Čistička, hustá pena

Profilova fotka
Potrebujem poradiť, po otvorení čov som zistil že sa mi pri vyústení tvorí hustá pena. Môžete mi poradiť čo mám robiť?
Odpovedať
@jan45 tvoja parketa 🙂
Odpovedať
Profilova fotka
@marekjahoda bohužiaľ nie, orientujem sa na prírodné čistenie. Nedostatok všetkých MBČOV ( mechanickobiologické ČOV) je, že nemajú predradený septik, ale majú časť priestoru nazvanú septik. V začiatkoch som ich projektoval, ale je to zariadenie na menšie pozemky. Potrebujú kvalifikovanú obsluhu a to je náročné. Celé ovládanie MBČOV je založené na pridaní alebo ubraní množstva vzduchu (väčšinou pridaní), vyčistenie potrubí, zber plávajúcej peny a rovnomerné zásobovanie fekáliami. alebo organickým materiálom.
Odpovedať
Profilova fotka
To vyzera na vyflotovany kal ten sa vybera a kompostuje to urobi raz zacas kazda ja som mal sice inu AT06 ale robila to aj ona ... vybrat to treba lebo zhynu bacily 🙂
Odpovedať
Profilova fotka
@wolodymyr takže je to normálny proces, aj som to povyberal už je to zase v norme, nabudúce aspoň už budem múdrejší. 🙂 Vďaka.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Ahojte, skusim sem, nech nezakladam novu temu... A co s penou, ktora vyzera, ze je zo saponatov, ale pouzivame ich v rozumnej miere.. Az sa hanbim dat tu obr. Pred 2 tyzdami bola celkom OK. Tym, ze je teraz pena v tej aktivacnej casti, prekypi do poslednej nadrze a na povrchu plava,treba to stale prelievat. Inak voda pod tym, ktora tecie do potoka, je celkom v pohode. Cisticka nesmrdi. Mame kadeco nacitane, pred tyzdnom boli dodane aj bakterie, pracka bola zapnuta pred 2 dnami, umyvacka tiez, ale s odstupom niekolkych hodin. Skratka tieto pravidla vieme, do pracky davam kvazi eko prostriedok, sampony a do umyvacky klasika. Ale to by hadam nemalo vadit, nie? Niekedy totiz pri tomto rezime funguje v pohode, potom sa zas zblazni.. Riesenie vidim v odstraneni tej peny, ale to by sme fakt museli asi vsetko umyvat v cistej vode. Cisticka je od aquatec.
Odpovedať
@vercaterca skuste ubrat vzduch do komory, kde je pena, mozno je to skor pena z prilis silneho prevzdusnovania.
Odpovedať
@milan_ je pravda,že keď je vo fáze vypnutej, pena ustane.. ďakujem, môžeme skúsiť.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?