7,5cm priecka - zavesenie kuchynskej linky IKEA

Profilova fotka
Ahojte, po rekonstrukcii jadra v byte mam 7,5cm YTONG priecku medzi kupelnou a kuchynou. Pri vystavbe mi majster povedal, ze upevnenie linky na takuto stenu je bezproblemove. Teraz ale vaham, ako "pre istotu" co najlepsie vyriesit zavesenie kuchynskej linky - hornych skriniek. Linku chcem kupovat v IKEA. 1) 7,5cm zvladnem v pohode a mozem tam zavesit 4 normalne naplanovane skrinky (vid foto) ...? 2) radsej to cele odlahcit a zavesit napr len 2 skrinky a ulozne miesto vyriesit lahsou policou (vid foto2) ...? V IKEA mi na toto odpovedat nevedeli, takze sa pytam realnych pouzivatelov, ci taketo nieco mate zavesene na takej stene. Dakujem!
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj, nuž 7,5 je teda dost malo a ked ide o ytong.. o to viac. Montoval som uz aj taky pripad ako mas ty. A sice: presne navrtana diera do ytongu na kazdu skrinku v pravo aj vlavo - vlozenie chemickej kotvy plus zavitova tycka a na tu skrinku co je uplne vpravo poisti ju do bočnice tam kam sa dava kolik na policu tak isto.. Každu dieru vrtaj akoby dole, čize ako by si vrtal smerom do zeme. MUSI to držat. A este je jedna moznost.. to iste urob aj na dne skriniek... ale to v navode IKEA nenajdeš :)
Odpovedať
A majstrovi si sa uz podakoval? Takych majstrov treba hnat... Starosti s tym mas jedine ty, riziko znasas jedine ty. Nasledky znasas jedine ty.
Odpovedať
@flx je lepsie pytat sa ked sa nieco ide robit, nie az ked sa to pokaslalo.
Odpovedať
Profilova fotka
No, bohuzial podcenila som to pri planovani. Teraz sa snazim najst co najefektivnejsie riesenie. Dakujem za rady, pokusim sa to teda co najviac odlahcit a zaroven tie horne skrinky co najviac prisroubovat.
Odpovedať
@flx Ak ti ja môžem poradiť, tak by som predmurovala ešte jednu priečku a zavesila by som tam poriadne skrine vysoké po strop a z kuchyne by som vydupala maximum z hľadiska funkčnosti a úložného priestoru, hentie poličky sú len lapače prachu.
Odpovedať
Ak budeš mať za linkou obklad, tak je to najlepšie spraviť tak, že vrchné skrinky položíš na hranu obkladu. Ten by ti to mal zadržať celkom slušne. Takto to odporúčal jeden majster, keď domáci chcel vešať linku na stenu z dutých tehiel (dvojdierových) hrúbky 6,5 cm. Stena bola ešte na viacerých miestach prebúraná kvôli rúram, elektrike a pod. Ja som bol zásadne proti, ale bol som "ten mladý"... Našťastie to aspoň presieťkovali. Btw. tebe tam dúfam sieťku dali z oboch strán steny. Inak je to celé na vieš čo...
Odpovedať
zavolaj si monterov z Ikea nech ti to nahodia a spis papier ze je vse OK, ak sa ti to zmasti tak to je ich chyba, a maju problem oni, ono sa veci maju tak ze kto si to vyrobi nech si to aj namontuje.A nemas problem.
Odpovedať
@marinak53 Ty si strasny odbornik. Murari urobia tenku priecku a na vine budu majstri z Ikea.
Odpovedať
no jooo murari robia , majitel prikaze, co z toho vypliva?ale tak da sa zavesit aj na 5cm priecku len ikeaci to urcite nespravia a ak si ju zavesi majitel sam a padnemu mu reklamacia mu neprejde,.Cize treba porozmyslat ako na to.
Odpovedať
Profilova fotka
Ja by som to tak tragicky nevidel. My sme pred 1/4 rokom dávali o hooooodne väčšie a masíííííívnejšie skrinky do 10-ky Porfixu a je to O.K. Ale ako píšu toť vyššie niektorí chlapci: nech je to 1/ presieťkované (čo však verím, že je, lebo tieto pórobetóny sa zásadne sieťkujú) 2/ chemická kotva msíce tiež nie je na škodu - ale ja by som asi (ak máš už tie pochybnosti) zavesil na stenu takú tú kovovú lištu, čo sa pre pár rokmi bežne používali a skrinky kotvil až o ňu - a máš istotu, že je to 101 %-né 3/ ako píše worker_falcon - daj na spodnú hranu napresno obklad, o ktorý oprieš (položíš naň) dolnú hranu horných skriniek a máš to istené na viac spôsobov. A vôbec by som nemal na Tvojom mieste pochybnosti. A tej panej (či slečne) čo Ti radí predmurovať ešte 1 priečku, sa spýtaj, či už niečo robila okolo vešania kuchynských liniek, keď tu rozdáva takéto nezmyselné rady...
Odpovedať
Mame to tak ako pise @domaro dve 90tky vyklapacie a digestor.plne poharov. Drzi to uz 3 roky a v pohode. Sroby riadne ale zavesil sa na kazdy jeden muz 90kg pred skrinkami a ani sa nehli
Odpovedať
Profilova fotka
@flx Takéééééto skrinky sme vešali do 10-ky Porfixu a držia ako šľak:
Odpovedať
Článok sa načítava...
@leonardom pani alebo slečna urobila v živote trochu viac kuchýň ako vy kuchynečku 2,5 x 1,5
Odpovedať
Profilova fotka
Kamosi, dakujem za rady. Zjavne ma kazdy ine skusenosti, ved preto som tu. Bohuzial s tou prieckou technicky uz vela nespravim (mea culpa), preto velka vdaka za konstruktivne napady "ako sa to da" a nie "preco sa to neda". .... a nehadajte sa, budte radi ze vam drzia skrinky :D
Odpovedať
prispejem otazkou, zelezobetonova priecka 7 cm udrzi kuchynske skrinky velke az po strop? plne veci? je medzi kuchynou a kupelnou v panelaku. vdaka :-)
Odpovedať
@shimmeron normálny panel by nemal mať problém, ak použiješ správny postup.
Odpovedať
@worker_falcon a ked ten panel mal po odstraneni starej vodoinstalacie, odpadu a elektriky uz viditelnu tu "mriezku" na niektorych miestach zo strany kuchyne? ale hrubka bola stale cca 7cm? ide o to ze uz to mame osadene asi 3 mesiace a nepadlo to, len sa paranoidne bojim dat do vrchnych skriniek take tazke veci ako je muka, cukor, zavaraniny... vdaka :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?