doplnky by som už volila také, kde bude tmavočervená farba. Ak nekúpiš tmavočervenú, tak aspoň iný odtieň červenej, ale napr. žltú farbu by som do takéhoto interiéru ani vo forme doplnkov už nedávala. Ak to tak zrealizuješ, tak pridaj foto ako to nakoniec vyšlo.
Odpovedať
@hellinka Neviem, aké koberce máš v obývačke. Takto to je ťažko posúdiť. Ide o to, aby v celom tom interiéri dominovali max. 3 farby - hnedú, červenú, smotanovú....už viacej farieb tam netreba ani na koberce. Nemusia byť tie koberce rovnaké, len aby sa farebne nebili, musia farebne splynúť s interiérom.
Odpovedať
@hellinka Ak vymaľuješ aj jedálenský kút na tmavočerveno, tak tie závesné tyče na záclony nedávaj biele, nechat tieto hnedé.
Odpovedať
@hellinka Určite by som dala tú tmavočervenú na stenu okolo kuchynskej linky a na črepníky, obrus, prípadne na závesy na okná, na vankúšiky na stoličkách...Ak ostane stena v jedálenskom kúte taká aká je teraz, tak tyč na záclony by som vymenila za bielu.
Odpovedať
@hellinka Ak nie si s tou tmavočervenou stotožnená a pôsobí tmavo na Teba, tak si ju premaľuj na zeleno-taký odtieň čo máš ako vzor, aj stenu okolo kuchynskej linky a všetko v interiéri /obrusy, závesy/ zlaďuj potom do zelenej farby.
Odpovedať
@evabb35 ďakujem za kopec rád.niečo začínam pomaly realizovať.ten jedálenský kútik asi nechám smotanový, ale to za linkou by som dala načerveno(foto je z obyvky, tie nahádzané knihy v poličke si nevšímaj, malá dcérka tam má momentálne odkladací pultík:)). našla som parádne červené sedáky, črepníky už mám červené, pred linku som dala zatiaľ biely koberček, obrus som zhodila a dala smotankové prestieranie, no budem musieť kúpiť červené,dokúpim aj vázičku na stôl len ešte som žiadnu nenašla, Koberček v obývačke mám len provizórny, taký hnedý, ale chcem kúpiť svetlejšie hnedý. nábytok v obyvke je tiež len do času, budúci rok chcem kúpiť niečo biele.Ešte jedna otázka, k tej smotanovej farbe by si kúpila radšej biele alebo smotanové záclonky.
Odpovedať
@hellinka k tomuto hnedému nábytku táto farba steny pristane. Nie je zlý. Aj ku dlažbe pristane. Pokým nebudeš mať školáčku, nový nábytok do obývačky hádam ani nekupuj, pokiaľ to nesúri. Za linkou by som skúsila dať takúto istú farbu na stenu ako áš v obývačke asi. Toto je taká skôr jahodová farba červenej, ale pekná by bola aj tmavšia - do bordova - taká karmínová červená, ak by si v budúcnosti vyberala maľovku do interiéru... Záclony by som zatiaľ nechala takéto aké máš /na fotke veľmi odtieň nevidno, ťažko posúdiť, ale tie krémové pristanú skôr ku rustikálnemu štýlu myslím/ a pridala ku nim nejaký záves červený, ale dostať už v obchodoch so záclonovinami aj rôzne doplnky ku závesom a záclonám /kadejaké štipce na upevnenie záclony a závesu.../, takže z nich by som vybrala nejaké červené... Potom pridaj foto ako to nakoniec vyznelo.
Odpovedať
@hellinka Keď budete maľovať stenu v kuchyni, tak si zafarbi tou farbou kúsok papiera bieleho a potom s tou vzorkou vyberaj farbu obrusu a závesu, aby si trafila podobný odtieň červenej, resp. aby na vzore obrusu bol aj taký odtieň červenej, teda pokiaľ v predajni bude na výber viac druhov z červených bytových textílií. Do modernej kuchyne pôjdu aj bodky, pásiky, štvorce...väčšie kruhy...také moderné...Dostať aj záclony s červenými detailami...Kvietky na bytových textíliách veľmi nie - skôr bodky a pásiky a ak budú mať napríklad pásikavú záclonu - to je jedno či bielu, tak tá viac bude pristať ku pásikavým závesom ako takáto kvietkovaná.
Odpovedať
@hellinka Prečo chceš bledý obývačkový nábytok. Však vyber z takých materiálov ako máš kuchyňu. Dvere máš hnedé. Máš peknú modernú kuchynskú linku, tak nemiešaj materiály, farby viaceré. Ku modernej kuchyni, moderným dverám sa hodia závesy a obrusy s motívom ovocia - máš tam červenú - tak napr. červený melón, jahody, červené divé maky a potom pásiky, bodky, kruhy, štvorce - taký moderný štýl nech to má celé.Keď budú štvorce na obruse, tak štvorcová vázička, štovrcové črepníky, na záclone štvorce atď....
Odpovedať
@evabb35 Tá stena je tmavočervená len na tej fotke vyzerá jasnejšie. biely nábytok chcem hlavne preto, aby sa mi obývačka opticky zväčšila a bola taká vzdušnejšia, ale to ešte uvidím. musím kúpiť hlavne ten koberček a nejaké doplnky:) a ďakujem
Odpovedať
@hellinka Ja neviem, mne sa páči aj ako to máte teraz. Naozaj tej kuchyni a obývačke nič nechýba ani teraz. Máte peknú, modernú kuchynskú linku. Však časom dokúpite nejaké doplnky - mne napríklad chýbajú v tej obývačke nejaké obrázky na stene, možno fotky v rámikoch na stene...jednoducho niečo na čom môže spočinúť pohľad a zadívať sa. Do kuchyne by som si dala nejaké nástenné hodiny alebo by som si tam niečo by som tam zavesila...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?