Čo so žumpou, keď bývame na nedostupnom mieste?

Čaute :) Chcela by som poprosiť, či by sa našiel niekto, kto by nám poradil... Náš problém je, že bývame v horách a o kanalizácii tu možeme len snívať :D Chceme prerábať dom a najväčší problém je, čo s odpadom? Chceme postaviť žumpu, no ako to tu čítam, tak ju dávajú ľudia "vycucať" najmenej 4x do roka... Ale naša osada je 6 mesiacov v roku nedostupná autom... Tak ako sa mi tu dostane fekál??? A ako tak rátam, to by musela byť riadne veľká žumpa aby mohla byť pol roka bez vyvezenia pri 5tich ľuďoch... Nemáte niekto nejaký nápad? Ďakujem za rady :)
Odpovedať
Profilova fotka
nahádžeš tam tablety a potom čerpadlom vyťaháš a poleješ lúku :-D
Odpovedať
alebo pred žumpu čistička a "potom čerpadlom vyťaháš a poleješ lúku :-) "
Odpovedať
alebo trativod a pohnojis luku.. ]-( :-D
Odpovedať
@vierocka888 ak by ste mali v blízkosti potok tak domovú ČOV, tá funguje aj v zime a vodu zrecykluješ, ale ak nie tak legislatíva ti veľmi možností nedáva, ak tak suchá latrína, lebo na slovensku je to tak. Ale ak ťa legislatíva nemusí trápiť tak tú čov si "môžeš" postaviť.
Odpovedať
Tak latrína ma teda moc neláka :D a trativod nahodou neni zakazany,ci? lebo ak ma byt zumpa vodotesna tak trativod jej to trosicku predsalen narusi :D asi zacnem uvazovat nad tou COVkou... potom by stacila taka mensia,nie? Prave ten rozmer ma zaujimal :D
Odpovedať
@vierocka888 kompostovacie WC je tiez riesenie
Odpovedať
no neviem, to ma moc nelaka... a okrem toho, neriesi to odpad zo sprchy, pracky a umyvadiel... clovek by si myslel ze normalna kupelna je v dnesnej dobe bezna vec :D
Odpovedať
@vierocka888 jedno nevylucuje druhe ;-) mam v rodine cloveka, ktory stavia domy pre ludi, co sa snazia zit vo vacsom sulade s prirodou a vela z nich ma, alebo bude mat kompostovacie WC v novom dome :-)
Odpovedať
tak ja som si doteraz odzila 18 rokov na suchom wc a radsej by som bola tomu klasickemu :D ... ale ak ine moznosti nebudu, aj toto je dobra moznost :)
Odpovedať
no a ako to robili ludia v horach doteraz? len suche wc, namiesto umyvadla lavor s vodou a pod... bud chcete zit v horach s prirodou, alebo chete vydobytky modernej doby (splach wc, tecuca tepla voda, ....) ale aby osm len netrieskal naprazdno - podla mna COV je idealne riesenie (ak vam ju v tych horach dovolia samozrejme)
Odpovedať
@vierocka888 alebo take chemické wc - http://www.najnakup.sk/Porovnaj_chemi... alebo ekologicke wc http://ekologicke-toalety.cz/?wpsc_pr... a co taka korenova cisticka? pokukaj tu na MS, je tu tiez o tom dost. Pripadne urob zumpu a kup do nej tie bakterie a potom cerpadlo na kal (ale tento postup nech ti niekto skusenejsi poradi)
Odpovedať
Profilova fotka
@vierocka888 dajte si čističku a mate po probleme :)ˇ podla mna rozumne riesenie jedine :)
Odpovedať
Článok sa načítava...
@katrin21 čističku nepovolia všade. Nám nepovolili, lebo nemáme vodný tok s určitým prietokom. Takže musíme robiť žumpu. Väčšinou to tu ľudia riešia tak, že na stavebnom povolení majú žumpu a po kolaudácii dorobia pred žumpu ČOV a zo žumpy majú zbernú nádrž na vodu. Toto riešenie sa mi ale až tak nezdá, lebo používame vodu zo studne a predsa len, čističke sa tiež nedá na 100% veriť. My to chceme riečiť koreňovou čističkou a žumpu čisto len na WC.
Odpovedať
Profilova fotka
@lacoj :-(
Odpovedať
@vierocka888 dajte si korenovu cisticku, je omnoho lacnejsia ako normalna a je to legalne. Jan45 je na to odbornik.
Odpovedať
Profilova fotka
Ja by som dal žumpu a po kolaudáci čističku.
Odpovedať
prestne tak s cistickou moze byt problem tak zumpu. a ak vyrieis spravis trativod a v horach duplom stym problem nebude len nikomu otom nevrav :-D . otcovi tak tiez vytiahol fekal a polial to po luke tak vravel ze za to uz nebude platit a cerpadlom si to polieva sam semtam a ma do zumpi zvedene aj zvody z rin tak mu to fajne riedi a nema problem funguje tak uz više 30rokov
Odpovedať
tak ja nebyvam v kopcoch kvoli tomu aby som tu uctievala prirodu a nwm co :D zijem tu, bo som tu vyrastala... voda nam tecie, lavor nepouzivam na kupanie ani nic podobne :D len nevyhoda je ze potok je dalej od nas... takze asi ta zumpa... aaa pravdepodobne sa s nejakymi povoleniami zapodievat ani nebudeme :P tu korenovu cisticku si pozriem, este som veru o nej nepocula :) dakujem zatial za odozvy ;-)
Odpovedať
@vierocka888 tak ked das dost velku,tak ti staci 2krat rocne,my sme 4clenna rodina,decka minaju hrozne vela,plna vana a podobne,plus denne pracka,umyvacka riadu a podobne a staci 2krat rocne...
Odpovedať
no ved prave to chcem vediet ze co je dost velke, vies :)?
Odpovedať
sakura77 aku mate vy doma ?
Odpovedať
@sakura77 prosiiim ozvi sa :D lebo nas bude 5 aj ked az casom ;-) tak chcem mysliet do buducna az to nemusime zas prerabat...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?