Pasívna čistička a vaše skúsenosti

Čaute chcel by som sa spítať či má niekto skúsenosti s pasívnou čističkou odpadových vôd aké sú výhody, nevýhody. našiel som na internete čističku od firmy fann čističku in-drän a celkom ma to zaujalo chcel by som počuť vaše názory ohľadom takýchto druhov čističiek Ďakujem
Odpovedať
Profilova fotka
výhodou je kompaktnosť a "neviditeľnosť", ale domnievam sa, že v zabudovanom priestore sa nedajú sadiť stromy, len trávnik. Som zvedavý, či sa niekto ozve, pretože predajná cena u nás niekoľkokrát prevyšuje ostatné čov. Koreňovú čov to prevyšuje asi 5x.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 rokoch
Čaute, oživím trochu túto tému lebo tiež by ma zaujímali skúsenosti s čističkou Fann in-drän. My ju používame cca 2,5 roka ale nie som s ňou spokojný. Ak by som riešil čističku teraz tak už si ju určite nedám. Najväčší problém je že nestíha kapacitne. Pritom som dával 6 blokov čo by malo stačiť na 750 litrov za deň. Lenže ako som už zistil, tak je to kvôli tomu že mám malé lôžko aj keď bolo robené presne podľa toho čo mi povedala firma ktorá realizovala montáž. A moja otázka je či Vám to stíha normálne odtekať a vsakovať? Ale pozor to znamená že hladina v nádobe má byť 10-20 cm od vrchu nádoby. Ak to je menej alebo ak je voda už v rúre tak to už zrejme nebude dobre pretože tam neprúdi vzduch na baktérie a tie potom nemôžu žiť. A na skúsenosti sa pýtam preto lebo neviem teraz čo s tým ďalej a mám vlastne dve možnosti: 1. rozkopať záhradku kde už mám upravený terén a vybrať bloky a spraviť pod nich väčšie lôžko 2. úplne ju vyhodiť a dať žumpu alebo inú čističku. Prvá alternatíva je lacnejšia lebo tam musím zaplatiť bager a nejakých ľudí ktorí to ručne vyčistia plus materiál na drenáž. Lenže neviem či mám tomu veriť že to bude fungovať, pretože pred tromi rokmi ma ubezpečovali že to bude fungovať min 20 rokov a neprešli ešte ani 3 a už som s tým mal problémy také že tým že mi to neodtekalo tak mi upchalo potrubie v dome a musel som volať firmu na čistenie. A odtekať to nestíhalo už asi po prvom roku. Pričom za viac ako 3 000 € (čistička, zemné práce, drenáž...) by som čakal fakt viac. A nechcem sa dostať do toho aby sa mi po troch rokoch keď už budem mať dokončený aj plot a tým pádom bude aj manipulácia s bagrom ešte horšia stalo to čo teraz lebo sa upchajú drenážné rúry a budem to musieť znova rozkopávať. Prípadne ak mate dobré skúsenosti s čističkami, tak s ktorými?
Odpovedať
@miro14: Mna by zaujimalo ako si na toto ziskal stavebne povolenie a kolaudaciu. A ako splnas podmienky, ktore ma vacsina majitelov "normalnych" COV, napr. odkial odoberas vzorky vycistenej vody na analyzu.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?