Hypotéka so štátnym príspevkom

Profilova fotka
ahoj, brali ste niekto hypoteku so statnym prispevkom pre mladych?len by som chcela vediet o kolko sa vam zvysila splatka ked skoncil statny prispevok. dakujem
Odpovedať
Ty si beries z banky akoby normalny uver s urok. sadzbou napr.6% a splatkou napr. 200 EUR mesacne, a kazdy mesiac ti vratia cast splatky ( pride ti to na tvoj ucet, napr. 40 EUR ) - to je realizacia tej statnej podpory. Po 5 rokoch ti uz nic nevratia a splacas dalej tak ako do teraz. Takze tak je to. Inac napr. na slsp.sk je uverova kalkulacka, kde si to mozes vypocitat.
Odpovedať
Profilova fotka
my mame hypoteku na 2 200 000, teraz mame splatky 9 900, po skonceni prispevku to bude nejakych 12 000 mesacne
Odpovedať
no myslim, ze tento produkt tu je kratsie ako doba statneho prispevku a ze este nikto nema po skonceni doby tohto prispevku... nana: ak mas hypo so statnym prispevkom, tak by si mala vediet kolko to bude po skonceni prispevku :-)
Odpovedať
nana11, na toto nie je odpoveď, štátny príspevok pre mladých funguje len 3 rok, takže ešte ho nikto reálne nedobral.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 rokoch
@finsluzby @nana11 a so statnym prispevkom je este ten problem (ale to vam v banke nikto nepovie), ze ked dany byt/dom predas skor ako tusim o 5 rokov, tak musis cely statny prispevok vratit...a nie je to malo...tak opatrne s tym, hlavne pre tych, co kupuju nejaky "startovaci byt" a o 3 - 4 roky sa chcu stahovat do vacsieho ako my... nam to spravilo celkom slusny skrt... a na druhu hypo sme uz ten prispevok nedostali
Odpovedať
ja poprosím radu...niekto mi spomínal,že pri štat.prispevku ked sa predá nehnuteľnosť po 4rokoch,nevracia sa štatny. Je to pravda?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?