Je normálne že komínom steká smradlavý kondenz?

AHojte, firma nam osadzala krb aj stavala komin. Napojenie na komin je pod 45°. CHcem sa spytat, teraz ak je tam tych 45° nam tecie dolu kominom cierny smradlavy kondenz. Firma tvrdi, ze je to normalne. Avsak, budeme mat teplovzdusne rozvody od krbu do celeho domu a ja sa bojim, ze tento smrad z kondenzu sa bude sirit po celom dome. Mate niekto skusenost?
Odpovedať
Profilova fotka
Ja si myslim ze na teplovzdusny rozvod za nevyuziva teplo priamo z komina.To je hlupost.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
@hipuska je to tu staršie , ale kondenz a následne decht sa tvorí pri studenom komíne a mokrom dreve, ak sa kúri tvrdým suchým na normálnu teplotu ,do komína má isť asi pri 120 st a ak krb dobre spaľuje prehoria plyny a s komína nedymí vtedy sa netvorí decht
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
v závislosti od typu komínového systému doporučujem, ak je to možné jeho dodatočné zateplenie, najmä v studenej časti podkrovia a nadstrešnej tiež zmenu paliva do 20% vlhkosti, kondenz vzniknú spôsobovať i teplovodné KV kde je nižšia teplota v ohnisku a nepehrejú komín na prevádzkovú teplotu. Ak sa kondenz, dostáva komínom späť až do KV formou stekania môže naozaj sôsobiť zápach aj v interiéri, alebo môže zapáchať cez nedostatočne izolované revízne dvierka. Tak ako je príjemný zápach horenia a spaľovania suchého reva v krbe môže byť nepríjemný zápach horenia zapáchajúceho dechtu, nehovoriac o skutočnosti, že môže spôsobiť požiar v komíne vyhorenie komína, ktorý môže byť i nebezpečný.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?