Môže byť spoločný komín pre kúrenie a krb?

Pripravujem si projekt domu, chcem sa spytat, je mozne pouzit jeden spolocny komin na kurenie (pravdepodobne kondenzacny kotol) a aj na krb? Pozeral som prispevky, ale nic som k tomu nenasiel... Inde som cital nieco o dvojkominoch, ale neviem ci su urcene presne na tento ucel... Alebo poradite nieco ine? Vdaka. JM
Odpovedať
Jasne, dvojkomin. Ale mozes aj usetrit, ak kotol nezapojis do komina, ale spravis vyvod cez stenu... a komin postavis len pre krb... napriklad.
Odpovedať
Musia byť dva prieduchy. Zožeň si prospekty na internete -komínové systémy Prespor- napíš do googla. Jeden komín dva prieduchy v ňom. Cez stenu už norma nedovoľuje, musí byť komín aj na turbokotle.
Odpovedať
Profilova fotka
samozrejme, ze komin na turbo kotol nemusi byt.ferka opat zavadza.na krb treba murovany komin.turbokotol alebo kondenzacny sa daju vytiahnut nad strechu antikoroznou rurou, takze tam komin netreba. samozrejme dvoj komin nie je ziadny problem.ponuka ho schiedel - betonovy a heluz keramicky.viac info na ich web strankach
Odpovedať
Profilova fotka
ferka asi myslela len taky do steny - to naozaj uz norma nedovoluje..okrem toho, cela fasada z toho bola spinava :-p daniella - ty myslis ten nerezovy komin - to je pripustne riesenie, aj my tak mame... existuju aj kominove systemy s dvoma prieduchmi, na krb sa vsak odporuca mat samostatny komin - takze sme nespekulovali a budeme mat nerezovy komin cez stenu..
Odpovedať
daniella8, veď aj antikorová rúra vytiahnutá nad strechu je komín. Komín na turbo kotol musí byť!!!!!! :-p
Odpovedať
juraj, pokud vim, tak na krb je potreba komin s mnohem vetsim prumerem..cca 200mm vlozka, na turbokotel je prumer 80mm(odkoureni) a na atmokotel 130mm(odkoureni), takze uz z tohohle duvodu se mi to zda nerealne - kotle maji podle vyrobce urcene prumery odkoureni a prumer nesmi byt vetsi, jinak by komin nemel spravny tah navic teda spaliny z krbu maji obrovskou teplotu, takze i z pozarniho hlediska si myslim, ze by to byl problem ten zminovany dvojkomin(tzv koaxial) slouzi pouze k tomu, ze trasa odkoureni a prisavani turbokotle je stejna a tedy musi byt rozdelena
Odpovedať
takze zde je info od odbornika(kominicke firmy): do jednoho komin pruduchu nelze zapojovat spotrebice na ruzna paliva, tzn plynovy kotel a krb na tuha paliva(vyjimkou je teda plynovy krb) do jednoho komin pruduchu lze napojit az 3 spotrebice do 50kw/spotrebic(odstup napojeni min 30cm)
Odpovedať
Profilova fotka
My mame dva kominy - jeden od krbu a druhy od plynoveho kotla ... dispozicne sa to nedalo inac riesit a naozaj, norma uz nepovoluje vyvod len cez stenu.
Odpovedať
Profilova fotka
AHojte my budeme mať tiež kúrenie od krbu aj od elektriky a komín budeme kupovať taktiež dvojdierový ;-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?