Dostaneme hypotéku pri spoločnom zárobku 1500€.

Cauko, chcela by som sa spytat mozno trosku naivnu otazku, ale skusim to. S priatelom zarabame dokopy cca 1500e mesacne netto a strasne tuzime po spolocnom byvani. Je realne aby nam banka poskytla hyp.uver cca 120 000e? Ak ano, tak asi aka by bola vyska mesacnej splatky po dobu 30 rokov.?Mesacne mame vydavky typu: stravne, PHM a nejake to vreckove.
Odpovedať
Ahoj, myslim, ze tuto otazku by ste mali radsej adresovat nejakemu hypotekarnemu poradcovi, alebo ako ho mam nazvat priamo v banke. Myslim si, ze realne to je, ak nemate ziadne ine uvery, pozicky, leasingy a tak. Skus si ked tak aj nejake hypo kalkulacky, ma to na stranke asi kazda banka. Vela stastia prajem ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
glyn, vitaj na MS :) myslim, ze je tu niekde tema financny poradca,alebo nieco take, skus dat to sekcie FORUM do vyhladavaca a najde ti ju :) je tu chalan " finsluzby", alebo " rudijagi", ani ti pomozu isto s odpovedami na tvoju otazku :) ale presne ako ti uz napisal vyssie mirkif, kazda banka ma na nete taku kalkulacku... potom napr. CSOB neskuma myslim prijem vobec.... je to individualne :) treba to obehat, ale myslim, ze by ste mohli nejaku pozicku dostat, otazne je, ci mate deti, alebo planujete, a ci mate stalu pracu, lebo neviem sice vas vek, ale splatky na takyto úver na 30r napr. mozu byt aj 800e mesacne, aj viac........ neviem....treba si to dobre zvažit :) drzim palce :)
Odpovedať
Profilova fotka
ahoj, 120 tisic na 30rokov je dost vela na vas prijem.kludne moze byt mesacna splatka 700-800eur,. treba sa poradit s financnym poradcom, alebo si skus pozriet stranku hypotekauver.sk, mozes si to rovno porovnat. kazdopadne myslim, ze pri takej vysokej ciastke by ste sa museli velmi obmedzovat-k tomuto hlavnemu vydavku pocitaj energie, zariadenie, stravu,cestovanie.. treba vsetko zvazit, ak chcete mat v buducnosti deti, tak pocitaj s tym ze na materskej/rodicovskej sa ti prijmy znizia, naopak, ak zvazujete nad inou pracou,kde by ste zarabali viac, treba aj to vziat do uvahy-vtedy to moze byt viac realne.
Odpovedať
pri sucasnych akciach bank sa v pohode vpracete do 700eu mesacnej splatky...kazdopadne ja sam zarabam v cistom o dost viac ako vy dvaja dohromady, uver 130 000 a mam z toho celkom bobky :-D treba si to dobre zvazit, ked vezmete taky uver na deti mozte dobrych 5 rokov zabudnut (nehovoriac o inych prijemnostiach zivota na ktore jednoducho nebudu bubaky)
Odpovedať
glyn dobre si to premyslite :-( som podobny pripad co sa platu tyka ako pohodak ale sama by som do toho neisla... ved to by som fakt na dieta musela zabudnut a cely zivot si odtrhat od ust... musis naozaj ratat aj s nejakymi prevadzkovymi nakladmi... najmenej 100-200 euro, ak by si mala dieta tak tvoj prijem uplne vypadne a pridu vam dalsie vydavky ( a dieta nie je lacna zalezitost - pardon ze som to tak sproste napisala :-( ) nechcete najskor nieco male a postupne ked sa vam zlepsi plat, trochu zhodnotite nehnutelnost a tak, ist do toho vyssieho uveru?
Odpovedať
Ahoj glyn :-) písala som ti "mailik" do internej pošty :-) pekný deň a držím palce. Barbora
Odpovedať
poslal som ti Internú poštu tak , keď tak odpíš no ak budeš chcieť
Odpovedať
vseobecne rataj na milion korun 6000 korun mesacne na 30 rokov. Ja mam hypo na milion a platil som 200e, druhy rok 220e, treti 187 a stvrty platim 179. takze u teba cca 750 eur, teraz ked su nizsie uroky tak to snad bude okolo 700eur/mesiac.
Odpovedať
Ak mate prijmy take ake si pisala, a ziadne deti ani uvery, tak by vam to mali poskytnut bez problemov. Splatky sa lisia...ale zhruba tak ako napisal hipisko.. Idealne je ist za niekym kto sa s tym stretava denne a vie co a ako a vie vybavit najvyhodnejsi urok na trhu. Keby nieco tomas.blazo@gmail.com
Odpovedať
áno, ono to možno s odretými ušami v banke vyjde, ale ako chcete žiť? Ja by som skúsila rúbať trochu menej vysoko a kúpila by som na začiatok niečo menšie a lacnejšie a postupne sa ukáže, či vám spoločné bývanie vôbec vyhovuje a neskôr sa prepracujete k väčšiemu bytu. Myslím, že ten úver je na vaše príjmy privysoký a rizikový. Držím palce, aby ste sa správne rozhodli, lebo to bude rozhodnutie na veľmi veľa rokov, nie na 5 ani na 10.
Odpovedať
Môj názor je že je to čistá samovražda ! Už to tu zaznelo a to že sa uskromnite a kúpte aspoň na 5 rokov nejaký byt aj keď viem že chcete domček. Splátky budete mať nižšie a hlavne budete vedieť či si časom budete môcť dovoliť viac. Je lepsie prísť takouto formou na to že ten chcený domček by ste nezvládli ako keby ste si taky uver zobrali a naháňala vás banka kvôli neschopnosti splácať.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?