Kto vie poradiť ohľadom úveru z Rakúska?

Profilova fotka
Manzel pracuje v Rakusku,chceli by sme ist za nim. No rozmyslali sme nad uverom z SK ale vraj v AT su omnoho vyhodnejsie, tak zaciname rozmyslat nad touto moznostou,lenze nemame v AT cim rucit,ziadna nehnutelnost. Chceli by sme kupit bud maly domcek alebo byt v AT. Da nam banka nejaka vobec uver na byvanie ak nie je cim rucit? Za vsetky postrehy a rady budem vdacna !
Odpovedať
Ručiť môžete nehnuteľnostou, ktorú kupite, to nie je problem. Treba sa ist spytat do banky v AT, alebo si nájsť hypo poradcu v AT. Úroky by mali byť výhodnejšie ako na Slovensku, to si potom môžte overiť - aké podmienky Vám ponúkajú tam, aké by ste dostali tu, ak by ste ručili nehnuteľnosťou na Slovensku. Ak má manžel zmluvu na dobu neurčitú, malo by to byť OK.
Odpovedať
Profilova fotka
musíte mať trvalý pobyt v rakúsku,inak hypoúver nedostanete
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
@kuratko22222 Trvaly pobyt v case ziadania uveru , nemusi byt , po kupe alebo stavbe, ano.
Odpovedať
Profilova fotka
Pokial manzel aj robi v AT, nie je o com. Je lepsie zobrat Hypoteku v Rakusku ako na slovensku. Maju aj ovela lepsie urokove sadzby. Aj my mame Hypoteku tu Rakusku a robime na Slovensku. Ked potrebujes poradit...napis mi kludne.... :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@collinka ja robím v Rakúsku 20 rokov,najprv som tam aj bývala,mala trvalý pobyt.Mohla som ísť na účte do debetu,keď mi to nevyšlo.Teraz už tam nemám trvalý pobyt a nemožem ísť do debetu ani 1 euro,vraj lebo nemám pobyt v Rakúsku.Pritom mám v Austria banke účet na ktorý chodí moja výplata už 20 rokov.Preto som si myslela že ked ani do mínusu nemožem ísť tak úver už vobec nedajú.Tak neviem,sorr ;-) y ak som podala zlú informáciu.
Odpovedať
Ked zacinate stavat a mate v Rakusku kupeny pozemok, tak este nemozete mat trvaly pobyt, nie je to mozne. V rakusku da banka uver, aj ked mate zamestnanie na slovensku obaja a aj ked ste zivnostnici,nie je problem.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Profilova fotka
@ani Dobrý večer možte mi poradit s manželom žijeme v RAkusku a uvažujeme o kúpe bytu ale neviem ako to chodi a či treba mat niečo aj zo sumy DAkujem
Odpovedať
Profilova fotka
Môj jeden znaámi chcel úver či by som mu nevedel pomocť a povedal som mu že mu dám kontakt na tu zenu a nech jej zavola a dohodnite si stretnutie. A aj tak bolo stretlisa on jej povedal požiadavky aké má a koľko a vybavila mu.Ak chcete dám vam číslo naňu ale poslem vám ho na email nie tu verejne
Odpovedať
Profilova fotka
@misinka0203 Netreba sa bat ist rovno do banky a spytat sa na moznosti a podmienky. My sme tak spravili a vsetko islo v pohode.
Odpovedať
@denaalubos dostat uver v Rakusku je lahsie, nez na Slovensku. nabehol som do banky, povedal som svoju predstavu, kolko mam vlastnych a do 2 dni som mal uver na pozemok vybaveny. dokonca mi moja "bankarka" dohodila biznis :-) buduci tyzden idem zase, poziadat o uver na dom. kamarat uz bol a dostal. taktiez ziadne vazby na Rakusko, zabezpekou bude buduci dom. uvolnuju mu peniaze po castiach. sprostredkovatelov netreba. treba sa pripravit na 2 veci: 1) pri vacsom uvere budu pozadovat prihasenie trvaleho pobytu do AT 2) vsetky poplatky, vsetky podpisy u notara a realitne poplatky stoja neskutocne vela penazi. kupil som pozemok nepripojeny k IS a nielen, ze ma pripojky budu stat cez 30tis, este som aj za podpisanie zmluvy o buducej zmluve zaplatil 701,88E u notara.
Odpovedať
Profilova fotka
Ano, je pravda ze poplatky su vyssie. My sme brali uver vo vyske cca 180,000 eur (kvoli preklenutiu statnej pozicky WBF) a poplatok za poskytnutie uveru bol nieco cez 6,000 eur. Takze sice urokove sadzby su nizsie ako na Slovensku, poplatky za uver su podstatne vyssie. Asi aj preto, aby clovek neuvazoval kazde 2 roky o refinancovani uveru inou bankou...
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
Dakujem velmi pekne už som kontaktovala pani čo nam s tým pomôže :-D
Odpovedať
treba si obehat aj viac pobociek, hoci aj rovnakej banky. Zo skusenosti v jednej pobocke dali nizsi urok za rovnakych podmienok, ako napr v pobocke tej istej banky v inej obci
Odpovedať
Ja som bol v Raike v Hainburgu, kde prisla zodpovedna osoba za uvery z oblastnej pobocky v Brucku. Uver dostanes velmi lahko...Len sa chcem spytat, ci v ramci uveru mozem dostat peniaze aj na aufschliesungkosten, ktore treba uhradit obci/mestu pred zacatim stavby? Da sa aj na toto dostat uver, nakolko sa to pohybuje v zavislosti od obce cca.8-20 tis.€...
Odpovedať
Profilova fotka
To, co pise @slummdog, je pravda. Napr. Raiffeisen funguje ako bankova siet, ale su znacne autonomne. Nieco ako frenchizing. Kazda banka moze mat svoju vlastnu politiku a sama urcuje niektore podmienky.
Odpovedať
Profilova fotka
@timmmy Urcite sa da. Ja som Raiffeisen (v inej obci) nic ani nedokladoval. Dokonca aj rozpocet na stavbu domu som si sam vymyslel. :-) Peniaze som cerpal postupne pocas stavby, ale mohol som zobrat aj celu sumu naraz.
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Mne v Raike zas povedali, ze na zaklade faktury precast stavby budu mi posielat peniaze. Kedy sa vlastne musia zaplatit aufschliesenkosten? Pred zacati, pocas alebo po dokonceni stavby?
Odpovedať
Profilova fotka
@timmmy To su tie pripojky? My sme pozemok kupovali priamo od majitelky bez pripojok. Elektriku sme si vybavili, ked sme ju uz potrebovali, vodu takisto. Kanalizaciu nam na zaklade ziadosti spravila obec a za nu sme zaplatili az po kolaudacii.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?