Vyrážajúca kanalizácia v bytovom dome

Profilova fotka
Chcem sa poradit ohladne problemu s vyrazajucou kanalizaciou. Byvam v starom bytovom dome na siestom poschodi pod strechou a byty pod nasou spalnou maju kuchynu. Bolo to tak pravdepodobne vzdy a uz aj predosla majitelka bytu mala zevraj ten isty problem. Problem je ten, ze kanalizacia z kuchyn pod nami asi nieje odvetravana a ked sa znizi tlak vzduchu vyraza to v nasej spalni. Castokrat sa v noci zobudime a pride nam az zle z toho smradu. Riesenie by asi bolo keby od susedov pod nami urobili odvetravanie smerom hore po fasade na strechu. Chcem sa spytat neviete ci mam na to narok ziadat od suseda aby take spravil? Existuje nejaky odbornik, ktory by to cele posudil a dal by mi k tomu nejake stanovisko. Pretoze nam to vyrazne zhorsuje kvalitu byvania a mozno aj zdravie. Vopred dakujem za odpovede a rady.
Odpovedať
Profilova fotka
Stačí ak si sused namontuje pod umývadlo privzdšňovací ventil.Možno by to stačilo namontovať aj pod váš dres.Dá sa kúpiť v Bumaxoch cca 15€.
Odpovedať
Profilova fotka
@antonmesaros Ale ja nemam s nimi tu kanalizaciu. Ona konci u nich a z nejakeho dovodu vyraza u nas. Neviem ci sa niekde v mure nenachadza nejake trubka alebo neviem. Ale ja na tom mieste nemam umyvadlo ani nic. Ja mam kuchynu aj wc ustiacu do inej kanalizacie. Je to stary dom a rozvody su robene kadejako. Neviem sice co to ten privzdušnovaci ventil je ale ak by to pomohlo bolo by to super.
Odpovedať
Profilova fotka
Určite to pomôže.Na starých činžiakoch býva upchatá odvzdušňovacia trubka.Robia si v nich hniezda vrace ,občas do nej spadnú atd.Toto nie sú neriešiteľné problémy.
Odpovedať
Profilova fotka
@antonmesaros tak to by bolo super. Dakujem Vam velmi za radu. Lebo ja uz som mala des, ze ako budem suseda pod nami presvedcovat aby si dal rozburat kuchynu a tak. Ked mu poviem, ze sa tam da len privzdusnovaci ventil bude to jednoduchsie :o)
Odpovedať
A keby sa na koniec tej kanalizacie spravil privzdusnovaci ventil HL na odpad, to by mozno mohlo pomoct? Ono by sa to malo davat vzdy na koniec kanalizacie a starych panelakoch to nemaju.
Odpovedať
Profilova fotka
Dá sa to namontovať na sifón alebo za WC-ko.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?