Komíny Schiedel

Dobrý deň, máme v dome dva komíny. Jeden pôjde z kotolne, ktorá sa nachádza v pivnici a druhý pôjde z obývačke, kde bude krb. Treba tieto komíny nejako zatepliť, alebo ich môžem rovno omietnuť. Komíny máme značky Schiedel. Ďakujem za odpoveď.
Odpovedať
@misodk vo vnútri je zateplenie zbytočné, robí sa iba v neizolovanom podkroví alebo nad strechou. Ale či je tá pena v pravo čo sa opiera o komín ôk to pochybujem.
Odpovedať
@jumt pena sa nikde neopiera o komín, je tam Nobasil
Odpovedať
@misodk najlepsie je pozriet si technicke listy ku danym kominom, tam je to popisane: https://www.schiedel.com/sk/na-stiahn...
Odpovedať
@misodk mozes rovno omietat. Ps, medzi porfixom a kominom mas medzeru? Ak ano daj tam nobasil.
Odpovedať
@palo18 je to ytong a je tam max 1cm medzera, cize asi ho tam moc nenapcham
Odpovedať
Profilova fotka
@misodk Dobry den. Mozete ich samozrejme omietnut. Izolacnu vrstvu do 50 mm (kvoli presahu krycej dosky) odporucame v ochladzovanej a exterierovej casti , aby nedochadzalo v danej oblasti kondenzacii tepleho a vlhkeho vzduchu v zadnom odvetrani. Styky komina a stien presietkujte, obmedzite tvorbu trhlin. Kurte prosim spravnym palivom v spravnom mnozstve spravnym sposobom v spravnom spotrebici so spravne pripojenym dymovodom spravnou redukciou, hlavne nie v peterkach bez deflektora s plnou spalovacou komorou po hrdlo dymovodu. Nenechajte kurit nikoho, kto neprispel na kupu komina.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?