Aký krb mám kúpiť?

caute,chcel by som kupit krb no zatial viem ze by mal mat asi tak meter.to je zatial jedine kriterium,viete mi poradit aky kupit a kde?
Odpovedať
@3patrik neviem,či si už kúpil,ale ja robím v jednej firme s krbmi a máme v ponuke aj metrové.Prečo si sa rozhodol pre metrový a aký máš vlastne priemer komína?Lebo to je tiež veľmi dôležité,lebo ak nie je dobrý priemer komína,metrová vložka Ti môže zadymovať.
Odpovedať
Ahoj, nám sa páči taký veľký. Bude v strede steny a je tam na to priestor 1,5metra. Chcela by sme otváranie do hora,a Komin má priemer 200 myslím že to je dostacujuce. Napíšem mi teda vašu stránku alebo popripade tel.cislo.nieco už som našiel ale ešte nic konkrétne.neviem aký typ je lepší či listina alebo šamot. No uvidíme :-) pekny deň
Odpovedať
Orientuj sa na model Chopok VD 1070/470(www.kobok.sk),prac.mail je obchod@kobok.sk,prípadne fir.mobil 0904/499 129.Ak potrebuješ dobrého krbára poradím Ti www.romancik.sk,tento pán staval aj mne doma,poznám ho vyše osem rokov,je to šikovný krbár.
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Diskusia pokračuje po 11 mesiacoch
Profilova fotka
Ahojte, skusim obnovit tuto temu, nakolko sa blizi cas, kedy budeme kupovat krb (krbovu vlozku) do domu. V podstate ide o krb do obyvacky ktora ma 30 m2 + kuchyna nejakych 10 za rohom... Primarne kurenie je podlahove, takze krb sa bude pouzivat cisto iba sem tam na prikurovanie a take to domace teplucko...Ziadne rozvody neplanujeme a ani nechceme Viete mi poradit aky by sme si mali kupitm aku by mal mat vyhrevnost, prip nejaky typ.. bolo by dobre tak cca o do tych 600 eur.. teda ak take existuju. Dakujem
Odpovedať
@chudasko Akú tepelnú stratu má obývačka + priestor? Maličkú - presné číslo máte asi v projekte. Čiže krbovú vložku alebo kachle treba s čo najnižším výkonom, rozsah 2-5 kW. Menej ťažko nájsť.
Odpovedať
Profilova fotka
@blacksr no tak tepelnu stratu teraz fakt neviem, nemam pri sebe projekt.. ale.. ja som pozeral cca s 12KW vyhrevnostou, ci to je zbytocne vela?
Odpovedať
@chudasko Veľa, toľko nemá ani celý dom.
Odpovedať
Profilova fotka
Takže ako hovoríš stači uplne 5KW na tu v podstate jednu izbu + kuchynu.. tak super, dakujem za info.. a asi s klapkou, ze:?):))) ja viem, su to mozno blbe otazky..ale kupujem prvy krat krb
Odpovedať
hm ja uvazujem tiez nad krbovou vlozkou uz dlhsie, tiez som chcel silnejsu aj ma na nu prehovarali, ci uz krbari alebo moji znami, kedze dosli financie riesili sme to zatial krb. kachlami kuk foto v albume,maju 5kw vykon, mame ich na poschodi kde temperujeme 19% podlahovkou, okrem kuchynskej linky tam este nemam ziadne zariadenie/dvere-otvoreny priestor 115m2, chcem tym povedat ze ked som prvy x zakuril po cca 2-3 hodinach som musel vetrat lebo som tam mal 25 stupnov :-) a to som spalil asi 3kg dreva. Takze ked budem kupovat raz krbovu vlozku a robit obstavbu urcite do vysieho vykonu nepojdem.
Odpovedať
...pozri a študuj :) http://kamna.astranet.cz/shops/3790/d...
Odpovedať
@chudasko Neviem, ako často plánujete kúriť - ale bolo by fajn, keby v prípade častého kúrenia mal krb / kachle externý prívod vzduchu. Totiž, ak sa často kúri v krbe a on si vzduch pre horenie odoberá z interiéru, vysušuje sa vzduch, pretože netesnosťami sa dostáva dovnútra suchý mrazivý. Prívod vzduchu pre horenie sa vedie buď pod základ. doskou, alebo aspoň pod EPS v podlahe. Vložka alebo kachle na to musia byť tiež stavané - majú to vždy v popise uvedené. Ak sa bude kúriť 1x do týždňa, externý prívod nie je nutný. Klapky na utesnenie áno.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
super.. dakujem za info
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?