Zápach z čističky odpadových vôd

Ahojte bývame v dome 8-mesiacov, máme ČOV-ku, strašne je cítiť zápach z nej...vo vnútri sa tvári, že pracuje ako má... máte takéto skúsenosti aj vy? dosť mi to vadí , hlavne teraz ked je teplo...susedia pošomrávajú na to.... 8-(
Odpovedať
@takyna moze to byt sposobene nedostatkom kyslika v nadrzi. Duchadlo vam ide? Ak ano, je aktivacna cast poriadne prebublavana? Alebo je cov pretazena (prilis vela splaskov). Uz ste cisticku odkalovali?
Odpovedať
COV nema smrdiet. nieco nemae v poriadku. zavolat odbornika a poriesit to.
Odpovedať
@stanislavao sme im volalali,,, kal cistime uz min. 4 krat sme vyberali ..., zvysili obratky na cisticke, video sme posielali firme co nam ju dodala... a stale nic ... pisem hlavne preto, ci niekto konkretne nema tento problem .... naivne som si myslela, ze pri cisticke budeme fungovat bezproblemovo, a stale nieco riesime :-( :-S :-p
Odpovedať
@stanislavao vobec ju necitit???
Odpovedať
@takyna nie, ved ta voda z cisticky by sa mohla opat pouzit napr. na polievanie. mate tam tie bakterie? nezabili ste si ich nejakym cistiacim prostriedkom z bytu?
Odpovedať
@stanislavao nie nezabili, pouzivam iba z DM-ka cistice bio , nevylievam do wc ani vodu zo saponatu na podlahy...
Odpovedať
@takyna COVka zapacha aj vtedy, ked ju nedostatocne zatazujete. Robite udrzbu pravidelnu? Kazdy mesiac treba COVku pozriet, ocistit nanosy, vycistit trubky.. Nie su tam nejake usadeniny, pena, vsetko je ciste? Treba sa pohrat s nastaveniami, aku mate znacku?
Odpovedať
@takyna Este ma napadlo - skus tam sypat sem-tam pripravky na upravu vody v COVke. Napr. Septifos, Bacti + a podobne.
Odpovedať
@bosoriak dakujem za poradenie, skusim muzovi dat typy nech to pozrie... :-)
Odpovedať
@bosoriak Aquatec-ku mame cisticku
Odpovedať
@takyna Tu je potom navod na osadenie, ked si sa v inej teme pytala, ako sa ma osadit http://www.aquatec-vfl.com/sk/osadeni... Este ma napadlo, ci nemate zly sklon potrubia, co ide z domu, ze by sa tam mohli "zaseknut" zvysky zo splachovania a rozkladat sa tam.
Odpovedať
@bosoriak dakujem :-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Diskusia pokračuje po 9 mesiacoch
ahoj ako ste to vyrieslili_ja mam tiez cov aquatec manzelka sa stazuje ze smrdi dik za kazdu radu
Odpovedať
Máte správene odvetranie kanalizácie nad strechu? Známemu bolo covku cítiť pokiaľ kanalizáciu neodvetral
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
Ked smrdí,zapcháť nos, No vážne,Ked smrdí vytvára sa tam čpavok-prídať kyslíka,lebo bakterie nepracujú.Zbytočné kupovať drahu chémiu,najlepšie je doniest sajrajt z čov od susedov kde pracuje dobre,alebo pod.Manželka pušťa všetku chémiu z domu/umyvačka,wc,pračka/ a žiadna špecialna a bez problema.Treba len poriadne nastavit všetky elementy.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 mesiacoch
@brano38 zdravím, mám tiež Aquatec a so zápachom som sa boril asi rok. Nakoniec som vymenil dúchadlo za silnejšie ( 60 l/s) a začal som pridávať prípravok SCD Purus. V priebehu týždňa bolo všetko OK, čistička funguje ako vzorová.
Odpovedať
Profilova fotka
ziadne pripravky do COV pchat (pravidelne) netreba, ak smrdi, nieco nie je v poriadku a treba to odstranit.
Odpovedať
dik vsetkym odvetral som cisticku nad strechu a uz nesmrdi kto by povedal ze to pomoze este mozno neskor kupim turbinu na odvetranie na vietor ak nahodou ale zatial vsetko ok
Odpovedať
ahojte od suseda ktori ma sprevadzkovanu cov ale nie z kolaudovanu,nam to 3x pravodelneho jeho bublanie zamoruje cely nas pozemok,raz som muto bola oznamit ze uz jeto moc, vycistil a po mesiaci a pol to iste, uz nevjem ako nanho, musim prevesiavat deky na plot aby som to trochu odstranila, nevjem ci na obecny urad sa nepojdem stazovat.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 mesiacoch
Darujem aktivny kal do domovej ČOV. Ak vám ČOVka ešte nenabehla alebo sa bakterie nerozmnožili, pomôže vàm kal z inej, už zabehnutej ČOVky. Ružomberok
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 mesiacoch
Profilova fotka
Ahojte. Prosim pomôže mi resp.poradi mi niekto,kam sa mam obratit... Byvame v dome(stara stavba) v kuchyni,kúpelni a detskej izbe niekedy citim zapach čpavku. Ďakujem za akékoľvek príspevky.
Odpovedať
Profilova fotka
@jarkafotkova r môže byť deravá kanalizácia, netesné hrdlo alebo vyschnuty sifón. Pravidelne dolievať
Odpovedať
Profilova fotka
Dakujem krasne,mame deravu odpasovu ruru,no ta je mozno 10metrov od domu. Aj to moze byt chyba? Dakujem.
Odpovedať
Profilova fotka
Pardon,odpadovu.
Odpovedať
Profilova fotka
@jarkafotkova to nemôže mať vplyv na zápach vnútri iba ak vy prenikal popri kanalizácii pod základy a do budovy. Pozrite každý vývod kanalizácie v stenách a podlahe, všade treba doliať vodu a musí byť pred zaústením sifón, aj pred zaústením pračky
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
Pozdrevujem, mám otazočku prečo sa tvorí pena včov a to iba v zime mame vh tech dik
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
@mufiny Lebo sa zmenia zivotne podmienky bakteriam a prevladnu take ktore viazu na seba tuky a preto vyplavaju na povrch a to vyzera ako pena. Nie je to dobre, lebo potom sa mozu spolu s nimi vyplavovat do odtoku aj ine necistoty ktore plavaju na hladine (ak ma cov hladinovy odtok). Inak tieto bakterie cistia vodu tiez. Stava sa to aj pri pretazeni tukmi, alebo ked nieco vykiluje tie "dobre" bakterie.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 9 mesiacoch
ahojte pridam sa do terjto starsej temy, planujeme kupit cisticku odpadovych vod, mame stuhnu, ale este neviem v akom stave je voda, cistucku chcele preto, aby sme vodu zo studne mohli vyuzivat na pranie v pracke, splachovanie na wc, na vodu v bazene ...chcem sa opytat ci ta voda aj ked prejde cistickou nesmrdi a je nezavadana, na varenie a sprchovanie budeme mat inu vodu ide mi konkretne o pranie splachovanie...dakujem
Odpovedať
@bielavila Mozes prosim ta upresnit aky suvis ma studna s COV? NIe je mi jasny tento myslienkovy pochod. Voda z COV urcite nie je nezavadna a urcite nechces aby sa vracala do domu na pranie a splachovanie.
Odpovedať
@xaxaxaxa bielavila je neznala problematiky a je zrejmé, že si pomýlila ČOV s filtračným systémom studne. V inej téme sa tejto otázky okrajovo dotkla. @bielavila Skúsim ti to vysvetliť v skratke. Čistička odpadových vôd (skratka ČOV), ako už názov hovorí, slúži na to, aby si odpadovú vodu z domu prečistila od pevných častíc a relatívne čistú vodu odviedla naspäť do prírody. Tá prečistená voda ale nie je tak prečistená, aby si ju mohla znovu recyklovať v domácnosti a už vôbec nie na pranie. Je to alternatíva žumpy. Zriaďuje sa vtedy, keď nie je k dispozícii kanalizácia a majiteľ domu nechce každé 2 mesiace volať hovnocuc na vytiahnutie žumpy. Voda zo studne v podstate nemá nič spoločné s ČOV. Voda zo studne sa nečistí touto čističkou. Na prečistenie vody zo studne sa používajú filtre (dole som dal obrázok, aby si mala predstavu, ako ten filter vyzerá). Niekedy sa dá voda zo studne prečistiť tak, že sa dá používať bežne v domácnosti - okrem pitia. AK ale máš verejný vodovod k dispozícii, tak sa uspokoj s tým, že vodu zo studne použiješ iba na polievanie, maximálne na splachovanie WC. NA ostatné použi pitnú vodu z verejného vodovodu. Jediný súvis medzi ČOV a studňou je ten, že pokiaľ budeš vodu z ČOV vypúšťať v blízkosti studne, môžeš si tou odpadovou vodou kontaminovať studňovú vodu a potom už bude nepoužiteľná. Takže vypúšťanie vody z čističky musí byť čo najďalej od studne.
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?