Dajú nám banky úver ak nemáme stavebné povolenie?

Profilova fotka
Stavebne povolenie by sme mali mat az v polovici septembra kvoli dovolenkovej sezone. Zacat stavat by sme chceli uz tento rok, chceme zacat obehavat banky kvoli uveru, nevieme vsak, ci sa tam k nam budu chovat seriozne, ak este nebudeme mat v rukach stavebko. Mate s tym nejake skusenosti? Ako dlho trva, kym banky odobria uver? Ak by sme uver dostali v oktobri, ma zmysel zacat stavat v tom mesiaci, stihneme vobec nieco, resp. je rozumne stavat v polke jesene? Vela otazok, ale prosim o nejake rady a dakujem !
Odpovedať
Kludne si zacnite obiehat banky uz teraz, aby ste si spravili prehlad, ktora ma ake urokove sadzby a kolko Vam mozu poskytnut. Uver vam aj tak nedaju skor ako budete mat vytiahnute mury do vysky min. 1 metra, takze zacat musite bez pomoci banky (pokial nechcete zalozit inu stavbu napr. rodicovsky dom). Stavebne povolenie vam k uveru netreba, to je len pre vas, aby ste mohli zacat stavat. Banke treba znalecky posudok na buducu stavbu, geometricky plan a dalsie doklady, co vam uz oni povedia. My tiez teraz cakame na stavebne povolenie, v auguste zaciname so zakladovou doskou, potom sa vytiahnu mury a koncom augusta budeme brat uver...uz mame jasne, v ktorej banke ideme brat, mame vystavene aj aky urok a ake vysoke splatky budeme platit mesacne...mozno sa to trosku zmeni oproti tomu, co nam vystavili pred dvoma mesiacmi, ale viac-menej je to jasne. Hruba stavba sa postavi za dva mesiace, takze ak bude este dobre pocasie mozte zacat aj v oktobri...resp. v septembri ked dostanete stavebne povolenie.
Odpovedať
@micak ahoj, prave berieme hypoteku a k jej schvaleniu sme potrebovali stavebne povolenie. Zalezi ale na tom co planujete zalozit. Ci pozemok alebo bud.stavbu .....
Odpovedať
@micak prehlad si mozete zacat robit, ale nejak popredu sa neda vsetko vybavit. Riesime teraz uver, a tiez sme chceli mat vsetko pripravene a aj tak sa to tak taha, ze to snad nie je ani mozne 8-( minuly tyzdne sme konecne podali ziadost s kompletnou dokumentaciu, treba k tomu milion papierov a samozrejme aj stavebne povolenie / od nas dokonca chceli pravoplatne stavebne povolenie, cize s peciatkou od OU, ze sa nikto neodvolal/ jedine co sme dopredu poriesili bol geometricky plan /lebo sa dost dlho caka na katastri/ a znalecky posudok. Vobec to nie je take jednoduche ako to vyzera :-| zelam vela optimizmu a nervov pri vybavovani a stavani :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@tinaja a da sa zalozit stavba bez pozemku, co je pod nim??
Odpovedať
@mom3 urcite nie, ak by sa stalo, ze nebudes splacat tak banka nemoze potom zobrat dom a pozemok nechat. Preto je to zalozene cele. :-S Mozno keby bol velky pozemok a pristup z oboch stan a dal by sa rozdelit na dva ale to asi uz splietam. Ak sa zaklada rozostavana stavba tak sucastou je aj pozemok. Drzim palce a veeeela trpezlivosti.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?