Biela farba na drevo

Profilova fotka
Viete mi niekto poradit, aky nater / farbu treba kupit, ked ju chcem pouzit do interieru na cast dreveneho nabytku ? Je to velmi tmave drevo a chceme to trosku zosvetlit... Vdaka za tipy !
Odpovedať
Profilova fotka
Bielou farbou sa da docielit zosvetlenie velmi tmaveho dreva???
Odpovedať
Profilova fotka
@hanka274 Zle som sa vyjadrila :-) Chceme zosvetlit trosku tu izbu... je to kusok nabytku, no nechcem, aby to bolo tmave, takze to chceme zafarbit na bielo :-) Len neviem akym naterom ...
Odpovedať
Profilova fotka
@miriska001 takze natret bielou farbou tmavu cast nabytku tak aby to ostalo biele, nie svetlejsia hneda...tak?
Odpovedať
Profilova fotka
@hanka274 Ano, spravne. Potrebujem, aby to bolo biele. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
no tak uz som pochopila... ale odpoved...co ja viem, ved normalna klasika farba na drevo, kupis barskde...alebo do buducna k detom na "olizovanie a kusanie" /to deti miluju niektore nabytok okuskavat/ taku farbu, neviem ako sa to vola presne, ale pouziva sa ako nater aj na detske hracky, postielky... aby to bolo zdravotne nezavadne ked to zacnu olizovat, kusat...rozumies...
Odpovedať
miriska pozri si moj album detska izba prefarbovala som stary nabytok pojde ti to s hocakou farbou na drevo ale koli zapach je najlepsia vodourieditelna lebo nesmrdi ja som pouzila slovakryl.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 rokoch
Profilova fotka
@andula30 Dobry den, vas prispevok uz je sice starsi, ale mohla by ste mi prosim poradit. My chceme natierat detsku postielku a rozhodli sme sa pre Slovakryl. Vydrzala vam ta farba, neodlupovala sa? Brusili ste najprv stary lak, alebo ste povrch len ocistili a hned natreli. A este by som sa chcela opyat, davali ste na to aj lak? Janka
Odpovedať
@kasiopeja01 stary lak som len jemne narusila jemnym brusynym a papierom. Je lepsie davat lak kedze akryl sa lahko zosucha.
Odpovedať
Profilova fotka
Aha, dakujem. Janka
Odpovedať
@kasiopeja01 Kazda farba bude drzat. Sme v 21. storoci. Chyba moze byt jedine v spracovani. Treba to PORIADNE odmastit.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Profilova fotka
Ahojte mam podobny problem. Je to par rokov dozadu, co som urobil z mojho pohladu dost velku chybu a to, ze som natrel dreveny nabytok na terase tmavou lazurou. Dnes to lutujem pretoze to neposobi na oko pekne. Rozmyslal som ako by sa to dalo zosvetlit, ci obrusit staru lazuru a pouzit bledsiu alebo co s tym. Neriesili ste nieco podobne?
Odpovedať
Profilova fotka
@tomasekfero preco pred pouzitim farebnej lazury si neurobil to, ze by si si na dreve niekde na kusku vyskusal ako chyti? mohol by si predist takemuto problemu 8-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@evenduska to ako keby som teraz moju gazdinu pocul. Ta tiez mi cistila zaludok, ci som si to vtedy nevedel nejako oskusat ako to chyti. Po pravde zabudol som na to. Chcel som to mat vtedy cim skor hotove tak som to zanedbal. Farbu som vyberal podla vzorkovnika, ale asi dost urobilo aj samotne drevo.
Odpovedať
Profilova fotka
@tomasekfero drevo urobi velmi vela a tak isto aj pocet vrstiev preto neustale aj mojmu otcovi opakujem nech nedava viac ako je predpisane. Cim viac vrstiev das tym drevo bude tmavsie. Bez ohladu na to aky farebny odtien si zvolil. No na toto neviem co pomoze. Neskúsal si bezfarebnu lazuru alebo nieco take na to dat ci by to nepomohlo?
Odpovedať
Profilova fotka
@peterpoljak bezfarebnu lazuru? to by tomu akoze co pomohlo? ta to vobec nezosvetli. Ale podla mna musi byt nieco original urcene pri takomto probleme. Myslim ze viac ludi takyto problem riesilo, cize nejaky sposob na to musi existovat ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@dudrosho v tomto mas pravdu bezfarebna lazura tomu nic nepomoze. Nejaku svetlejsiu lazuru si na to neskusal dat, ci to neprekryje?
Odpovedať
Profilova fotka
@peterpoljak @dudrosho @skrekyno bezfarebnu som neskusal to by som len viac potlacil tu farbu, co tam je uz teraz nie? by ju to este viac tak zacelilo teda aspon ja si tak myslim, ak myslim zle ma vyvedte z omylu :-) co sa tyka nejakej inej farebnej tak som to neskusal pretoze mi nejde do hlavy aby svetlejsia lazura prekryla tmavsiu. To mi logika nejako nepusti
Odpovedať
Profilova fotka
@tomasekfero ani to neskusaj. Na zosvetlovanie dreva su specialne pripravky ktore su prave na to. Ja som si myslel tiez ze je to uplne jedno ci das bledsiu lazuru alebo nejaky zosvetlovaci pripravok, ale po pravde je to velky rozdiel ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Tebe treba poriadnu farbu, keď chceš mať biely povrch a potom tú farbu ešte zalakovať. Ak dáš lazúru, alebo svetlý lak, tak ti to nič nepomôže. Ja môžem odporúčiť túto: http://farby-laky-drevo.heureka.sk/ba... Používal som na maľovanie plastov v aute a je to veľmi dobrý, pekne vyzerá, rýchlo schne. Dá sa použiť aj na drevo, tak hádam je to to, čo chceš
Odpovedať
Profilova fotka
@megosoft ja by som praveze nechcel mat biely povrch ja by som len chcel zosvetlit tu farbu co je teraz. Nechcem to prilis silit a ist az do bielej. Vies co myslim? Plasty na aute si s tym natieral? aj na dreve to mas vyskusane ci nie?
Odpovedať
@miriska001 na renovaciu nabytku odporucam balakryl a ja. Nemam osobne skusenosti, ale chvalia si aj slovakryl. Pamakryl neodporucam. Vymyva sa pri cisteni. @tomasekfero ak chces mat lazurovy povrch, tak ti neostava ine ako odstranit akymkolvek sposobom stare natery az na drevo a potom natriet lazurovym lakom alebo moridlom a na to lakom. Ale z prirodne tmaveho dreva, svetle nespravis. Z mahagonu breza nebude. Ale mozno ta nechapem celkom...
Odpovedať
Profilova fotka
@zita19 zrejme sa nechapeme :-) ja nechcem urobit z mahagonu brezu. Ide o to, ze drevo som natrel tmavou lazurou a chcel by som ho zosvetlit. Tu ani na vine nebola nejako farba dreva ale prave odtien lazury. Rozumies mi ci ee?
Odpovedať
@tomasekfero uz ano. Tak to uz len zbrusit a dufat, ze sa tmava lazura moc nevpila. Potom natriet svetlou
Odpovedať
Profilova fotka
@zita19 kedze pisal ze je to par rokov dozadu co drevo natieral tak myslim ze lazura uz bude vpita do dreva dostatocne a premalovat ju nebude take jednoduche. Ale skus sa opytat v predajni kde taketo veci predavaju na zosvetlovaciu lazuru, viem ze otec ju pouzival ked daval chatu do poriadku na drevo z vonku a ma bledsiu farbu tak zrejme to bolo na nieco dobre
Odpovedať
Profilova fotka
@zita19 takze cez vikend som to trosku zbrusil ale zmena ziadna. Takze budem musiet skusat nieco dalej :-/ @mjuller zosvetlovaciu lazuru, myslis ze to by mohlo pomoct na zosvetlenie tmavej lazury? nie je to len na zosvetlenie samotneho dreva?
Odpovedať
Profilova fotka
@tomasekfero nie zosvetlovacia lazura je fajn aj pri takychto problemoch. Len musis si uvedomit ze zosvetlovacia lazura nie je vrchny nater a treba po jej pouziti ju este pretriet lazurou lenze uz taky odtien vyberaj aby si nemusel riesit ci nie je moc tmavy
Odpovedať
Profilova fotka
@tomasekfero na zosvetlenie dreva sa nepouziva. Predovsetkym sa takato lazura pouziva pri nespravnom vybere predoslej lazury a ono to vlastne ani nie je tak ze by odfarbovala ona len rovnomerne prekryje tu tmavu farbu ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@mjullerr tak na to si dam uz pozor, teda aspon sa budem snazit. Aj mi mozes poslat aku konkretne otec pouzil? nech si viem pozriet co je to zac? po akom case sa na zosvetlovaciu lazuru dava klasicka? @trundzi len prekryva? to je ako mozne? ona tym padom musi mat zrejme aj ine zlozenie ako klasicka
Odpovedať
Profilova fotka
@tomasekfero neviem ako je to pri inych ale otec pouzival belinku illumina a pri tej to je tak s natermi tak, ze by sa mali davat az po nejakych 24 hodinach. Aj to musi byt vonku pekne, pretoze ak nahodou sa pocasie pokazi ze bude vlhko alebo nieco podobne tak sa samozrejme doba susenia predlzi. Potom ked na to budes davat vrstvu normalnej lazury tak by mala stacit jedna vrstva.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?