Projekt k pripojeniu kanalizácie - Nitrianske Hrnčiarovce

Profilova fotka
Máme projekt k stavebnému povoleniu, ktorý má už cca 20 rokov a vtedy nebolo uvažované s pripojením na kanalizáciu. Prípojku treba realizovať cez ohlásenie drobnej stavby na Obecnom úrade v Nitrianskych Hrnčiarovciach. Treba k tomu žiadosť k drobnej stavbe, vyhlásenia všetkých sietí a pod. Môže projekt urobiť ktorýchkoľvek projektant? Kto ale vie projektantovi povedať, kadiaľ vedie obecná kanalizácia, ako hlboko je v zemi - toto Obecný úrad nevie a Vodárne a kanalizácie v tejto oblasti nespravujú kanalizáciu. Kto pripojí následne kanalizáciu z domu na obecnú atď. Lebo mám pocit, že Obecný úrad chce len žiadosť a papiere, ale nemá o ničom šajnu.
Odpovedať
Profilova fotka
Neviete mi nikto poradiť? Môžu to byť skúsenosti aj z iných obcí. ďakujem ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
s kópiou snímky z katastra požiadate správcov sietí o vyjadrenie. teda ak je tam plyn, SPP,ak je v zemi elektrina ZSE, tam požiadate aj o vytýčenie{za poplatok}ak tel. Telecom. Vodovod je hlboko, ale ak aj ten spravuje obec, budete musieť kopať okolo neho ručne. Nakresliť to môžete sama, je to čiara od domu ku kanalizácii, pripíše sa ku nej ø 125 PVC a dľžka, dajú sa tam kóty od rohu plota, domu. Ak stavebný úrad nebude pýtať razítko dozora a vyjadria sa že súhlasia, môžete kopať. To Vás ale nezbavuje zodpovednosti za poškodenie sietí.
Odpovedať
Profilova fotka
@jan45 vyjadrenie správcov sietí mám, jedine SPP napísalo poznámku, že vyjadrenie je len predbežné a následne chcú vidieť originál projekt, nakoľko potrebujú presne vedieť, kde sa nachádza obecná kanalizácia - aby vedel určiť, či je pred plynom alebo až za. kde viem zistiť, kadiaľ presne vedie obecná kanalizácia? na obci mi povedali, že niekde (iný úrad) by to malo byť všetko evidované, ale nevie mi povedať kde :-. Razítko dozora by nebol problém, len sa obávam, že to obecnému úradu nebude stačiť, mala som pocit, že ten pán je tam len pro forma a neodkloní sa od zaužívaných postupov - a doteraz mu každý nosil projekt....
Odpovedať
@micicka my máme rovnaký problém. je to neskutočne zložité. báger to kopať nemôže a tiež ani nevieme, ako hlboko ta kan. je. ako ďaleko ste sa od 7. júla dostali? my zatiaľ nikam. a vôbec neviem, čo ďalej. lebo aj keď všetky tie papiere a vytýčenia od každého by som vybavila (a to aj teraz keď sa opýtam susedov vedia kde im idú siete), aj tak nemôžeme kopať bágrom. a kopať do asfaltu a do takej hĺbky na obecnej ceste.... si neviem predstaviť. :-(
Odpovedať
Profilova fotka
@evi55 tak my sme sa o niečo posunuli (aspoň dúfam). Na obecnom úrade som sa nakoniec dopátrala k výkresom od obecnej kanalizácie, kde je zakreslené, kadiaľ ide, ako je hlboko, kde sú šachty a pod - proste je to výkres k jej zhotoveniu. s týmto ideme za projektantom, ktorý nám musí urobiť projekt ku kanalizácii (k tomuto domu v celkovom projekte nebol, tak preto takto sólo). bagrom to chceme kopať hlavne na našom pozemku. neviem ako ďaleko ste od pozemku ku kanalizácii a kade tam idú siete, ale ak je tam dosť miesta, tak bager by nemal mať problém. čo sa týka cesty - ak je to pod ňou, tak treba ešte od obci povolenie na dočasné používanie komunikácie. ale neviem či vám dovolia rozkopať, my sme sa bavili len o pretláčaní pod cestou vytýčenie je dôležité, darmo vám susedia povedia kadiaľ idú siete, ak to nebude oficiálne vytýčené a niečo prerazíte, prekopete, bude veľký problém. ale zase neviem aký je postup keď to zle vytýčia, ale to by malo ísť na ich triko. na obci vám nevedia dať tie výkresy? teda ten kto spravuje kanalizáciu - buď obec alebo kanalizácie.
Odpovedať
@micicka pôjdem aj ja kvôli tomu na oú a vypýtam si, potom uvidím. ale asi ani nás neminie nový projekt na vodu a kanal.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?