Nový otvor na dymovod

Dobrý deň. Prosím vás riešil z vás niekyo prehodenie otvoru dymovodu na komíne z jednej strany na druhú. Ide mi o to že ho màm na ľavej strane komína a medzi mùrom a komínom je tam medzera cca 80cm(bola v pláne inà pec)tak ho musím presunúť na druhú stranu komína kde pôjde pec a màm tam cca 250 cm šírku. Ďakujem za odpovede.👍 Na fotke je zakreslený terajší otvor ale ja ho chcem na druhù stranu komína.
Odpovedať
Nepíšeš, aký typ komína máš...
Odpovedať
@rimbam3021 vlani som robil také do schiedel Absolut....dal som mu rady...
Odpovedať
@dedo758 sorry ide o komín Schiedel a ten otvor je na pravej strane teraz,nie na ľavej ako som napísal.
Odpovedať
Profilova fotka
@rimbam3021 Navod a pravidla pre realizaciu noveho napojenia v uz postavenom komine: https://www.schiedel.com/sk/produkty/...
Odpovedať
@schiedel_maros_plsko ďakujem 👍👍
Odpovedať
Ahojte, nechcem zakladat novú tému. Ide mi o to, že brat "vylepšil" kotol, resp. Obložil dymovod polystyrénom. Bavili sme sa že takýto zásah je neprípustný z potipožiarneho hľadiska, že polystyrén je horľavý a takéto niečo nemá v blízkosti kotla čo hľadať ale neverí mi. Chcem vedieť ako to vidíte vy. Prikladám foto.
Odpovedať
Profilova fotka
@1m1 Kedze predpokladam, ze sa jedna o plynovy kondenazcny kotol, teda predpokladam maximalnu teplotu spalin 120°C, je bezpecna odstupova vzdialenost 0. Dalej je uplne zbytocne zateplovat dany usek spalinovej cesty, lebo ak aj dojde ku poklesu teploty spalin, stara sa o odvod spalin ventilator v spotrebici. Avsak aj pri tomto tvrdeni je dana uprava na hulvata, bez moznosti kontroly, opravy spalinovej cesty. Ako kominar/revizny technik, tak servisak od kotla, by toto strhol zo slovami: "Boze to co bolo za ...., co toto spravilo."
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?