Dá sa platiť hypotéka zo 600€ mesačne?

Cawte vsetci, chcem sa Vas opytat ci sa Vam zda realne zit a popritom splacat hypoteku vo vyske 44tisic € zo 600 € platu...normalne uvazujem ze sa budem musiet ozenit, lebo sam to asi nedam...
Odpovedať
ak si ju mozes dat na 30 rokov, takze maximalne 200 eur mesacne splacat, a si "zosuladeny" s tym, ze budes zit v najblizsich rokoch absolutne absolutne absolutne velmi velmi skromne - to je kupovat len najnevyhnutnejsiu stravu a kazdy mesiac si nechat povedzme 50 eur na "hyrenie" (oblecenie, obuv, darcek a pod.), tak sa to da ... a poistka proti PN a nezamestnanosti.... ale neviem, ci vobec v banke ti ju s takym prijmom daju...
Odpovedať
@dodo66 prepac ale neda mi to co pises:normalne uvazujem ze sa budem musiet ozenit . to myslis ako vazne? ze budem musiet? ja byt tvoja frajerka a zistim ze si to niekde niekedy napisal taku vetu alebo ze si to niekde povedal tak konec bez srandy. 600€ mesacne? myslis ako tvoj plat alebo spolu s priatelkou? na toto by som zavolala dakeho poradcu aby prepocital vsetky situacie. vies ozenis sa budes mat dieta. materska a tak. kolko by bola splatka mesacna? ja neviem tazko sa radi. treba vediet kolko by si mal spolu s priatelkou kolko mesacne by slo na dom ci byt elektrika a tak. nezabudaj mobil auto darceky dovolenka a tak. napis si to na papier a pocitaj. skor ako by si sa mal dostat do situacie ako sa riesi v inej teme.
Odpovedať
ahoj Mima1- nikdy by som to nenapisal, kebyze mam priatelku...som zatial stastne slobodny a nehodlam na tom nic menit...nic proti zenam,ale zatial ta prava neprisla...Tych 600 € je plat v cistom...predopkladana splatka je 200€ a zalohovy predpis nech je 100€...doteraz som byval na private, kde stovka isla na najom...mam stavebne sporenie, kde tiez nejaka ta stvoka odisla...len neviem, co a ako alebo sa len bojim neznameho?
Odpovedať
@dodo66 na to, aby si dostal úver, ženiť sa nemusíš :-D - dostaneš cca 70.000 eur, iná otázka je, či dokážeš utiahnúť splátky - veľký súhlas s trnaváškou - max. splátka by sa mala pohybovať niekde okolo 200 eur, 150 eur nájom, zostatok na život - samozrejme, vo dvojica sa spláca lepšie :-D
Odpovedať
@finsluzby caw, no ano...tak nejak su tie splatky nastavene...nejaky zalohovy predpis na 100 ecok a uvidime...mozno budem nuteny zacat robit cosi ine, aby som prezil...ale urcite sa kvoli tomu zenit nebudem...BTW- strasne vela ludi mi ale hovori, ze ved si niekoho najdi, budes to mat lahsie---ja si vsak kvoli tomu,aby som to mal lahsie "niekoho hladatnechcem...musi to prist a musim to citit. To len na margo toho, ze nechcem aby ten moj prispevok vyznel ako urazka zenskeho pokolenia...
Odpovedať
@dodo66 je jedno, akou cestou si orientovaný, podstatné je, že dokážeš normálne žiť ako slušný človek :-D
Odpovedať
dodo jasne len mi nedalo nenapisat poznamku. je jasne ze keby ste boli dvaja bolo by to lepsie a mohol by si si dovolit mozno lepsie byvanie. ale zas ak si mas teraz hladat niekoho nato aby si dokazal splacat tak sa nato vypr... ona pride ta prava.
Odpovedať
@mima1 :-)
Odpovedať
dodo66, ruku na srdce...zo 600 Eur mesacne cisteho si trufas splacat hypoteku 44 tisic eur? Asi mas ,,dobreho znameho,, v banke, ktory ti to vybavi len preto aby zhrabol proviziu alebo si sa este v ziadnej banke pytat nebol. Najskor si pobehaj banky, daj si to vyratat priamo v banke, ze kolko ti zostane penazi ked zaplatis vsetky neodkladne platby. Vyjednavaj co najlepsiu urokovu sadzbu pre teba. Z toho co ti zostane, priblizne 1/3 z vyplaty minies na stravu, osatenie, veci do domacnosti na cistenie a pranie. Dalej potrebujes internet, popripade kablovku, poistky zivotne, stavebne sporenie, benzin, tam vsade odchadzaju mesacne peniaze. Pokazi sa ti chladnicka, alebo televizor alebo auto a nebudes mat ziadnu rezervu. Hovorim z vlastnej skusenosti, pri necakanych udalostiach mam na konci mesiaca nulu na ucte. Nastastie ale mam uver iba na 3 roky nie na 30. A do buducna sa uz zadlzovat asi nebudem.
Odpovedať
dodo66 neodporucam! mam hypoteku 53000Euro a tam je splatka 270 Euro ale + poistenie a dokopy to mas mesacne 280 Euro. Ber do uvahy ze to je na 30 rokov a mozu ti upravit urok takze ti to pohne splatku mesacne aj o 10 euro. No a to pritom co ti ostane je dost. Totizto ak budes platit 200 Euro mesacne aj s poistkou tak si pripocitaj kolko zaplatis za vysok byvania. Mna vyjde byt na dalsich 195 Euro mesacne (100 euro sprava, 60 Euro plny, 35 euro elektrika). No a to si ese nic nejedol nikam necestoval, nic si neobliekol a podobne. Chapem ze ak ide o mensi byt su tie naklady mensie ale dostanes sa dost do uzkych ak napriklad budes co i len par dni na PN. Zisti si moznosti stavebnych sporitelni pripadne SFRB a az potom ako poslednu ries hypoteku. Ja som si na tu hypoteku trufol ltt a to mame spolu zo zenou skoro 3 nasobny prijem toho co pises.
Odpovedať
Profilova fotka
andrejo: ale treba brat do uvahy aj to, ze stale bude inflacia a devalvacia a to co je dneska 280e vela bude o 20r nic.... lebo si vezmi len za poslednych 10r ako sa zmenili platy vacsine ludi smerom hore a tí co mali kedysi " strasne"L splatky, to dnes beru v pohode... praveze je lespie na dlhsiu dobu, ako na lkratku a velke splatky.. ja osobne si to viem predstavit,ale jedine, ak je to velmi nenarocny clovek, co sa vie dost uskromnit, minimalne do cas, ako napisal, kym k nemu niekto nepribudne a potom sa dvom lepsie taha vsetko.... samozrejme nie zistne, ale proste logicky asi vecne sam nebude, nie? ja som mala moznost pred par rokmi kupit 1izb byt,m vtedy stali u nas okolo 500tis, dnes milion.. banujem, ze som si nezobrala vtedy hypo, lebo mi to vychadzalo presne okolo 200€ splatky a to som mala mensi mes. prijem vtedy ako 600e a banka by mi ten uver na 30r dala, bola som sa pytat, len som nemala na to odvahu zadlzit sa, ako som pisala,. nemam dobry pocit z poziciek.. na druhej strane, dnes by som tu splatku zvladala lavou zadnou a to preslo len par rokov, ved polovicu z toho platim teraz len najom obecneho bytu.. takze..... a vedela by som z toho vyzit.. jasne, ze k moru by som asi nechodila., ale v mensom meste sa da....
Odpovedať
caute, ja mam uver priblizne rovnaky ako tu pises, dokonca o par stoviek menej, mam ho na 25 rokov a platim 265e mesacne. To sa nam podarilo ziskat na tu dobu celkom vyhodny urok 5.25...Ale predstava ze by som to mal platit zo 600e ma trosku desi. Musis predsa platit najom (100), elektriku (30), kablovka s netom (30), mobil (30), nejake zivotne poistky, benzin do auta a hlavne stravu, oblecenie, hygienicke potreby a aj konicky.....ako ja verim, ze sa najdu ludia co to dokazu s tychto penazi zaplatit, ale ja by som to asi nedokazal a myslim ze ak to dokazes ty, tak to bude viacmenej take zivorenie a modlenie sa aby sa ti nepokazilo wc alebo sprcha ci pracka atd.....a este jedna vec, s coho to zariadis?? lebo ja zariadujem uz 2. rok a stale nemam vsetko:-) na odhalcenie k tej zene a plateniu vo dvojici: pozor na to aby si si nenasiel zenu, ktora bude zarabat ovela menej ako ty, keby sa stala tvojou zenou a ty prides do banky ziadat o uver, tak ti ju tam budu brat do uvahy a tvoja bonita pojde dolu a tvoj urok bude o to vyssi a dokonca sa moze stat, ze vam aj znizia maximalnu hodnotu uveru ktoru mozete cerpat. Prajem prijemne hladanie zeny:-))
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
Predpokladam ze @dodo66 splna vekom podmienky pre statnu podporu - co je na 5 rokov, myslim ze momentalne su to 3%. Keby mu banka davala 5.5%, tak bude mat na 5 rokov len 2.5% a teda splatku cca 175 Eur. po 5 rokoch ale skoro 250 Eur. OK mozno su tam ine podmienky, presne som to nestudoval lebo ja to vonkoncom nesplnam, teda vekom ano ale prijmom nie - nastastie :) @dodo66 co vlastne robis, teda aka je Tvoja profesia. Ci si nevies popri tom nejak bokom nieco privyrobit - ci uz manualne alebo fyzicky - aspon 100Eur mesacne. Alebo zmena zamestnania? Aj ked v dnesnej dobe je to mozno tazsie. Ake su Tvoje mesacne naklady. Mas auto? Kolko utracas na konicky a pod. Musis si to velmi dobre zratat, ci z toho vyzijes.
Odpovedať
Profilova fotka
mudro pises, marek, suhlas :)
Odpovedať
Profilova fotka
@samo13 - zase nie vsetci musia platit za mobil 30 Eur. Kablovku s netom 30 Eur a pod. Elektrika za 30 - zavisi od velkosti bytu. Treba si to fakt poriadne preratat.
Odpovedať
hej o je pravda: ja platim za mobil len 27 za kablovku z netom 35 a za elektriku 35. No a elektrika naozaj nema az tak moc spolocne s velkostou bytu. Skor s tym co vsetko v byte mas. mozes mat aj 30 metrovy byt a ked v nom mas klimu tak minies viac ako 100metrovy byt.
Odpovedať
som ucitel :-( teda nie povolanie,ale poslanie... mobil mi chvalabohu konci, takze uz to bude lepsie...net mam 15 eur na mesiac, konicky ziadne (nie je cas popri uceni a vyskume),ale fajcenie, ktore vela papa ale aspon budem nuteny prestat...a rad.
Odpovedať
@dodo66 mám za sebou doktorát, viem o čom hovoríš....
Odpovedať
dodo66 klobuk dole .. zasluzna cinnost! vyhoda je ze mas relativne stabilne pracovne miesto oproti sukromnemu sektoru. No naozaj je otazka ze ci kupujes byt ktory je napriklad vhodny aj pre rodinu s jednym dietatom. Ak ano potom ta hypoteka nieje tak strasna. Ak ho budes musiet menit za vacsi tak je predpoklad ze budes musiet investovat v buducnosti dalsie peniaze ale stale budes mat zavazok hypoteky. Preto je na zvazenie hlavne to ze aky byt ides kupovat. Ked je clovek sam tak si opasok dokaze utiahnut proklete silno. Len mysli aj na buducnost. Moja zena je ucitelka vystudovana prvy stupen ale ucila len rok. Vzdala to potom lebo ju to nebavilo. Svokra je ucitelka uz x rokov a pred dochodkom ma len o par supov vyssi plat ako niekto kto nastupi ako ucitel teraz po skonceni skoly.
Odpovedať
Profilova fotka
Andrejo: Ja platim mesacne za mobil 80 Eur - ale to platim sebe, manzelke a mobilne pripojenie. Lenze ja to potrebujem pre pracu a manzelka je na MD, tak aby mohla cez den pokecat, ked sa neda ist von. Lenze v pohode sa da fungovat za 7 Eur mesacne - napr. moji rodicia - telefonat je strucny a k veci. Je pravda ze som stretol aj takych co zarobili 400 - 500 eur, ale za mobil dali 50 - 100 Eur, co je fakt na zamyslenie. Kablovka je nadstandart - aspon ked clovek zarobi 600Eur. Pracujem cely den, 9 - 10 hodin cumim do notebooku alebo monitora. Vecer uz velmi nenam chut na telku - radsej som so synom alebo manzelkou pokecame. Resp. studujem potrebne informacie na stavbu domu. Vikendy zasadne bez telky - maximalne nejaky film vecer. @dodo66 - v akom meste robis a co presne ucis? Nemozes tam doucovat? S tym fajcenim prestan okamzite 8-), to musi ist fakt dost do penazi.
Odpovedať
marek27 mame podobne vydavy ked to vezmem za rodinu .. tiez sa hybeme okolo 80 -90 euro. Net tiez pouzivam k praci a moja manzelka je tiez na MD teda uz na RD. Jasne da sa aj inak. Ja kablovku mam na to ze nepozeram nic ine len discovery, spektrum a travel. Keby tie mali niekde samostatne tak berem len tie 3 :) dodo66 - daj vediet to mesto moj syn ide na rok do prvej tak mozno ta potom budem kontaktovat a budes mat brigadu ;)
Odpovedať
Profilova fotka
@andrejo : presne ako pises... ja mam 2izb byt a vsetiky naklady mesacne nan - spotreby energii, smetí, aj s TV a netom mam asi 100€.. elektrika je 20€ plyn mavam aj preplatok( je fakt, ze ked idem z domu stahujem, ked pridem otvaram ventil na 4-5... vecer zase stahujem na 3), ohrev TUV platim asi 200e rocne.. v pohode.. a to je 59m2 byt :) dodo: moja seggra uci na VS, a teiz si robila dva doktoraty a ma plat v cistom asi 700€.. :( a to uci cely zivot, teda uz 20r.... ale niekedy sa da dobre zarobit v sobotu, chodi ucit dialkarov do inych miest a to ma peniaze na ruku a robi aj tajonicku, za to ma tiez nieco ,ale malo... sama som byvala ucitelka, je to tazke odist, pri. zostat a zarobit...ale da sa:) nemozes napr, davat doucovania a pod.? alebo nejake preklady robit, ak vies jazyk?? to je super platene :)
Odpovedať
Profilova fotka
no.. ja som mavala ucet za telefon bezne viac ako 70e.. ale je fakt, ze to som volavala do zahranica a plat som vtedy mala asi 400€..... :-D ale nedalo sa nevolat, radsej som si nekupila handry :-D
Odpovedať
Profilova fotka
teraz mam sluzobny a moj sukromny platim asi 10e.. a to som si dala teraz od augusta zmenit, a budem mat ten program, co neplatim nic, len co prevolam, takze pohoda:) bude este menej dufam :)
Odpovedať
ked raz ja budem velky a mudry tak si rozlozim snad financie tak ze aj nejaku tu slusnu sumu budem moct odkladat .. uz len byt velky a mudry :-D
Odpovedať
Profilova fotka
2andrejo: co je slusna suma? ;-)
Odpovedať
marek moja predstava 200-300 Eur mesacne .. to by mne upln stacilo keby som odkladal
Odpovedať
Profilova fotka
:-)
Odpovedať
@katrin21 ty uz si velka a mudra .. ja viem .. :-D
Odpovedať
Profilova fotka
hahaha, nemyslim, ale v tomto smere teda zatial ano, ale neboj, ono to uz mozno dlho nepotvra a nebudem moct tolko setrit....
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?