Dá sa vyjednávať s bankami pri braní úveru na bývanie?

Chceme si brať úver na dom od slovenskej sporiteľne, kde máme i založené účty. Mesačne môžme splácať 260 EUR ,oni však majú ponuku po 280EUR v rámci veku a podmienok, ktoré ponúkajú. Dá sa s nimi nejakým spôsobom vyjednávať, aby sme ich dopracovali k sume 260 EUR?
Odpovedať
@soony škoda, že si to dala ako otázku, lebo pokiaľ som správne pochopil otázku, oni ti ponúkajú hypo s mesačnou splátkou 280 eur a ty vieš splácať len 260 eur? - principiálne s každou bankou sa dá vyjednávať o všetkom, otázka je, k čomu sa dopracuješ - sedel som už aj s ľuďmi, ktorí búchali do stola a kričali, že radšej dom predajú, ak by mali dostať menší úver ako chcú...(nakoniec tie domy aj tak nepredali a úvery nedostali...) - pokiaľ nechceš progresívne splácanie, zdvihol by som kotvy a šiel ku konkurencii - ak progresívne sprácanie musíš mať kvôli nižšej bonite a úver ti vychádza, potom by som možno zmenil pobočku, často sú mnohé veci záležitosť ľudí, ktorí ich robia.
Odpovedať
Profilova fotka
Jednoznacne si daj do viacerych bank a potom pridi s niakou nizsiou ponukou do SLSP, nam SLSP sla dole o 0,6% od zacinajucej ponuky
Odpovedať
...no ak je problém iba 20 eur, tak čo sa stane, ked pôjde úrok hore na 5,6,7, % – to asi nebude dobré....
Odpovedať
Profilova fotka
my máme v hypotéku poštovej banke....(vybavovali sme teraz v marci) a tam je úrok iba 4,17!!! asi najnižší zo všetkých bánk. Vybavovanie bolo síce trochu obsiahlejšie, žiadali k tomu aj rôzne poistky, životné a iné, ale je to oveľa lepšie ako v iných bankách.
Odpovedať
ešte v poštovej banke nikdy nebolo nič lepšie :-o . Kto asi tak zatiahne sekeru 200.mil. eur z minulého roku??? Po druhé poštová banka nemá licenciu na hypotekárne úvery.
Odpovedať
janbari, a spolu s poistkami mas ake % rocne naklady? 4.17 to asi nebude
Odpovedať
Profilova fotka
@soony Ja by som urcite vyuzila sluzby hypotekarneho poradcu (pozor, nemyslim tym ziadnych pofidernych podomovych financnych 'poradcov') ale normalnu firmu zaoberajucu sa hypotekami. Uz riesime druhu hypoteku a maximalna spokojnost, to co vybavi makler by som v bankach nikdy sama nevybehala. Par krat som pre klud v dusi skusala najst lepsie podmienky v banke aj u konkurencie a bez sance. Nas poradca je najlepsi :) Nic to nestoji a oni vedia kedykolvek porovnat ponuky vsetkych bank a vybrat tu najvyhodnejsiu.
Odpovedať
treba skusit, my sme tak vyjednali o vyse 0,5 % nizsie a polovicu z prostredkovatelskeko poplatku :-D ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Najnizsi urok ponukaju stavebne sporitelne....skus aj Wustenrot a 1. Stavebnu ;-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?