Kritéria pre hypotéku na stavbu domu

Profilova fotka
Ahojte prosim poradte...ake su kriteria? Sme manzelia,chceli by sme zhruba 75000e so statnym prisp.pre mladych...manzel je na zmluve ale ja pracujem cez agenturu na urcitu zmluvu...mozme ju zobrat spolu ked nemam zmluvu na neurcito?
Odpovedať
@monny333 aj keď pracuješ cez agentúru, pokiaľ ti zmluva nekončí do 3 mesiacov od podania žiadosti, úver je reálny :-D
Odpovedať
@monny333 áno môžte, ale musíte mat na to dostačujúci príjem, pri stavbe domu je hypo komplikovanejšia ako pri kúpe bytu. Ak žiadate napríklad. 75 tis, tak ich nedostanete naraz, ale je tam potrebné postupne čerpanie úveru, veľa ľudí to tak riešilo ale je tam kopec dokladovania. V banke Vám povedia, ze ak založíte inú nehnuteľnosť napríklad rodičovský dom - samozrejme jeho cena musí byt viac ako 75 tis tak až v tedy dostanete celu čiastku naraz. Skúste sa ísť popýtať do banky. Príspevok dostanete ak spĺňate dve kritéria : vek, príjem .
Odpovedať
Profilova fotka
@finsluzby @zehula dakujem vam potesili ste ma...som sa bala ze mna hned odpisu kedze som cez tu agenturu
Odpovedať
@monny333 klídek, ak budeš potrebovať pomoc, ozvi sa :-D
Odpovedať
Profilova fotka
ahojte rada by som sa inf., ak chceme hypo pre mladych a ucet ma manzel uver bude nanho, ale na mna je pozemok aj cele stavebne schvalia nam ho? toto som vobec nemala na mysli..alebo je dobre ak aj ja budem mat pravo disponovat s jeho uctom? vsetky zemny xceem az pri kolaudacii zapisat teda 50 na 50 dom aj pozemok ktory vlastnim teraz ja..
Odpovedať
@nikolla2 ahoj, ak beriete hypo tak budete ručiť " nehnuteľnosťou " buď rozostavanou ( môže byť aj jeden meter ) čiže to vôbec nevadí, že pozemok je tvoj - banke ide hlavne o záložné právo. Čiže ak spĺňate zákl. kritéria tak to nebude problém. Môžeš disponovať s jeho účtom ( ak majiteľ účtu " manžel " dá na to súhlas ). Ako manželia budete musieť ale úverovú zmluvu podpísať obaja - pretože Vás berú ako jeden celok. jeden bude žiadateľ a jeden spolužiadateľ.
Odpovedať
Profilova fotka
@zehula dakujem ano uz nam to vsetko vysvetlili v banke.:)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?