Odvod dazdovej vody pre kazdy zvod zvlast, moze to byt?

Zdravim Vas, chystame sa na odvod dazdovej vody, idealne by to bolo pre kazdy zvod spravit zvlast, aky rozmer jamy je postacujuci pre jeden zvod? Dalsia vec jama bude vzdialena od plotov cca 1 m, nebude to robit sarapatu kvoli zakladom na murovany plot? Dakujem.
Odpovedať
Profilova fotka
Plocha a tvar strechy. V akej hlbke bude ta jama pri plote. Jama bude z paliet, vsakovacich blokov alebo z kamena?
Odpovedať
@wyrky jama bude len z kamena, valbova strecha a 249 m2 cca, hlbku neviem praveze kolko je postacujuce na 1 zvod
Odpovedať
@zanettle akože toto ti projekt nerieši?
Odpovedať
@worker_falcon nie v projekte to nemame
Odpovedať
preco nezachytavate dazdovu vodu do podzemnej nadrze? pri takej ploche strechy by ste mali dost vody na polievanie zahrady a navyse neplatili vodarnam za dazdovu vodu zo strechy. My sme to ale vsetko riesili uz v projekte, mame zakopanu 7500 litrovu nadrz, plocha strechy je okolo 260 m2 a ta voda do zahrady je na nezaplatenie.
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj, tiez sa pridam, preco nebudete zachytavat dazdovu vodu do nadrze/nadrz, ci uz zakopanych alebo volne stojacich.
Odpovedať
@zanettle veľkosť a hĺbka trati vodu je daná zložením zeminy a podložia ktoré na danom mieste máte a jeho schopnostou vsakovat vodu. Ideálne by bolo vykopať hĺbku v ktorej už bude štrk, lebo Ílová pôda neprepusta moc vodu. Ale pozor nemali by ste ísť príliš hlboko aby ste nenarušili spodné vody. To či budete mať trativod na každý jeden zvod je už na vás, a či to nebude robiť zle tomu základu, zase závisí hlavne od podložia a jeho únosnosti. Ak bude v Tom 1m ok, tak ho podmyvat asi nebude.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?