Spustenie COV do prevadzky

Ahojte mam k Vam prosbu chceme spustit COv do prevadzky. Davali ste aj ten aktivny kal, alebo ste iba nasypali bakterie a kolko?Ak aktivny kall odkial ho vziat, staci ho zobrat zo zumpy?MAme typ Aquatec COV AT6 a otazocka na pranie v pracke a umyvacke pouzivat iba eco prostriedky?dakujem
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
nejako je tu ticho. keby ste mali koreňovú čov, poradil by som, že nemáte robiť nič a používať môžete všetko, teraz by ste mali zapnúť časovač podľa návodu a počkať, nabehne to samo. Ak by to zapáchalo, treba zvýšiť dobu prevzdušnenia. Chemické čistiace prostriedky používajte striedmo, t.zn. polovicu toho, čo ste zvyknutá.
Odpovedať
@jan45 prosím vás o názor na čistiace prostriedky, ktoré vyslovene nesmiem dávať do čov ?a čo ocot?, neškodí používam ho dosť aj na nerez a v podstate aj na umývanie dlažby, môže zabíjať baktérie vo zvýšenej miere, veľmi pekne ďakujem, prajem pekný deň :-)
Odpovedať
@filiatko @ingrid1810 My mame AT 6. Najlepsie je doniest aktivny kal z mestskej ČOV cca 100lit. Pustit prevzdusnovanie nonstop. Mne sa rozbehla ČOV za cca 2 -3tyzdne. Dolezity je pravidelny a primerany pritok "husteho materialu". Zo zaciatku je dobre prat jednu pracku obden, ked je COV uplne zabehnuta kludne aj kazdy den jednu pracku. Umyvacka riadu moze ist kazdy den. Vhodne su cistiace prostriedky na baze octu a sody. Co neprospieva ludskej pokozke, neprospieva ani COVke, cize nepouzivat savo, fixinelu, hydroxid sodny a pod.
Odpovedať
Profilova fotka
súhlas s trustrk, až na ten kal, za dva týždne sa to rozbehne aj bez neho. Dáva sa trochu zhrabaného lístia, vedro močovky., ked sa ide na dovolenku, pol starého chleba.
Odpovedať
@jan45 @trustrk dakujem vam velmi pekne
Odpovedať
@trustrk a ak sa mozem opytat co prostriedky do umyvacky a pracky mozem pouzivat klasicke? a je pravda ze jeden den 1pracka-1 umyvacka , alebo 2 pracky, pretoze som pozerala tie eco prostriedky a na pranie su iba tekute a celkom mi to pride drahe. dakujem
Odpovedať
@jan45 podla vlastnej skusenosti a skusenosti mojich susedov sa to samo od seba za dva tyzdne nerozbehne. Kal z fungujucej COV je istota. O pouziti listia a mocovky som este nepocul.
Odpovedať
Profilova fotka
@filiatko jedna poznamka, kym bude dostatok kalu (zisti sa kalovou skuskou), duchadlo ma bezat nonstop. https://www.youtube.com/watch?v=RwbK0...
Odpovedať
@filiatko prostriedky do pracky a umyvacky pouzivame klasicke. Niekedy perieme aj dvakrat za den, ale ak to nie je nevyhnutne snazime sa max. 1krat denne.
Odpovedať
Bezala mi COVka AT-6 asi tyzden len tak. Smrdela a penila. Doniesol som z mestskej COVky asi 500l kalu, nalial do nej a od toho momentu z nej citit nieco ako zaburinu pri jazere a pena zmizla. Zrejme cim viac kalu sa donesie, tym rychlejsie nabehne.
Odpovedať
@trustrk @majkoj a viete mi prosim vas este povedat ako na ten zaciatok samotneho spustenia? naplnisa sa cov vodou, my uz ju napustenu mame asi cc 1/2 roka a co teraz zakupili sme bakterie a tie sa tam iba nasypu,a alebo sa spustia cez zachod a zapne sa duchadlo a funguje to, s tym ze im davame pravidelny prisun jedla :-) . musi sa tam dat este aj ten kal z mestskej cov,alebo tam dat kal aj zo zumpy?
Odpovedať
@supiiik a to is nalial do akej casti tej cisticky?
Odpovedať
Článok sa načítava...
@filiatko 1/2 som nalial do prvej casti. druhu polovicu som nalial do predposlednej casti s tymi jemnymi bublinkami, ale asi je to jedno, cisticka aj tak celu vodu cirkuluje, takze sa to postupne cele premiesa.
Odpovedať
neni jednoduchsie zavolat predajcovi? Ja som sa ich pytal dost veci a ochotne odpovedali. Co sa tyka veci, do umyvacky a ani do pracky nepouzivame eco vyrobky. Savo a pod vraj zvladne v malom mnozstve- info od vyrobcu. pouzivame ale eco cistice...ziadne savo, fixinelu a pod.
Odpovedať
Profilova fotka
@filiatko ten kal su tie bakterie, tie su tam tak ci tak, len sa musia rozmozit aby vedeli spracovat dostatocne mnozstvo kalu. Ak nemas ten kal, tak daj tie bakterie ak nemas ani tie len pockas :). Tie bakterie sa daju do vlaznej vody a napriklad splachnu vo WC , len sa musia nejak dostat do tej COV. Ked pojde to duchadlo neustale oni sa tam budu rozmnozovat.
Odpovedať
Profilova fotka
@majkoj rozumiem správne? Baktérie sa vytvoria sami?
Odpovedať
@ohen10 ano mozno mate pravdu zavolat predajcovi, skusim i to, ale viem ze spominali ze ked to budeme chciet dat do prevadzky mame im zavolat, daju nam tam aktivny kal, ciastka okolo 40 e co spominali + doprava a cas ochotneho cloveka. ale ak budem mat problem istotne im zavolam, ale dakujem za odpoved aj tak
Odpovedať
Profilova fotka
@topvideo oni sa nevytvoria ale rozmnozia, oni su totiz vsade :)
Odpovedať
Profilova fotka
@majkoj mám čov, ale dávali mi tam pri spustení kal z mestskej čov-ky...
Odpovedať
Profilova fotka
@topvideo vsak jasne, to sa urychli. To mas ako v akvarku, ked do neho napustis vodu tak trva cca 2 tyzne kym sa namnozia tie bakterie a mozes tam dat ryby. Ked tam das tie bakterie, alebo kal z ineho akvarka tak to urychlis. Ale nepotrebujes to.
Odpovedať
@filiatko Ako som pisal, najlepsie je doniest aktivny kal z mestskej COV a vliat ho do 1,2,3 časti v COV mozete tam dat aj tie kupene bakterie (treba ich aktivovat podla navodu) a spustit duchadlo na nepretrzitu prevadzku. Potom uz len krmit tak ako treba a bakterie sa rozmnozia. COV funguje spravne vtedy, ked je voda v prostrednej komore číra.
Odpovedať
Profilova fotka
@trustrk ty mas v strede ciru vodu ? Lebo moju by som cirou neoznacil a sam si kladiem otazku ako by to malo naozaj vyzerat. Ako vidiet cez nu je ale nejaku farbu to ma .
Odpovedať
Profilova fotka
mame takisto AT6 a nedavali sme ziaden kal. nasypal som do WC davku bakterii a potom sme uz len uzivali. fungujeme uz vyse roka. cisticka nesmrdi, vycistena voda je takisto bez zapachu, cira.
Odpovedať
@majkoj ano je číraa. Prirovnal by som to k farbe moču zdraveho človeka, ktorý pije dostatok tekutín (veľmi jemné žlté zafarbenie) :-) Nezapácha a nemalo by v nej byť príliš veľa drobných častíc (takmer žiadne) V jeseni som dal spraviť rozbor vody. Koľko krát do roka musíte spravit rozbor vody? Ja mam vypustanie do vsakovej jamy a musim odobrat dve vzorky rocne cca 20eur/1 vzorka.
Odpovedať
Profilova fotka
@trustrk ja zatial fungujem v prechodnom rezime, kde mi to tecie zatial len do zumpy (zatial som nestihol dokoncit vytokovy objekt, lebo som bol dlho PN). Na zivotnom prostredi sa ale pri stavebnom povoleni vyhrazali prvy rok 6timi vzorkami rocne a myslim, ze hovorili 50€/test. Tak uvidim co sa nakoniec z toho vykluje. Vsak u nas totalne bez sance. Dakedy by si mohol hodit fotku tej vody v pohari, nech si to provnam.
Odpovedať
@majkoj nam povedali ze po kolaudacii cov co mame mame dat vzorku az za 2 roky.
Odpovedať
Profilova fotka
@filiatko u nas sa odvolavali na nove zakony, moja COV musi mat rovnake vystupne parametre ako keby cistila celu dedinu :( a tvrdia, ze potom musi byt aj rovnako casto kontrolovana.
Odpovedať
Prosim Vas ked to tu tak citam vidim ze ste vsetci skuseni, poradili by ste aj od koho ste COV brali. Ja by som ju chcel tiez, mozno by ste mohli odporucit niekoho. dakujem
Odpovedať
@majkoj ak nezabudnem, tak to zajtra skontrolujem a spravim fotku. @peka26 ja mam od Aquatec AT6. Som spokojny a kupoval som ju cez veltrh CONECO so zlavou.
Odpovedať
Profilova fotka
@trustrk dik, ja som tiez v zasade spokojny, ale trosku ma hneva, ze sa mi pripchava rurka, co cerpa kal z 3tej do 1vej nadrze. Inak ja som tiez kupoval na Coneco :)
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?