Hypo na pozemok alebo stavbu?

Ahojte Zistujem co je vyhodnejsie zobrat hypo na pozemok alebo hypo na stavbu RD, ale nejde mi oto kde viac dostanem v podstate mi staci cca do 30tis zo 45tis trhovej hodnoty pozemku (snad znalec da blizku cenu) ale zaujima ma, hlavne, sposoby rucenia za hypoteku co je vyhodnejsie z mojho pohladu? Rucit iba so stavebnym pozemkom (snad je taka varianta mozna ze sa da plomba do katastra na pozemok a po skonceni stavby zostane to iba na pozemku)??? Alebo rucit so stavbou a ci vobec je mozne dat plombu iba na stavbu a nie na pozemok?? alebo obe moznosti su blbost? :) Pripadne viete odporucit mi znalca v BA kraji? Dakujem
Odpovedať
@fox0903 Dobrý deň, ak kúpite pozemok na hypotéku a začnete stavať nehnuteľnosť z vlastných zdrojov, mali by ste o tom informovať finančnú inštitúciu. Nehnuteľnosť je potrebné po dokončení založiť v prospech finančnej inštitúcie. Ak si kúpite pozemok z vlastných zdrojov a zoberiete úver na výstavbu, finančná inštitúcia automaticky založí aj pozemok. V prípade ďalších otázok ma kontaktujte.
Odpovedať
Cize ak spravne rozumiem tak ak vezmem hypo na pozemok tak je proces nasledovny: 1. financna institucia da do katastra zalozne pravo na pozemok. 2. dostaviam dom z vlastnych zdrojov tak musim informovat financnu instituciu ktora rozsiry zalozne pravo i na dom???
Odpovedať
@fox0903 Áno, založený bude dom aj pozemok.
Odpovedať
@fox0903 Ide o to banky financuju resp. akceptuju vacsinou do 60% hodnoty pozemku, avsak ak Vy postavite na tom pozemku dom, ktory by nebol zalozeny, tak v podstate banka by mala pozemok, ktory je nepredajny (bezcenny) + v pripade sudneho sporu by sud este ulozil banke pripadne naslednemu vlastnikovi zriadit tarchu v podobe vstupu a prechodu cez parcelu.
Odpovedať
ok dakujem, a co mi este prosim prezradite o mBank hypotekach?
Odpovedať
Profilova fotka
Majú zaujímavú ponuku, hlavne čo sa týka sadzieb, mimoriadnych splátok, ale môže to mať svoje "obmedzenia". Niekedy má klient pocit, že ušetrí, ale v konečnom dôsledku to tak nemusí vždy byť....V prípade ďalších otázok ma prosím kontaktujte cez IP.
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
ahojte, je pravda, ze banky nedavaju hypoteku na kupu pozemku (cca 1/3 vlastnych zdrojov, zvysne 2/3 hypoteka), na ktorom este nie su siete a pristupova cesta (caka sa na spravoplatnenenie stavebneho povolenia a potom by sa mali zacat stavebne prace). V mbank mi povedali, ze kym nie su siete, na taky pozemok sa nemoze ziadat hypoteka. Realitak sa tvaril, ze to nie je problem, ze maju klientov, ktori kupuju pozemok na hypo, aj ked na nom nie su este siete. Dakujem.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?