Vonkajsia omietka na tehlovy dom,druh a cena

Zdravim Vas, chcel by som sa poradit o omietke na dom, ktory bol postaveny pred 20timi rokmi a doteraz nebol omietnuty...mury su postavene z tehloblokov a penových kvadrov ...Aka by bolo najvhodnesia omietka a kolko by bola asi konecna cena za m2 ?? Dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
Tu treba riešiť celú fasádu, nie iba omietku. Na výber je viacero fasádnych systémov či už prievzdušných na báze minerálnych vĺn a silikónových omietok alebo lacnejších variantov s použitím EPS a akrylu. Cena aj s prácou sa rôzni od kvality a kvantity (hrúbka izolácie) použitých stavebných materiálov od 20 € / m2 po 35 € / m2.
Odpovedať
Dakujem za reakciu...ale v pripade ze by som nechcem zateplovat...maximalne len dve strany....su v ponuke aj take moznosti?
Odpovedať
Profilova fotka
@ferko111 v tých 20€ je len 5€ izolácia, ale prejaví sa to v nákladoch každý rok. Je lepšie splácať úver, to Vám zostane ako platiť za kúrenie, ktoré ide hore komínom. Omietnuť sa to dá každou omietkou, cena do 15€.Penetrácia, vyrovnanie muriva, omietka, náter lešenie.
Odpovedať
@jan45 beriem ze cim viac zateplene tym mensie naklady za kurenie...ale mury tejto chalupy su cca 40cm siroke a v kombinacii s dobrými oknami to podla mna staci...domy ktore su komplet zateplene potrebuje "kurit" aj v lete ...ale som vdacny za nazor :-)
Odpovedať
@ferko111 dajte menej na krcmovych majstrov a myslite na vzdialenejsiu buducnost. Kurenie v lete je jedna z povesti podobny tym o dychani stien. Prave stare domy s hrubymi murmi (este horsie z plnej tehly) bude dost komplikovane zmysluplne a cenovo efektivne prerobit podla buducich noriem platnych pre prerabky.
Odpovedať
Profilova fotka
@stowasser ty si zas volaky mudry...na normy sa vy.eb....co je na tom zateplit stary dom?ake normy pre prerabky?neni si ty nahodu pastekar?
Odpovedať
@lukaskadlicek Aj tebe pekny vecer a kludne si daj este za jeden.
Odpovedať
Profilova fotka
@stowasser som rad ze si rozumieme...s tvojim tatkom si akurat puscam
Odpovedať
Profilova fotka
@ferko111 aj keď ste už odpoveď dostali, pripájam sa, plná tehla má dostatočnú akumulačnú schopnosť ale aj dobre vedie teplo. Aj autá boli bežné so spotrebou 14l/100km, (žiguli, moskvič) a dnes sa používajú iné. Ak dokážete investíciou 500€ znížiť spotrebu o 400m3, je to cca 200€, za dva roky Vám zostane na slušnú dovolenku a potom stále.Ale keď to podľa Vás stačí, prečo to tu riešite? @lukaskadlicek na profesioníla píšete dosť laicky
Odpovedať
Profilova fotka
@lukaskadlicek teraz budem úplne mimo tému, ale nedá mi to - neberte to v zlom, ale keďže vidím, že ste registrovaný ako PRO - čiže profesionál - tak tomu profesionálovi by ste mali prispôsobiť aj Vaše jednanie a prezentovanie sa. Vaše vyjadrovanie je presne definované ako vyjadrovanie sa krčmových robošov štvrtej cenovej..... A napr. za mňa, mohli by ste byť neviem ako úžasný majster, už len kvôli tomu Vášmu vyjadrovaniu sa a Vášmu slovníku by som si Vás nikdy nezajednala. V každej téme, čo Vás tu vidím, tak tuším ešte nikde ste sa nevyjadrili slušne, odborne a so cťou hodnou profesionála. Možno je to iba môj dojem, ale určite by ste s tým mali niečo robiť. Pekný deň.
Odpovedať
Profilova fotka
@ahochel30 asi som to prehnal....ale zato ze nepoznam vselijake odborne nazvy este neznamena ze sa nevyznam....len ked tu citam rady niektorych profesionalov akoze,tak mi to neda nereagovat,bohuzial...ale uz sa to nebude stavat....prijmite moje ospravedlnenie
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?