Predčasné vyplatenie hypotéky v slovenskej sporiteľni

dobrý deň, mám takúto otázku. v slsp máme chceme vyplatiť hypoteku, končí nám trojročný fix a pani nám tvrdí, že môžme prísť presne v jeden deň v roku ( v tomto prípade koniec augusta), a napísať žiadosť o predčasné splatenie úveru a oni nám v to v ten jeden deň schvália na ústredí a hotovo. Keď to bude v ten jeden deň, bude to bez poplatku. To je tak trošku hajzlovstvo, z ich strany, čo keď si niekto z nás napríklad zlomí nohu, to ten úver skrátka nevyplatím? Niekde tu alebo na modrom koníkovi som čítala, že ľudia mali problém v slsp vyplatiť úver. Dnes nám volala iná pani zo slsp a tá tvrdila, že si môžem prísť vypísať žiadosť kedykoľvek aj teraz a v slsp nám to automaticky v ten jeden deň v auguste spravia. Prosím vás, ako to funguje, môžu to v ten jedeň deň jednoducho zamietnuť a neschváliť vyplatenie úveru na to ich ústredí?
Odpovedať
Profilova fotka
Zo zákona máte právo pri výročí fixácie vyplatiť hypotéku bez akéhokoľvek poplatku. O výročí fixácie musíte byť informovaná minimálne dva mesiace vopred. Trebárs aj v deň, keď dostanete oznámenie o výročí tak môžete ísť na pobočku a podať oznámenie o predčasnom splatení a dané oznámenie musí byť akceptované (ak to nemáte priamo v zmluve o úvere zakázané). Na Vašom bežnom účte (ak ho máte v SLSP zriadený a z neho Vám odchádzajú pravidelné splátky) treba zabezpečiť dostatok peňazí na splatenie danej hypotéky a presne v deň výročia Vám bude táto hypo zúčtovaná z bežného účtu. Toto oznámenie môžete podať kedykoľvek počas tých dvoch mesiacov pred výročným dňom, nie iba v jeden deň. Odporúčam si však nechávať rezervu aspoň týždeň.
Odpovedať
@ariadna22 tak by som to neriskoval, ako to povedala tá pani - súhlas na predčasné splatenie úveru s vyčíslením zostatku, ak úver splácaš na pobočke, síce sa môže dávať aj okamžite, ale len pokiaľ tam bude niekto, kto to vie urobiť - bol som totiž svedkom danej situácie zhodou okolností jednej pobočky SLSP a bolo to riadne ródeo.... ideál je, aby si tam prišla, dala žiadosť o predčasné splatenie úveru a oni ti povedia, kedy máš mať na účte prašule.... ty ich tam dáš a oni si to sami stiahnu a toto všetko robiť ideálne v mesačnom predstihu, ak by motyka vystrelila, peniaze ti tam stačí vložiť posledný týždeň pred termínom.... :-D
Odpovedať
Profilova fotka
Ak máte výročie fixácie už v auguste, určite by som dlho nečakala a najlepšie hneď v pondelok išla do banky a požiadala o predčasné splatenie hypotéky k termínu fixácie. Pravdepodobne hneď "na mieste" Vám vydajú súhlas s vyplatením a vyčíslenie zostatku k výročiu fixácie. Ak sa Vám podarí, rozhodne sa obráťte na inú pracovníčku pobočky, lebo pani, ktorá Vám vysvetlila postup Vás pravdopodobne nechtiac kvôli nedostatku informácii trochu "zaviedla".
Odpovedať
Profilova fotka
urcite by som podala ziadost o predcasne splatenie k vyrociu fixacie kludne aj mesiac dopredu, dajte si rezervu minimalne 2 tyzdne a vyzistite si, k akemu terminu Vam konci fixacia, teda kedy musite zabezpecit peniaze na ucte kvoli vyplateniu hypoteky. Dohodnite si aj sposob vyplatenia, ak Vam vyhovuje, tak z bezneho uctu v banke a banka si peniaze v dany den stiahne. Zbytocne by som tam tie peniaze nedrzala mesiac dopredu, lebo banka ich dobre "pootaca" kym jej uver splatite :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?