Chory bobkovy list

ahojte. mam bobkovy list,na ktorom sa "vyhodili" male huste cierne bodky. nevedel by dakto poradit, co s tym?
Odpovedať
@dancul666 Choroby bobkových listov neexistujú. Poškodila ich chemikália, nesprávny spôsob pestovania alebo parazit. Daj sem fotku.
Odpovedať
ahoj. takto nejako to vypada.
Odpovedať
ahoj. je moznost ze vies o co ide. daj mi prosim vediet. dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
skus pozriet na nete nejaky pripravok ako postrek... a potom daj vediet ci to zabera
Odpovedať
@dancul666 Skadiaľ vieš že je to "choroba". Vidím poškodené listy. Postrek dlhodobo nič nerieši. Chceš mať otrávenú pôdu?
Odpovedať
ja by som najradšej nieco nie chemicke. podla vas,co by to mohlo byt? "vyhodilo" sa to asi v priebehu troch styroch dni, vyhana normalne mlade vyhonky,ale tie su v priebehu chvile pokryte tymi ciernymi bodkami. mechanicky sa daju odstranit, ale narastu znova.
Odpovedať
@dancul666 Neviem čo tomu je, ale ďalšími jedmi listom nepomôžeš. Postreky rastlín sú podobné antibiotikám pre ľudí. Dlhodobo nič neriešia a zhoršujú stav. Treba nájsť dôvod tých bodiek a ten dôvod odstrániť. To je všeobecný princíp liečenie ľudí aj rastlín. Ak tie čierne bodky nevadia, tak ich zatiaľ nerieš.
Odpovedať
Ahojko. Este stale mam s tym "uzasnym " bobkovym listom problem. :-( :-( :-( Nikto nema dake nove informacie ,co by pomohlo?
Odpovedať
@rastlinky.sk alebo niekto kto ma skusenost viete poradit co s lopatkovcom,bol presadeny,vyhana nove listy,zemina je dostatocne mokra,nekvitne,je v polotieni, a od spiciek mu listy cerneju a z scerna cely list,je mi ho luto vyhodit.... :-(
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 mesiacoch
kde si kupila bobkovy list?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?