Kúpa pozemku. Odkiaľ naň financie?

Ahojte,potrebovali by sme poradit,chceli by sme kupit pozemok,len nevieme odkial najlepsie nan vziat peniaze.Ako ste to riesili vy?nasetrene nemame bohuzial nic,mame zobraty byt na hypoteku,ktory chceme predat a zacat stavat.Dakujem za kazdu radu.
Odpovedať
Profilova fotka
My sme si zobrali na pozemok uver, ktory coskoro splatime a na dom bude stavebne. Ja len neviem ako to presne mate, ale vlastne nemate nic. Byt na hypoteku, neviem aka velka ani na ako dlho, ale ak ho predate, mate kde byvat? Splatite hypo za byt - kolko Vam ostane? Banky vacsinou nechcu davat hypo na pozemok a sucasne na dom - aspon ked sme to pred 2 rokmi riesili my. Nic v zlom, ale nie je to trochu "trufale", ked nemate nasporene nic, byt na hypo a chcete kupovat pozemok a stavat? Kolko Vam zostane po predaji bytu? Ak by ste mali aspon peniaze na pozemok z vlastnych zdrojov, ale takto, to fakt neviem.
Odpovedať
Profilova fotka
myslím,že úver na pozemok sa dá zobrať cez firmu ekonomické stavby .Ale to som našiel na nete osobnú skúsenosť nemám
Odpovedať
marek...mame byt na hypoteku spolu s pozickami to robi cca 2miliony,ak byt predame ostane nam na hlave nejakych 3500eur,co je celkom ok.Nez byt predame,chceli by sme ale kupit pozemok a potrebujeme nan zohnat peniaze.Potom ked zacneme stavat pojdeme na ten cas byvat k rodicom,kym sa nepostavi,takze az take trufale to hadam nie je.
Odpovedať
Profilova fotka
možno je toto otázka na nejakého finančného poradcu, ktorý to vie skombinovať cez rôzne úvery
Odpovedať
poliacik...hej,hej,uz som kontaktovala jedneho pana,prislubil pomoc,tak uvidime...ja len ,ci ma niekto podobnu skusenost a riesil ju takto.
Odpovedať
zobrat hypoteku a zalozit inu nehnutelnost (napr. rodicovsky byt/dom) - tak sme to riesili my nakolko nechceme skor predat nas byt, potom z predaja bytu splatime cast uverov resp. v zavislosti od vysky terajsieho uveru na vas byt, docerpat uver (dnes je to myslim 70-80% z hodnoty zalozenej nehnutelnosti)
Odpovedať
Profilova fotka
evus, nechcem ta strasit, ale od firmy "ekonomicke stavby" ruky prec. nas tiez lakali tie ich uzasne sluby, programy a vyhodne financovanie, ale ked som o tejto firme hladala blizsie info na nete, zistila som nepekne veci. najlepsie, ked si precitas temu, ktora je tu na streche http://www.modrastrecha.sk/forum/tema...
Odpovedať
sjuzan,ja som pozerala ich stranku,popisaneho je tam veeeeela pekneho,tak som hned vedela,ze za tym nieco bude. nakoniec mi poradil rudijagi(myslim ze je poradca ohladne financii a dava aj tu vyborne rady) a ideme to riesit presne tak ako bets...zakladame dom berieme hypoteku,posplacame stare veci a ostanu nam peniaze na pozemok a je to tak asi najjednoduchsie a ked sa preda byt,peniaze nam ostanu na stavbu domu,takze nie je o com.
Odpovedať
Profilova fotka
zelam vela stastia. my sme kupu pozemku riesili v aprili, nastastie to mame uz za sebou, este je mensi problem s katastrom, ale snad sa aj to vyriesi. inak, vidim, ze stavat budete velmi blizko pri nas :-)
Odpovedať
sjuzan,dakujem,dnes sme vybrali pozemok,je uz aj sdo stavebnym pobvolenim,takze nakoniec uvidime ako to bude s financiami...a stavat bude v okrese pezinok,v seredi byvame momentalne,ale manzel pracuje v BA,takze chceme ist blizsie.
Odpovedať
@evus My sme si tiež svoje užili pri stavbe nášho domu, a to sme ešte ani zdaleka neskončili... Dom mám celý na hypo, aj keď pozemok sme mali. Chcem vás povzbudiť, aby ste sa nedali odradiť a ak je to len trocha možné, splňte si svoj sen... Vždy sa nájde nejaké riešenie, hlavne musíte s manželom držať spolu. A pripravte sa na kopu starostí, ale určite to stojí za to! x-)
Odpovedať
@patricia dakujeme velmi pekne za podporu,ja tiez dufam,ze sa nam raz nas sen splni a budeme byvat v domceku,uz nas teraz ozaj nic nedoradi,ked sme sa do toho raz pustili,chceme to dotiahnut do uspesneho konca.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Diskusia pokračuje po 4 rokoch
Profilova fotka
@evus ahoj citam v profile ze uz byvas v dome:) tak sa vam to podarilo? smiem vediet ako ste to poriesili?:)) dakujeem:)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Profilova fotka
@evus aj mna by zaujimalo ze ako ste to poriesili. my tiez stojíme pred kúpou pozemku
Odpovedať
@wawrita a toto keby som si pamatala ☺...to je uz 5rokov odvtedy. Zalozili sme rodicovsky dom a vzali sme hypoteku za ktoru sme kupili aj pozemok a postavili hrubu stavbu a potom tarchu z rodicovkseho domu preniesli na novostavbu.
Odpovedať
Profilova fotka
@evus v tom prípade by som to riešil cez PSS-ku. do 45.000,- bez záložného práva, splátka je cca 248,- na 30 rok. ale neviem ako máte financie ,či vám to všetko vychádza ked že už máte hypotehu.
Odpovedať
@cisko39 to uz je vsetko poriesene,splacame uz len hypoteku s celkom slusnym urokom,riesit uz nechceme nic...na 30rokov tak akurat tej dlzoby staci
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
@evus dobrý, dúfam že neotravujem síce ako vidím to nie je aktuálne ale známi rieši takéto prípady a pokial sa chceš uistiť ci tie zmluvy máš Vporiadku ako napríklad hypotéku, robí kompletný audit takýchto veci aby bežný smrteľník videl ci je to pre neho to momentálne top alebo zbytočne nepreplaca banke
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?