Elektrické žalúzie

Caute, chcem sa spýtať, či má niekto skúsenosti s elek. žalúziami? chcem si dať na dve také väčšie okná, chcel by som vedieť aké máte skúsenosti a cca cenu.
Odpovedať
cena roliet sa odvíja od plochy okna keď hovoríš že väčšie okná tak s rastúcou výškou okna rastie rozmer bubna (aby bolo vôbec kam tú roletu namotať) a čo sa motoru týka tak ak chceš nemca a nie nejakú čínu tak smelo počítaj 500 eur
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 9 mesiacoch
chcem sa spytat, mate niekto dobry kontakt na firmu co robi vonkajsie zaluzie ale na dialkove ovladanie
Odpovedať
takyto styl len na dialkove ovladanie http://www.bhrolety.sk/celoh_rolety.html
Odpovedať
mame hlinikove zaluzky na dialkove ovladanie, je to super, najskor mali byt na vypinac,ale zmenili sme ich na dialkace. Na firmu si teraz nespomeniem :-(
Odpovedať
@jio2 petosc chce zaluzie nie rolety,ale aj na zaluzky treba miesto kam sa poskladaju. @evita266 chces zaluzie ci rolety? dala si link na rolety a pises ze chces zaluzie.
Odpovedať
Profilova fotka
exteriér žalúzie na elektriku sú fajn, odporúčam, účinnosť až 80 % proti prehriatiu interiéru, hlavne pri NED a EPD, nezabudnúť však na detaily, tie realizačná firma ktorá dodáva a montuje nevyrieši. Najlepšia šírka žalúzie je 93 mm. + kombinácia s automatickým senzorom slnka ale to už je finančne náročnejšie a samozrejme inteligentnejšie :)
Odpovedať
@atlaska rolety na dialkove ovladanie, chybicka se vloudila ;-)
Odpovedať
senzor slnka mne nevyhovuje, totiz ak idem mimo dom v zime dviham zaluzie aby som vyhriala izby, niektore kde mam hned polozeny kvet chcem mat neustale v rezime otvorene lamely, pri sedacke ak svieti slno zasa zatiahnute, ovladace su super, v kazdej izbe mame jeden+central na vsetky zaluzky naraz.
Odpovedať
Profilova fotka
ale áno exteriérové žalúzie, rolety sa zdvíhajú hore a dole, nedá sa regulovať prienik slnečného žiarenia. + treba systém vypnúť v zimnom období aby nereagoval na slnko :) je vaša jednotka na takéto riešenie pripravená ?
Odpovedať
nieje, ale ja ich mam v lete okrem 2 zatvorene, vsetky su na juznej strane a su to cele steny,ziaden mur.
Odpovedať
Profilova fotka
Vonkajšie ,vnútorné?
Odpovedať
Profilova fotka
vonkajšie, vnútorné majú učinnost 15%, takže mikrovlnná rúra :)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
novým trendom v tienení sú exteriérové textilné clony - tzv. screens. Oproti exteriérovým žalúziám majú množstvo výhod: je nimi možné tieniť väčšie a vyššie plochy, nepomerne ľahšie sa udržiavajú (kto má exteriérové žalúzie už isto vie, že udržať lamely v stave ako ich vídať na prospektoch, nie je zrovna ľahké a to predovšetkým tam, kde je vďaka okolitej výstavbe zvýšená prašnosť), majú vyššiu odolnosť voči vetru a predovšetkým žiadne akustické prejavy. Ak sú navyše v prevedení Fixscreen (alebo Zipscreen, čo je označenie rovnakého systému od iného výrobcu) je možné jediným prvkom zatieniť plochu až 22 m2 s garantovanou odolnosťou voči vetru až do 80/km/hod (pri testoch vo veternom tuneli clony bežných rozmerov bez poškodenia a tvarových zmien odolali vetru až do 120 km/hod!!!) a navyše clony v celkom spustenom stave plnia aj funkciu protihmyzových sietí. Nevýhodou oproti žalúziám je vyššia cena a pre niekoho možno aj základná vlastnosť textilných materiálov screen a tou je priehľadnosť materiálu, ktorá cez deň umožňuje optický kontakt s exteriérom a dokonale zabezpečuje aj dennú intimitu priestoru, ale pri zmene svetelných pomerov, teda večer, keď sa v interiéri zasvieti, je zvonka vidno dnu. Pre zabezpečenie večernej intimity je preto potrebné použiť ďalšiu interiérovú nepriehľadnú clonu (roletu, záves, plissé, panelovú stenu apod.), čomu sa ale nevyhnú ani užívatelia žalúzií ak im veterná automatika žalúzie vytiahne.
Odpovedať
Profilova fotka
ako už spomenul jio2, za kvalitu si treba priplatiť. Lídrom na trhu s motormi pre tieniacu techniku je Somfy. Táto spoločnosť okrem iného na svej www uverejňuje aj svojich osvedčených partnerov, teda firmy, ktoré sa každoročne zúčastňujú na školeniach a môžu vďaka tomu poskytovať záruku na dodané produkty (motory a ovládacie prvky) až 5 rokov. Pokiaľ ide o ceny, je to ako u všetkých produktov. Ak je pre niekoho jediným kritériom najnižšia cena, s najväčšou pravdepodobnosťou voľbu oľutuje. Treba sa najskôr informovať a nechať si vysvetliť rozdiely. Zanedbateľné určite nie sú ani referencie. Dostali ste niekde nižšiu cenu na rovnaký produkt? Choďte sa naň pozrieť! Akú máte istotu pri firme fungujúcej z garáže od minulého roku, že tu ešte bude o rok a budete si vôbec mať kde uplatniť prípadnú reklamáciu?
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Profilova fotka
Žial s uplatňovaním reklámácie je problém aj pri firme, kt. je na trhu niekoľko rokov. firma fungujúca z garáže može byť tiež korektná voči svojím zákazníkom. Mám pocit , že začínajúce firmy si viac vážia svojích zákazníkov ako tie veľké . Napokon netreba zabudnúť, že každý raz niekde začínal.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
Zdravím ja mám :) Vonkajšie žalúzie sme mali s motorovým pohonom Somfy pamätám si to presne :D Najväčšou výhodou pre nás bola možnosť nastaviť si presnú polohu lamiel a ovládanie jedným klikom tiež nie je na škodu :D :D
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
@evita266 super je firma venys
Odpovedať
Firma Venys so sídlom v Bratislave sa zaoberajú výrobou a montážou tieniacej techniky. Majú šikovných technikov. Robia opravy a starajú sa o zákazníkov aj keď majú po záruke techniku,ktorú namontovali aj ine firmy.Treba sa ozvať a pozrieť stránku. Určite si vyberiete. Používajú motory somfy. Majú svoju výrobu a ako prvý na Slovensku vyrábajú zipscreen.
Odpovedať
@rolozip dobry vecer, pan reklamator :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?