Stĺp v interiéri

Ako ste poriešili stĺp v interiéri? Hľadám nejaké inšpirácie resp.zvažujem či stĺp nechať alebo nenechať.
Odpovedať
@jeiny Neponechanie stĺpu, ktorý má statickú funkciu, by bolo osudným. Najprv konzultujte so statikom. Potom s neznámymi ľuďmi na nete rozoberajte estetickú stránku.
Odpovedať
@blacksr Ten stlp nema staticku funkciu len cisto esteticku :-) Jasne ze nebudem davat prec stlp, co ma staticku funkciu a necham si strechu padnut na hlavu nie? :-)
Odpovedať
Profilova fotka
My bohužiaľ máme nosný stĺp, dosť nám prekáža ale zbaviť sa ho nemôžme, boli návrhy, aby bol obložený kameňom, ale tým by sme ho ešte zvýraznili, takže budeme sa snažiť spraviť ho čo najnenápadnejším a nijako ho nezvýrazňovať. Momentálne by mal byť ukončením barového pultu.
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
@jeiny , my mame poschodovy dom, stlpy su dva... obe nosne takze zrusenie nepripadalo do uvahy... teraz sa nam to dokonca paci:-) farebne sme ich nijako nezvyraznovali... jaj este ze nie su hranate ale take tie kruhove, takze na prizemi musime dat vyrobit listu okolo ale inak v pohode... kuk album
Odpovedať
aku esteticku hodnotu moze mat stlp??? Prec s nim. My mame jeden, natrety na bielo,nejak nam nevadi,ale keby nebol urcite je to lepsie-dan za velky priestor.
Odpovedať
@jeiny závisí aj od toho kde presne je, či sa nedá nejak efektne využiť alebo vhodne zakomponovať do priestoru, prípadne urobiť z neho dominantu, pomohol by pôdorys, prípadne nejaké foto
Odpovedať
Profilova fotka
Myslíte niečo takéto? http://bydleni.idnes.cz/kuchyne-plna-...
Odpovedať
Na podoryse su tie prerusovane ciary a kde sa stretaju tam ma byt ten stlp. Dakujem za nazory, mam nad cim rozmyslat :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Osobne by som dal tomu čo toto navrhol riadnu po paprčiach.Sedaciu súpravu umiestniť pod okná!!!Ako budete otvárať okná ,vždy sa postavíte na sedačku.Terasa bude zrejme orientovaná na juhozápad pozerajúcemu tv bude svietiť slnko do očí.Kuchynský stôl je absolútne mimo mierku.Na zobrazení sa jedná o mini stolík zo 6 stoličkami.Toto sa tam nezmestí ani keby to bol stôl a stoličky z detských jaslí.Keď nad tým trochu človek zamyslí tak v kuchyni sa nie len varí ,ale väčšinou aj je.Ak tam dáte ten stlp tak sa nebudú dať spod stola vytiahnúť stoličky,respektíve to bude nepohodlné.Vzhľadom na to že ten stlp nieje nosný by som ho riešil až keď budete mať zariadenú kuchyňu a obývačku.Osobne mi tam nepasuje. :-)
Odpovedať
@jeiny ak nema byt nosny, kaslite na neho, vzdy si ho mozete dorobit zo sadrokartona ak by ste ho uz silou moocu chceli, dominantu mozes urobit s farebne odliseneho velkeho kresla, velkeho obrazu,krbu, krasnej sedacky, ale naco zamotovart interier stlpom? Alebo, ked postavite hrubu stavbu, mozes si stlp vyskladat s tehal a uvidis real ci dat ci nedat.
Odpovedať
Profilova fotka
@jeiny ak nema staticku funkciu, a vzhladom na polohu, nedavala by som ho tam vobec. myslim, zeby na tom mieste iba zavadzal. ja poprosim tiez o radu.... budeme mat pri schodisku na druhe podlazie dva nosne stlpy. skusim pridat foto. su zo zeleza. ako s nimi nalozit? samozrejme, zostavaju :-D oblozenie kamenom, drevom a pod. sa mi nepaci, este by ich zvyraznili... da sa to oblozit sadrokartonom a iba namalovat? alebo nejaky iny napad? poradte prosim :-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
@alenka.a - naco to chces komplikovat? Natri ich farbou na kov a hotovo.
Odpovedať
Profilova fotka
Môžete sadrokartonom alebo omietkou čo sa dáva na fasády ,obaliť tapetou,textíliou,využiť, ako vešiak na rôzne dekoratívne drobnosti ,bytové doplnky,kvety .....
Odpovedať
Aj my mame stlp :-) v projekte nebol ale my sme ho chceli.Boli sme na navsteve u znamych a oni prave taky mali oblozeny kamenom a nam sa to strasne pacilo tak som ho spravil z betonovych tvarnic-vrch aj na spodu ho riadne odizolujem aby neboli tepelne mosty a potom pride na rad obkladovy kamen.Ucel stlpu bude aj esteticky (dokonca som nan umiestnil aj svetlo ktore svieti do celej obyvacky) a kedze vysiel presne pod vrcholovu vaznicu tak ma aj staticu funkciu.Kedze sme ho planovali tak som uz nan myslel pri zakladoch a urobil som aj zaklad-dodatocne by som ho zo ŽB bez zakladu urcite nerobil. Tu ho staviame(aktualnu fotku nemam :-) http://www.modrastrecha.sk/fotoblog/t...
Odpovedať
@antonmesaros tie okna sme zrusili, kedze tam bude sedacka....a ten podorys asi dost skresluje, lebo v kuchyni je v skutocnosti miesta dost @tiger16v ja som tiez taky stlpomil :-) pekny stlp mate :-) ten nas ak ho tam nechame bud ostane dreveny alebo oblozime sadrokartonom...ak budes mat aktuanu fotku posli mi do ip, dakujem, rada sa pozriem ako to ukaze ked uz je interier hotovy
Odpovedať
Profilova fotka
Ja viem že to nieje v ideálnej mierke .Ak vám môžem odporučiť robte to až po ,zariadení kuchyne.
Odpovedať
@alenka.a ja som s nasim vymyslala vselico, chcela som ho nechat aj ako surovy beton, nakoniec nezavisle od seba mi viacero interierovych architektov radilo omietnut a natret na bielo, aby bol co nanenapadnejsi. Takze u vas natret na taku farbu aka bude stena za nimi.
Odpovedať
Profilova fotka
@evikg @antonmesaros @atlaska dakujm za tipy :-) s cielom stlpy nezvyraznovat, obycajna omietka a farba asi bude najlepsie riesenie :-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 rokoch
Profilova fotka
@tiger16v foto?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?