Čo nás čaká pri vybavovaní hypotéky?

Profilova fotka
Ahojte, uz velmi dlhu dobu s priatelom uvazujeme o stavbe domceka. Neviem vsak, co vsetko to obnasa. Nemame nasetrene peniaze, chceme to riesit hypotekou, resp. SFRB. Mame pozemok, a zhruba predstavu ako by mal domcek vyzerat. Konkretny projekt nemame, chceme to riesit s architektom. Zaujimalo by ma ake su prvotne naklady na samotne vybavenie projektu, vybavenie hypoteky a pod. Proste na co sa mame pripravit a kolko euracov nas to bude stat, kym sa dostaneme k peniazom z hypoteky?
Odpovedať
Profilova fotka
Treba v prvom rade začať na miestnom úrade, aby vám povedali aký dom tam môžete mať, čo treba vybavovať k stavebnému povoleniu a pod. Potom riešiť projekt, cena od 1500 vyššie podľa náročnosti. Čo sa týka banky, ak budete chcieť financovať vystavbu potrebujete mať hotový projekt, stavebného povolenie(vo väčšine bánk ho vyžadujú už právoplatné), rozpočet, dokladovanie príjmu - ako kde atd.
Odpovedať
Profilova fotka
@ivuska9235 Pri vybavovani hypoteky sme uz museli mat pravoplatne stavebne povolenie a dalej potrebujes mat postavene mury rozostavaneho domu aspon do vysky 1,5m, ak chces rucit touto nehnutelnostou, ktoru stavas a beries hypo na postupne financovanie, zaroven ho musis mat zapisany na katastri a mat jeho znalecky posudok..Alebo mozes rucit nejakou inou nehnutelnostou (byt, rodicovsky dom, ak ti rodicia dovolia) v tomto pripade musis mat tiez stav. povolenie a znalecky posudok rod. domu pri tomto type ti poslu vsetky peniaze na ucet hned a nemusis dokladovat ich pouzitie, resp. len malu cast...my sme podpisovali ceste prehlasenie, ze peniaze pouzijeme na stavbu domu a do 5 dni sme ich mali na ucte, nemusime dokladovat nic..
Odpovedať
zakladat možeš aj dany pozemok ...a to v ČSOB a OTP sa da...inde chceli mury vytiahnute .. dostaneš pravdepodobne 30% z požadovaneho uveru na čestne prehlasenie z ktoreho postaviš mury a zaklady..potom založiš rozostavanu stavbu a dokončiš so zvyšných penazi..aj tak sa da.. @ivuska9235
Odpovedať
Profilova fotka
my sme brali hypo tak že sme mali pozemok a na ňom iba zaklady a rucila som tym
Odpovedať
Profilova fotka
ako vidim, je to beh na dlhe lakte... no dufam ze ked sa do toho pustime, neodradi ma nic a nikto :) v kazdom pripade Vam dakujem velmi velmi pekne... 8-)
Odpovedať
@megusik ... a prosím v ktorej banke ste si brali hypo? Ďakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@mova0 V CSOB....bolo to uplne bezproblemove...
Odpovedať
Profilova fotka
@ivuska9235 nas vyšiel projekt komplet s papierami , ktore možem odovzdat na SU 1980Eur. K tomu budu este kolky od elektr. živ. prostredia vodarni a pod.
Odpovedať
Ak potrbuje niekto pomoct s Hypotekou napište do spravy....Sc a okolie.....rada poradim....
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?