Hypotéka a zariadovanie bytu

Ahojte, mam niekolko otazok, mozno budu zniet hlupo, ale som uplny novacik co sa tyka vybavovania hypoteky, tak ma prosim netrestajte:) 1. Ak kupim byt na hypo uver, je mozne si zobrat taku vysku hypoteku, aby som mohla byt aj zariadit? Popripade ako ste to riesili vy, mali ste nasetrene, alebo ste si brali este aj spotrebny uver? 2. Hypoteku pre mladych moze cerpat aj 1 osoba, alebo musia byt dvaja zosobaseni? 3. Co sa pytaju pri financnych zavazkoch v hypokalkulackach, co vsetko sa tam rata? Dakujem velmmi pekne!
Odpovedať
ahoj, skusim strucne :-) 1. Mozete si zobrat viac ako je cena nehnutelnosti (len treba rucit dalsou nehnutelnostou, ak je cena na posudku nizsia ako kupna cena) - zavysi od banky, treba sa informovat... 2. Mozete cerpat spolu a nemusite byt zosobaseni...len musite obaja splnat podmienky pre cerpanie uveru pre mladych, dane pre tento rok 3. Vase prijmy, vydavky, ine uvery,splatky a pod.....vsetko si vedia zistit, netreba nic tajit, na zaklade ich kriterii vypocitaju bonitu klienta (s akou rezervou viete splacat uver), teda ci nie ste rizikom pre banku.. ak som nieco poplietol, kludne ma opravte :) Miso
Odpovedať
Profilova fotka
@geminiracing Máš pravdu. Ešte doplním niektoré info: 1. ak je hodnota nehnuteľnosti vyššia ako je kúpna cena (KC), môže sa v niektorých bankách žiadať o vyššiu výšku hypotéky ako je KC. Na zvyšok sa už účel nedokladuje. Ďalšou možnosťou je spotrebný úver, príp. najlepšie je využitie vlastných prostriedkov. 2. o hypotéku pre mladých môže žiadať iba jedna osoba (ak sa nejedná o manželov) 3.dôležité sú najmä splátky úverov, limity na kreditných a debetných kartách, výživné príp. ručiteľské záväzky. V prípade akýchkoľvek otázok ma kontaktujte.
Odpovedať
Profilova fotka
@bublinka88 @geminiracing píše správne. Ešte doplním niektoré info: 1. ak je hodnota nehnuteľnosti vyššia ako je kúpna cena (KC), môže sa v niektorých bankách žiadať o vyššiu výšku hypotéky ako je KC. Na zvyšok sa už účel nedokladuje. Ďalšou možnosťou je spotrebný úver, príp. najlepšie je využitie vlastných prostriedkov. 2. o hypotéku pre mladých môže žiadať iba jedna osoba (ak sa nejedná o manželov) 3.dôležité sú najmä splátky úverov, limity na kreditných a debetných kartách, výživné príp. ručiteľské záväzky. V prípade akýchkoľvek otázok ma kontaktujte.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?