Ako sa vybavuje hypotéka vo VUB?

Profilova fotka
Ahojte viete mi povedat ake mate skusenosti s vybavovanim hypoteky cez VUB? Potrebujem peniaze vybavit do mesiaca, ked budem doma na Slovensku a neviem ci sa to da zvladnut... Tiez VUB je jedinou tusim, ktora akceptuje aby ziadatelia nemuseli mat prijem zo Slovenska....
Odpovedať
1
2
24
Profilova fotka
:-) vynikajúce
Odpovedať
Profilova fotka
Skusenosti dobre - ide o to, ked bude kupovana nehnutelnost a cim bude zalozena... Ale zalozne pravo na katastry maju spravit do 24 hodin..., potom nejake schvalovanie a papierovacky... ale da sa to spravit raz dva. Neviem ako je to s prijmom zo zahranicia - ja mam tiez faktury preplacane z vonku, ale mam slovensku zivnost. Ale moj prijem nebol ani potrebny, stacil manzelkin.
Odpovedať
Profilova fotka
Dakujem. No my obaja s buducim manzelom pracujeme v zahranici a mame tym padom firmu, ktora nesidli na Slovensku. Tak dufam, ze sa to bude dat. Mozno hlupa otazka ale byt kupujeme cez realitku, ale splatka je na dohode medzi nami a majitelom bytu, ktory slubil ze na peniaze aj pocka. Moja otazka je, ci ak budu pozadovat polovicu do konca juna a nam sa nepodari peniaze z uveru dovtedy dostat, mozeme tu polovicu zaplatit zo svojich zdrojov a potom s uverom to doplatit a zvysok nevyuzit - resp. si ponechat na ucte? Viem je to asi blbe, ale my nechceme vsetku hotovost vyhodit na byt a zostat bez zdroja, takze berieme asi o pol miliona viac... ako potom zdokladujem ten uver ak na zmluve bude zaloha zaplatena este predtym nez budeme mat peniaze z uveru?
Odpovedať
brontik, na tejto stranke http://www.flexihypoteka.sk/Default.a... su zoznamy hypocentier banky, su tam aj moznosti ako kontaktovat zamestnancov, napis e-mail, alebo zavolaj. na tvoju otazku, ci mozs nieco zaplatit z vl. zdrojov a potom si cast uveru nechat je odpoved ano. je vsak potrebne si presne pri cerpani urcit kam a kolko ma ist penazi - napr my sme developerovi dali cast vlastnych a pri cerpani (na zaklade faktury - u vas mozno nejake potvrdenie o prevzati casti kupnej ceny v zmysle kupnej zmluvy) isla tato cast na moj ucet a zvysok developerovi.
Odpovedať
Profilova fotka
brontik: ak si pozriete internú poštu máte tam všetky info ;-) nie každý o tom asi vie.... vo vašom prípade alebo vždy je dôležitá dohoda o tom ako kto kedy vyplatí peniaze, ktorá musí byť v kúpnej zmluve. Teda vy ako kupujúca predávajúcemu.... Realitka si vyžiada zálohu čo bude v 99% jej provízia a zvyšok ostane na vás vôbec ich nebude trápiť ak sa dohodnete na splátkach aj za 10 rokov ;-) (to by trápilo asi predávajúceho) Ak sa vám nepodarí vybaviť tie peniaze do konca júna (predávajúcemu stačí polovička na na zvyšok počká) tak vo väčšine bánk minimálne VUB,SLSP,CSOB,INCB,TB, 100% áno, existuje spätné refinancovanie 6-12 mesicov po nadobudnutí, teda vy budete určite určite v pohodičke.... Jediné načo by som upozornil banky začínajú pritvrdzovať a neakceptovať príjem zo zahraničia TB od pondelka 15.5.2009. Akceptujú ho len ak je to ručiteľ alebo jeden z manželov pričom ten druhý musí pracovať a mať príjem v SR... Neváhajte ani sekundu a riešte to čím skôr sa dá aby nebolo neskoro bez ohľadu na výšku vášho príjmu ;-) Teda čím skôr ma kontaktujete ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Dakujem rudijagi. Velmi ocenujem Vase rady, ale momentalne nemozem nic robit. Som vonku a na Slovensku budem az 8.6. Ak sa da poziadat o uver az prostrednictvom mailu alebo financne poradcu, urobila som tak hned. Dakujem tiez za ponuku a ochotu pomoct my, ale mam zmluvu s financnou poradkynou, ktora sa mi stara o vsetky financie, no momentalne nie je v dostihu, takze musim cakat.
Odpovedať
Profilova fotka
Tiez nerozumiem tu politiku, ze banka da uver len tomu, kto ma prijem zo Slovenska. V com to je? Ved ak mame stabilnu pracu v zahranici, je vacsia pravdepodobnost ze sme schopni a budem schopni uver splacat ci nie? A tak ako sa da prist o pracu na Slovensku da sa aj v zahranici. Vazne tomu nechapem...
Odpovedať
Brontik, ja som o hypo ziadala zo zahranicia (konkretne CSOB) pred rokom a pol...v tej dobe to bolo este bez problemov, vsetko som vykomunikovala s bankou cez email a telefon a na samotne podpisanie ziadosti o hypo a cerpanie som splnomocnila som mamu, takze som nemusela vobec cestovat na Slovensko (kupovala som novostavbu, ktoru financovala, banka od ktorej som brala hypo, takze mi odpadli urcite starosti, lebo banka uz mala vsetky doklady o nehnutelnosti). Bohuzial dnes je situacia uplne ina, ako pise rudijagi, banky pomalicky prestavju akceptovat prijem zo zahranicia, problem je totiz pre banku v pripade nesplacania uveru zriadit zrazky zo mzdy v zahranici. Co sa tyka nedocerpania schvalenej vysky uveru, tak v tom by nemal byt problem, nemusis nacerpat vsetky financne prostriedky, musis ale banke dopredu pisomne oznamit (standardne je to 2-3 mesiace) ze nevycerpas celu cast uveru. Nechaj si vydokladovat vsetko, co zaplatis v hotovosti majitelovi, banka to bude pravdepodobne po tebe pozadovat (aspon po mne to chceli vydokladovat).
Odpovedať
Profilova fotka
Hm to asi moze byt pravda. Ale aj tak, raz je jedno ci si nezamestnany na Slovensku alebo v zahranici ak nesplacas uver. A potom ved predsa existuje takz. !direct! debit kde si banka z Tvojho uctu pravidelne stahuje peniaze a prave ja tam tie zdroje mat budem a to predsa uvidia. No je pravda ze taka situacia je dnes a nemusi byt o desat rokov. Ale zas ked mas zahranicny prijem, banka musi ratat s tym, ze uver by bol splatitelny aj skor... No neviem v kazdom pripade budem musiet mysliet pozitivne, aby sme to este do 8.6. este stihli.
Odpovedať
Profilova fotka
;-) no naháňajte toho vášho poradcu kým ste v zahraničí budete potrebovať zopár potvrdení a papierov odtiaľ..... aby ste do banky prišli už len na podpis žiadosti a čakali na schvaľovanie..... Opakom môže byť,že ešte týždeň budete dávať dokopy papiere... :-( papa
Odpovedať
Ziadne extra potvrdenia ani papiere zo zahranicia som nepotrebovala, mne na vydokladovanie prijmu stacili posledne 3 vyplatne pasky od zahranicneho zamestnavatela alebo 3mesacny vypis z bankoveho uctu, kam ti chodi vyplata + kopia pracovnej zmluvy...co sa tyka dohody o zrazke zo mzdy, tak ziadnu banka nepozadovala, ono by im to z pravneho hladiska asi ani na nic nebolo... a dost by ma zaujimalo ake pravomoci ma slovenska banka v pripade nesplacania hypo pozadovat zrazky zo mzdy od zahranicneho zamestnavatela???...uspela by tym slovenskym formularom o zrazkach zo mzdy??? Nie je tu nejaky pravnik, co by na to vedel odpovedat??? Inak brontik na druhej strane banky chapem, ak mas zahranicny prijem, si pre nich este viac rizikovejsia, aj ked mozno zarabas viac, problem je v odlisnych pravnych systemoch a s tym spojene aj pripadne komplikacie v pripade nesplacania uveru... Takze si osobne myslim, ze ak ti aj nejaka banka v sucasnosti hypo schvali, tak pocitaj so zvysenou rizikovou prirazkou (z titulu z prijmu zo zahranicia), ktora sa odzrkadli na tvojej urokovej sadzbe (v sucasnosti je v mnohych pripadoch tato rizikova prirazka vyssia ako EURIBOR+marza banky) ...drzim palce ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
estate: však práve pre súčasnú situáciu bude banka vyžadovať trošku viac ako v časoch keď si vybavovala tvoju hypotéku... dovolím si tvrdiť, že ak som vtedy prehlásil na A4, že zarábam 70 000SKK mesačne tak som mal o 0,5% horšiu sadzbu ako tí ktorí dokladovali príjem ;-) Teraz mám jeden prípad z príjmom zo zahraničia a je to iné kafé ako pol roka dozadu :-( Teda porovnávať tieto dve odlišné situácie je odvážne.... a hlavne robí dnes problém ak mám potvrdenie z vlastnej firmy... papa R :-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
Ahojte, no nejak sa to komplikuje este aj s realitkou cez ktoru byt kupujeme. Kto sa ma v tom vsetkom vyznat. Pisala som do banky dnes a poslali mi vsetky dokumenty co potrebuju a nezdalo sa mi toho az tak vela resp. nieco nesplnitelne. Tiez mi potvrdili, ze ziadne zmeny ohladne prijmu zo zahranicia sa nechystaju, ale to beriem s rezervou. Ale som trosku pokojnesia a hadam to vsetko dobre dopadne. Tak drzte palce... A propo doporucili by Ste nejaku doplnkovu sluzbu k uveru? Napr. poistenie alebo setrenie... aby som vedela co si pozadovat, ake vyhody ;-)
Odpovedať
na doplnkove sluzby je tu myslim odbornik rudijagi...urcite ti bude vediet poradit...ja som odporca vsetkych moznych poistnych a setriacich produktov, ale uz som to tu niekde pisala... Banka bude od teba urcite pozadovat aby si sa poistila v pripade umrtia atd., a niekedy znizuju urokovu sadzbu ak si byt/domacnost poistis u nich resp. ich poistovni...
Odpovedať
Profilova fotka
brontik..velmi dobre nad tym rozmyslas...mali by ste isto pomysliet aj nad tym poistenim..kriza este neskoncila a vobec, nevies, co moze prist...aj v zdravi...
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Profilova fotka
ahojte,..vie mi niekto poradit?chceli by sme uver z vub ale problem je ze moj manzel ma pisane na papieri minimalnu mzdu a ja som na materskej..pomohlo by keby mu zamestnavatel na 3 mesiace napisal viac a odvadzal by to aj do socialky alebo s tymto neprejdeme??dakujem za kazdu radu..
Odpovedať
Profilova fotka
Brontik úspešne vyriešil hypotéku vo VUB, nakoniec sa im to podarilo + svadba bola super x-) to keby ste videli
Odpovedať
catrin. myslim, ze by vam to preslo, pocula som uz o tom...-
Odpovedať
catrin, to by malo prejst. Mam kamaratku ktora to teraz tak riesi. Sice nejdu brat uver vo VUB ale podstata je rovnaka. Akurat by som si zistila ci im ozaj staci posledne 3 mesiace, niekde som pocula ze v niektorych bankach chcu aj za pol roka. Kedze mi uz uver cerpame nemam aktualne info.
Odpovedať
Profilova fotka
zuanach,tinax vdaka..daj potom vedet ako dopadla.. :-)
Odpovedať
Ahojte!S manzelom pracujeme v zahranici,pred 2 tyzdnami sme boli na Slovensku ziadat o hypo na kupu novostavby.Do tyzdna nam mali odpovedat,ci nam pozicku schvalia alebo nie,ale vraj z dovodu vypadku systemu je to este stale v priebehu vybavovania.Presli dva tyzdne a este nam nedali ziadnu odpoved,chcem sa opytat tych,ktoru uver dostali,ako dlho trvalo banke,kym spracovala vsetky udaje,ktore ste im predlozili a kedy ste dostali odpoved?Diky
Odpovedať
Profilova fotka
catrin1 my mame uver z VUB a takisto zamestnavatel napisal viac a aj tie tri mesiace odvadzal a preslo to v pohode ;-)
Odpovedať
chillipaprička - ja som dával klientovi schvaľovať síce len certifikát, ale na druhý deň som mal už kladnú odpoveď, štandartne trvá schválenie úveru do 7 pracovných dní
Odpovedať
Profilova fotka
ludalu dakujem to ma potesilo dufam ze aj nam to yvjde..:o))
Odpovedať
Profilova fotka
drzim palce catrin1 , ale neboj urcite to prejde lebo my sme uver vybavovali na 2x a preslo to ;-)
Odpovedať
finsluzby dakujem za odpoved,ale v nasom pripade presli uz 4 tyzdne a nic sa nepohlo,ked som volala do banky,vraveli,ze nevedia preco to tak dlho trva,neviem co si mam o tom mysliet ;-(
Odpovedať
Ja som si brala z VUB spotrebný a bol schválený za 2 dni. Sesternica si brala Hypo a po 3 mesiacoch jej žiadosť vrátili s tým, že pracovnáčka banky tam niečo zle vyplnila a museli podávať nanovo. Tá ďalšia žiadosť bola schválená za 1 mesiac. :-| V banke sa jej tá pracovníčka ospravedlnila, že je tam nová a nevšimla si to. To predsa nikoho nezaujíma, či tam pracuje rok alebo 5 rokov , návrh predsa podpisuje aj jej manažér. Sesternica tam volala a chodila tam každý týždeň ako nahodiny klavíra a toto sa jej stalo. :-( :-( :-( Dom mali dáno vyhliadnutý a jediné šťastie mali v tom, že predávajúci počkali a dom nepredali niekomu inému. O 6 mesiacov sa im posunula rekonštrukcia. Povedala , že VUB nikdy viac.
Odpovedať
Ahojte!Tak uver nam schvalili,som rada,ze VUB nesklamala.A drzim palce vsetkym,ktory sa o to tiez pokusaju,aby im to vyslo :-)
Odpovedať
mam otazku na ktoru asi poznam odpoved, ale predsa by som si to rada overila: da VUB pozicku, hypoteku ak mame obaja s manzelom pracu na dobu urcitu? dakujem.
Odpovedať
ale chcela by som dodat, ze sme dlhorocni klienti VUB a vedu nas ako VIP
Odpovedať
1
2
24
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?