Napojenie novostavby na starú žumpu

Bývame v rodičovskom dome a staviame dom v zadnej časti pozemku tohoto domu a je tam žumpa ktorá patrí k rodičovskemu domu , a ked tam postavíme dom pozemky sa predelia,a na tu žumpu by sme chceli pripojit nas nový dom a rodičovskemu domu spravit novu žumpu vpredu pri dome.Stará žumpa je vymurovana tehlami zvnutra a ma 45 rokov tak sa chcem spýtat či to už niekto robil alebo či si myslite ze sa tam da napojit a či mi ju potom skolauduju,respektive či si myslite že to vôbec niekto z kolaudujucich bude riesit ze to je stara žumpa a pozerat do nej...?
Odpovedať
No kazdopadne ku kolaudacii bude treba certifikat. Ja odporucam nechat si doviez 12 kubikovu hotovu zumpu Stoji nieco okolo 1200 EUR.
Odpovedať
Profilova fotka
nie certifikát, ale skúšku vodotesnosti, napojenie riešte v projekte s uvedením "jestvujúca žumpa".SÚ zaujme stanovisko.
Odpovedať
@laky44 @jan45 ja som tu ale na nete uz citala ze vela uradnikov ani zumpa nezaujimala.podplatili stavbyveduceho ktory im ju schvalil a pri klaudacii sa na nu nik ani nekukol...
Odpovedať
@twistybaby tiez sa napajame na existujucu zumpu - sama pani na urade nam to navrhla. Povedala, ze staci, ak nam da papier projektant, ze zumpa vyhovuje velkostou. Tesnost zatial neriesime - ak budu pozadovat certifikat, dame spravit, ak nie, tak kasleme na to. Od susedov nic take nepozadovali, vobec zumpu "neriesili"..
Odpovedať
@akvi a certifikat sa dava robit kde? lebo predpokladam ze pre taku staru zumpu by mi ho bez podplatenia asi nedali...
Odpovedať
@twistybaby neviem :-D neriesim to, kym to nie je aktualne. Podla mna sa na to vykaslu, tak sa s tym zatial nejdem zatazovat :-D
Odpovedať
Profilova fotka
my sa ideme tiez napájat na jestvujúcu žumpu a máme to uvedené aj v projekte ,,, pani na stavebnom nám dala papiere ku kolaudácii a bola tam priložená aj skúška vodotesnosti pre žumpu a tú máme dat potvrdit projektantovi, alebo staveb.dozoru že vyhovuje a hotovo,,, viac nič nepotrebujú na stavebnom ;-) ;-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?