Ake su sankcie pri vyplateni hypoteky vo VUB

ahojte strechari, prosim poradte mi, ked chcem vyplatit hypoteku bez st.prispevku vtedy ked mi nekonci fixacia kolko budem platit pokutu? kolko % a z akej sumy? hypoteka bola 11tis, 30rokov, 5,44%
Odpovedať
tak toto by som aj ja potrebovala vedieť
Odpovedať
viďte zmluvné podmienky, každý ich môže mať iné
Odpovedať
@janulikk to som uz pozerala. neviem sa z toho vysomarit, chcem to pocut polopate od niekoho kto to zazil.. niekde som sa docitala ze 4% z výšky mimoriadnej splátky, ale chcem vediet co je ta mim.splatka, nepocita sa tam ta istina??
Odpovedať
@miskacool ahoj, pozri si zmluvu, raz ročne máš možnosť splatiť 20% bez sankcie, inak je sankcia 5%. 20% sa ráta z pôvodnej sumy hypotéky a tých 5% samozrejme zo sumy ktorú predčasne splácaš. ak by si mala výročie fixácie tak môžeš splatiť celý zvyšok hypotéky bez sankcie. Ja mám približne 10 ročnú hypo, možno tie novšie to už majú inak... ale u mňa je to takto, tak snaď ti to pomôže :-)
Odpovedať
@miskacool Dobrý deň, aktuálne je to 5% zo zostatku úveru. Ak by ste hypotéku vyplácali počas výročia fixácie, vtedy to je bez poplatku. V prípade otázok ma kontaktujte.
Odpovedať
@zabka88 @katarinasafarikova dakujem pekne za odpoved, nebolo by tam vyrocie fixacie, preto sa pytam na tu sankciu. takze pri hypoteke 10tis je sankcia 500 eur. to sa da.. :) dakujem za radu
Odpovedať
@miskacool počuj, keď si ešte tento rok nerobila mimoriadnu splátku, tak najprv urob jednu vo výške tých 20 % hypo a následne keď ti to ponáhľa urob tu druhú časť - budeš mať sankciu len za tú druhú časť... ale môžeš urobiť napr. jednu splátku v decembri a druhú v januári a každá sa ti zaráta do iného roku, takže obe môžeš mať bez sankcie... chápeš :-) sprav tak, aby si platila čo najmenej, neboj banka už na tebe i tak zarobila dosť .-)
Odpovedať
@zabka88 noo to nie je zly napad :) dakujem, sankcie by mi pocitali len z tych ostatnych 80%... pytam sa, vsetko si zistujem ked budeme bud.rok predavat byt. dakujem za radu ;-)
Odpovedať
Preco si nezajdes do banky?tam ti to povedia presne....
Odpovedať
Profilova fotka
@miskacool presne tak :) radsej splatit ak je mozne skor s pokutou, lebo pri postupnom splacani aj tak preplacate dalsie peniaze...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?