Zateplenie garáže prepojenej s domom

Ahojte! Potrebovali by sme poradiť. Plánujeme stavať domček s garážou prepojenou s domom. V priloženom pôdoryse je ako by to asi malo vyzerať (zrejme pribudne prepojenie miestnosti za garážou s komorou). Chcel by som nejaké rady ohľadom zateplenia garáže. Stavať chceme z tehly 30cm a izolovať obvodové múry 20cm. Stavať sa bude v Nových Zámkoch. Zatepliť plánujeme aj základové pásy. Poriešiť potrebujeme hlavne zateplenie steny medzi garážou a domom, resp. medzi miestnosťou za garážou a komorou (priečka je tam z tehly 25cm). Viem, že Mio by mi odporučil oddeliť tie dve časti úplne a medzi to dať 20-30 cm izoláciu. Ja som uvažoval skôr zatepliť priečku zo strany garáže.
Odpovedať
Máme garáž jako součást domu, zdi jsou 30 cm heluz (ale je z garáže vstup do předsíně a tam je zeď tenší kvůli prostoru) a zdi směrem do domu jsou ze strany garáže zateplené EPS-F. Dům je prý pasiv.
Odpovedať
za prvé Mio mal pravdu a za druhe si predstav, že prídeš domov, vystúpiš z auta prídeš do komory tam sa vyzuješ, vezmeš topánky do ruky a odnesieš si ich do predsiene. alebo prejdeš v za......ch topánkach po kuchyni? či aký zmysel má táto garáž v dome? aby bolo autu teplo? kto toto vymyslel? pozdravte toho projektanta, že mu gratulujem. @kamilape prý pasiv? kdo to řekl jako? :-) sorry už som impertinentny, ae na čo sa ľudia nechaju nalagovať, už mi je z toho zle.
Odpovedať
Profilova fotka
@zeldom kazdy nevystudoval stavbarinu so zameranim na pasivne stavby :) treba chapat ludi ze ked si objednaju projektanta tak ten im musi nieco urobit z ich predstav to ze to zrovna neni idealne riesenie pre pasivny dom to ludom nevadi. My mame tiez spolocnu stenu garaz dom sice neni to sucast domu ale ta spolocna stena tam je medzi garaz a dom sme dali 10 cm siveho polystyrenu a na garaz a dom pojde este klasickych 15 (siveho) Sadnut v ukrutnej zime do auta ktora ma aspom 5° az 10° je uplna nadhera ako skrabat zamrznute okno a triast sa prvych 5 Km pokial sa vyhreje
Odpovedať
@zeldom Garáž jako součást domu máme také a je to ta nejlepší věc. Máme ji ne proto, aby bylo autu teplo, ale aby bylo teplo nám. Je to třeba udělat tak, aby mezi garáží a bytem byl nějaký mezičlánek. My tam máme techn. místnost. Takže aby sis to uměl představit: Dojedu k domu, leje jako z konve, dálkově otevřu vrata, vjedu a vrata zavřu. Vystoupím a všechny nákupy, které přijdou do skladu (je hned vedle garáže) tam uklidím. Potom přejdu přes TM (zde se přezuju) do chodby. Vše v teple, suchou nohou. Paráda, už bych to jinak nechtěla. Patnáct let jsem parkovala před domem - stačilo, už nikdy víc. Je to o komfortu bydlení, tak jsme to chtěli a projektantovi za to dnes a denně děkuju. :-D
Odpovedať
Zdravím, No projekt domu máme máme veľmi podobný a tiež máme garaž takto spojenú s domom a priečka ktorá odeluje garáž od domu máme zaizolovanú hrúbka steny je 300-ka, a tvari sa to ako nosná priečka, tu stenu treba určite zaizolovať lebo tie izby budú chladné
Odpovedať
Tiez sme chodili podobne do domu /mali sme to ale blizsie k predsieni/ topanky z auta zaspinene niesu @zeldom / U nas na chodi v topankach po dome, nie neustale, ale v lete zahrada-dom nebazirujeme aby sa kazdy vyzul, navstevy sa nemusia vyzuvat ak nechcu, v zahranici je to uplne normal. Ja by som konkretne tuto garaz na obr.nezateplovala, budes mat akurat dobru teplotu v tej komore. Aneri tiez mam 15 rokov parkingu pred domom, dvojgaraz a 2 sklady na odkladanie veci su moje najoblubenejsie miestnosti v dome :-D
Odpovedať
vstup z garáže má byť do predsiene a nie do kuchyne, o tom bol ten príspevok ale to každý architekt a projektant vie, teda by mal vedieť, chápal by som to u rekonštrukcie ale u novostavby kde sa tvorí myšlienka??? ak chcem v dome chladnejšiu miestnosť tak ju predsa nespojím tepelne vodivou stenou aby som si narobil tep. mosty, a zvlášť u pasívneho štandardu kde je každý watt vzácny. A to že sa niekto doma neprezúva je čiste jeho súkromná vec aj keď je to nehygienické @muskaat ani mňa pasívne domy v škole neučili, ale odmietam stavať domy ako to robili naši otcovia, sme o 50 rokov ďalej, a mali by sme napredovať. Škola ťa naučí 10% ostatné musíš zvládnuť sám a pre toho kto chce to problém nie je.
Odpovedať
@zeldom :) dům je teprve na papíře, vůbec nebylo záměrem stavět pasiv a nedejbože vše tomu podřizovat (dost jsem si o tom přečetla a konzultovala a zjistila, že samozvaných odborníků na pasivy jsou u nás mraky, ale opravdových zkušeností mají pomálu, většinou žádné.. a rozhodně nejsou jednotni), že je to pasiv, vyšlo v energetickém štítku (nechápu, jak se může vystavovat jen na základě projektu), proto jsem taky napsala "prý pasiv". Každopádně upřednostňuji vstup z garáže do domu před možností mít pasiv, to první mne uspokojí víc... no a pokud se to snad spojí, bude to fajn, že by žádný fanatik na pasivy garáž v domě nenavrhl, toho jsem si vědoma.
Odpovedať
@kamilape dá sa to skĺbiť, ale dom musí mať oddelenú obálku lebo garáž je podľa mňa temer nemožné dokonale izolovať a zbytočné úniky sa mi ťažko akceptujú. Máš pravdu, že je málo odborníkov na pasívy, ale to je trochu aj povedomím ľudí, lebo každý tvrdí že sú o 20% drahšie, čo nemusí byť pravda ak upravíš koncept návrhu a výstavby. Môj pasív je tiež zatiaľ len na papieri ale cena sa musí približovať cene NED lebo inak je to nepredajné aspoň na Slovenské pomery. Druhá vec je ak si tesne pred nejakou hranicou, prečo ju nedosiahnúť a v budúcnosti mať napr. vyššiu daň lebo som si povedal, že to mi stačí? Ale o tom už rozhoduje skutočne každý sám.
Odpovedať
@zeldom my nemáme prechod z domu do garáže, takže tie zadr...é topánky nemusíme riešiť :-D
Odpovedať
@sorca24 no ak už prilepím garáž k domu tak by bolo fajn keby som z nej prešiel priamo do predsiene, nie? Samozrejme nie za cenu ako sa to robí, že takým riešením narobím kopu konštrukčných chýb ako na obrázku vyššie. Nehovoriac o tom, že by sa odelením garáže od domu ušetria ešte aj nejaké eurá na množstve a kvalite materiálov.
Odpovedať
@zeldom ušetrili by sa množstvá na materiále? ale ved solo garáž zoberie viac penazi ako vstavana s domom.
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?