Ako máte riešený samostatný pracovný pult v kuchyni?

Ahojte, poradite mi, ako ste to robili vy? Mate ho murovany, alebo kupeny spolu s linkou? Co sa viac oplati, resp. je praktickejsie a z akych materialov?? Diky moc :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Všetko závisí aj od priestoru aký je v kuchyni, pekne ukáže ked sa urobí múrik na výšku 105 cm naň sa položí doska ako barový pult a zvnútornej strany kuchyne sa oprú skrinky, takéto riešenie nie je veľmi finančne náročné a ak je kuchyne otvorená s obývačkou tak ti aspoň úplne nevidno do kuchyne. Alebo treba kúpiť normálne skrinky čo sú v ponuke pri kuchynskej linke a dať hore barové konzoly a na ne barovú dosku, to tiež nie je drahé, závisí od výrobcu kuchyne.
Odpovedať
Profilova fotka
@svenka my tiez teraz riesime kuchynu, ako co spravit.. isto bude ostrovcek.. ale aky.. to ukaze cas.. :).. zatial potrebujeme vediet, kde bude na 100% vodovod a mycka.. drzim palce.. :)
Odpovedať
Ja neviem, co sa viac oplati...ak ti stavaju kuchynu, alebo prerabaju, tak urcite by som si to dala postavit , normalne murovany hned spolu s kuchynou....l Ak mas kuchynu hotovu a uz ti iba chyba viac pracovneho miesta v kuchyni, tak sa daju kupit kupit pekne ostrovceky a bude to rozhodne rychlejsie...nez by si na to mala cakat, kym to postavia. Mne osobne budu stavat murovany. Ale material ti asi neporadim, lebo na slovensku sa asi ZULA moc nepouziva. Ja ho budem mat zo zule (samozrejme povrch, skrinky budu z dreva)
Odpovedať
@digysa ja by som chcela murovany, v tvare takeho obdlznika, resp. kvadra, ale vobec neviem, ako by som si to mala dat spravit, vysku, rozmiestnenie polic - teda to vnutro, atd... neviem nikde na nete najst nejake tipy :-|
Odpovedať
@svenka mas kuchynu? Vymeraj ju. Ak to ma byt v strede, tak musis mat priestor na chodenie. Nesmie to byt prilis natlacene. 1. vyska musi byt urcite minimalne, ako je kuchynska linka...to je jasne. 2. ak mas kuchynu do obdlznika, tak aj ostrov musi byt oblznik, ak ju mas do stvorca, tak sa nesnaz obdlznik natlacit do stvorcoveho priestoru. Ja to mam uplne ine.....moj strov je v podstate bar ktory ma vysku pre barove stolicky a tiez vysku na varenie. (vid. moj plan) Ja v podstate ani ostrov mat nebudem. Ja by som si vizualne poukladala krabice do svojej kuchyne a pozrela si asi aky velky moze byt tvoj ostrov. Myslis nieco taketo?: http://www.homesandgardenjournal.com/... http://www.homeinteriorsphotos.com/wa... http://0.tqn.com/d/homerenovations/1/... http://www.aldendesignstudios.com/fil... http://www.onlinefurnituredesign.com/... http://outdoor-lightszone.com/wp-cont...
Odpovedať
ja mam vyrobeny ako cela linka, zalezi aj aka linka bude ak klasika, dvierka drevo hodi sa aj murovany, ak moderna lepsie ukaze cela linka pokope a malo roznych materialov. Omietka sa bude okopavat, moze popraskat...
Odpovedať
Profilova fotka
@svenka vnutro zavisi od toho, co chces mat na tom ostrove - varnu dosku, umyvadlo, alebo len pracovna plocha? pod umyvadlo sa zvycajne dava odpadkovy kos a vedla umyvacka, prip. este cosi na cistiace potreby. pod varnu dosku je fajn dat hore zasuvku na varesky, naberacky, pod to hrnce a este tam niekam blizko dat dochucovadla. pod pracovnu dosku rozne naradie a drobnosti, co sa pouziva pri spracovani potravy a este bezne pouzivane potraviny do rustikalnej kuchyne by sa mi viac hodil murovany pultik, do modernej urcite nie ;-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?