Dvere z garáže

Dobry den! Planujeme garaz oddelenu od domu, z ktorej budu viest dvere smerom k domu. Planovali sme ich dat zo zadnej strany, ale kvoli tomu, ze garaz je zakopana do zeme zo zadnej strany (je to v kopceku, garaz bude zozadu zakopana do 1,6m), bolo by nutne urobit schody vonku za garazou a to sa nam nepozdava (aby tam nezatekalo). Projektant navrhol dat dvere z boku, ale vraj to bude drahe na realizaciu, kvoli opornemu muru (prilozeny obrazok). Viete poradit, ako inak (jednoducho) vymysliet dvere? Vdaka.
Odpovedať
1
2
No, takze najnovsi navrh je takyto, ale je tam akosi vela nevyuziteho priestoru, ktory sa ale ani moc vyuzit neda (na skrinky ci odkladanie veci), co vy na to? Ja uz stracam napady.. :(
Odpovedať
tak u nás v garáži keby bolo ešte dva razy toľko miesta koľko tam je, tak by som bol vďačný lebo tam odkladám všetko čo práve nepoužíva pneumatiky, kvapaliny všekeho druhu, náradie.... Mne sa skôr nezdá ten záchod. Podľa mňa je dosť zbytočný v garáži ale tak pokiaľ na ňom trváte.
Odpovedať
a čo tak dať dvere do sekčnej garážovej brány 8-)
Odpovedať
@oondrejj @risoelis dakujem pekne, ten zachod by som rada zachovala, nech sa nemusi chodit cez cely dom..dvere do garazovej brany to je dobry napad, pouvazujeme. :)
Odpovedať
Profilova fotka
urcite dvere do garazove brany pro vas budou nejlepsi reseni
Odpovedať
@hhranolka tak nakoniec sme sa dohodli, ze ostane tato verzia, doriesi sa to pri realizacii, podla toho, ake budu ponuky a ceny na brany s dverami.. :) Hadam najdeme sekcne aj s dverami, moc som ich zatial nevidela. :)
Odpovedať
no poviem to takto este som nevidel garaz z toaletou ale absencia dveri je velka ak oto ze garazova brana dvere ma je jasne ale do rodinneho baraku je to velmi nepokne, namiesto WC by som dal sopu alebo daco podobne, urcite si dajde dvere na fasadu uvidite este budete radi ze ich mate uz len kôli bezpecnosti co ked sa garazova brana pokazi alebo daco take
Odpovedať
@rude no ja som chcela mat nejake vonkajsie wc, a inde ako do garaze neviem, kde by bolo..zase kadibudku nechcem.. :D ..ano, ani mne sa ta garazova brana moc nepaci s dverami..
Odpovedať
Profilova fotka
@rude ja som uz videla :) znami tak maju.... presne ako pise matikati, ked je clovek vonku, nemusi sa vyzuvat a ide obuty tam, ked nieco robi a " musi " :-D
Odpovedať
Profilova fotka
dvere do garazovej brany stoja cca 400 eur naviac. Viac ako polovica garazi nema iny vchod ako len garažovu bránu. riesi sa to odblokovacim zámkom ktory po odomknuti uvolni pohon a s branou ide manipulovat ručne.
Odpovedať
Profilova fotka
@matikati ja by som nedoporucoval branu s integr. dverami na taku sirku brany,a rozhodne sa nejedna o priplatok len vo vyske 400 eur. Okrem ineho ak si potrpite na dizajn tak je to krok spät. Riesenim su napriklad vedlajsie garazove dvere vyrobene vo vzhlade brany. Tieto dvere maju hlinikovu zaruben a velmi dobre dizajnovo doplnaju sekcionalnu branu - pripajam jednu realizaciu kde su take dvere vedla brany : http://brany-dvere.sk/referencie?id=3... samostatny vchod mimo garaze je vzdy lepsi a komfortnejsi ako v brane, to uz radsej by som volil posuvnu branu do boku co je zaroven aj lacnejsie ako integrovat dvete do brany. V brane samozrejme musi byt v pripade integrovaneho vstupu v priplatkoch: -integrovane dvere so samozatvaracom (volitelne aretacia) -kontakt integrovanych dveri -prepojovacie vedenie -opticka zavora pre lepsiu bezpecnost pri zatvarani -ram dveri do farby ral (doporucene) a iba jeden vyrobca ma patentovany nizky prah dveri a to je HORMANN, co je aj na velmi vysokej urovni vizualnej. Ako to riesia ostatní vyrobcovia ma niekedy casto az zaraza. treba kazdopadne pozriet fotogragie realizacii pred rozhodnutim.
Odpovedať
ja by som taku dvojgaraz riesil jedine tak, ze by sa brana posuvala do strany, popri jednej stene, zaberie to sice miesto pri stene, neda sa tam potom nic opriet, ale ak pojdes dnu,alebo von pešo, motorkou,bicyklom, tak otvoris len kolko potrebujes, tak isto ked budes vyberat len jedno auto, tak otvoris len polovicu a ak ju budete mat vykurovanu, tak nebudu tak obrovske straty, ako ked sa brana otvorí cela
Odpovedať
Článok sa načítava...
@zuscik_brany_dvere dakujem velmi pekne, som rada, ze sme tam tie bocne dvere nakoniec dali. :) @rapidko to som ani nevedela, ze sa aj takto da brana posuvat, vdaka za info. :)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 rokoch
Profilova fotka
@zuscik_brany_dvere môžem sa spýtať kolko vyjdú biele garážové dvere 80x200cm?
Odpovedať
@edassade v OBI majú dvere 97x197 za 109 EUR. Alebo ak počkáš týždeň, tak mi naceňujú dvere 100x200 a ponuku budem mať budúci týždeň.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
Profilova fotka
@chrobak7 tak ako to dopadlo s tými dverami? Tie z Obi sú strašne labilné, to by som si tam dal radšej plechové
Odpovedať
Profilova fotka
@zuscik_brany_dvere koľko asi vyjdú tak3 bočné dvere 88x200 cm?
Odpovedať
@edassade JA som potreboval na vedľajšie garážový vchod dvere a na záhradný domček dvere. Tie garážové mi nacenili vo firme, kde objednávam okná na 341 aj s DPH a montážou. Je to profil Salamander Streamline rozmer 950x2150 v dekore biela z vnútra a zlatý dub zvonka. Výplň je plná 24 mm izolácia, s hliníkovým prahom. Ešte nie sú hotové, až budú, môžem sem prihodiť foto. Tie na záhradný domček som kúpil v OBI. Oni sú možno labilné bez osadenia. Ale po osadení sú super, pre mňa úplne ideálne - lacné a účel splnia. Na ten záhradný domček by aj bolo škoda dávať drahšie. Navyše majú nastaviteľné pánty vo všetkých smeroch, čo podobné dvere z Hornbachu nemali. Pripájam foto.
Odpovedať
Profilova fotka
@chrobak7 na zahradny domcek myslim ze ako stvorene. Bol by si sialeny keby si za taketo dvere na domcek vysolil 300euro. Na garaz to chapem, ale tu tieto stacia :-) ja som ich videla a stali len nieco okolo stovky nie?
Odpovedať
Profilova fotka
@viktoriapeter okolo 100? a to su v akcii ci normalne tak vychadzaju?
Odpovedať
Profilova fotka
@tomasekfero stoja 110 € ,bez klučky a fabky
Odpovedať
Profilova fotka
@chrobak7 vďaka za info
Odpovedať
@tomasekfero Presne ako píše edassade 110 plus kľučka 19 a fabku som kúpil za 7 EUR. Okno ma stálo 50 EUR. Osadili sme ich so svokrom behom popoludnia. Treba k tomu ešte skrutky s hmoždinkou, na dvere 6 ks a na okno 4 ks.
Odpovedať
Profilova fotka
@chrobak7 hej? tak to je fajn cena na take dvere. Zajdem sa tam kuk behom vikendu :-) dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@chrobak7 to si ich kotvil prevrtaním cez rám?
Odpovedať
@edassade Áno. Tam to nevadí, že je to vidno. Je to len záhradná búda. Ku dverám ani k oknu neboli montážne kotvy a nechcelo sa mi to zháňať.
Odpovedať
Profilova fotka
@chrobak7 a kde ti robili tie garážové ,tá cena sa mi celkom pozdáva :-)
Odpovedať
@edassade Práve minulý týždeň mi volal zástupca firmy (inak je to DD Trade), že mi omylom nacenil dvere s kľučkou len vnútri a vonku madlo - ako balkónové dvere. Že keď tam chcem mať kľučku - kľučku s FABkou, tak musím ešte doplatiť 180 EUR. No asi doplatiím, veď tam potrebujem kľučky z oboch strán. Nechápem, ako to mohol popliesť, veď od začiatku som hovoril, že sú to bočné garážové dvere. Okná mi majú priviezť o týždeň, dúfam, že nič iné nedopletú.
Odpovedať
och.... tak to je riadny príplatok....., pozri si CP, ak tam máš uvedené to čo si chcel, tak to pojde na ich vrub.....ak nie.. nuž je to na tebe čo spravíš, ale 180€ za kľučku a vložku sa mi zdá strašne veľa.
Odpovedať
@sc4th nejde o klucku, balkonove "dvere" alebo skor okno je nieco uplne ine ako normalne vchodove dvere.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?