Ukončenie odvetranej fasády

Naša svojpomocne stavaná drevostavba stojí vo svahu, kvôli tomu sme sa rozhodli vymurovať suterén, a jej severná stena je v úrovni terénu. Chceme urobiť odvetranú fasádu zateplenú min.vlnou s obkladom z dreva, a nevieme si rady, ako poriadne zabezpečiť, aby min.vlna nenasiakla. Nemáme nikde presah strechy, a v zime tu býva veľa snehu. Poraďte, ako urobiť detail spoja vetrotesnej fólie a od základu trčiacej bublinkovej fólie 10cm nad terénom. Máme použiť radšej na spodnú časť polystyrén ?Rovnaký problém máme aj na nenadkrytej terase. Suterén chceme obložiť kamnným obkladom. Ako vyriešiť spoj kamenného obkladu a dreva ? Použiť nej. úzky odkvapový plech ? Ďakujem
Odpovedať
@lubit V projekte máte tento detail ako riešený?
Odpovedať
no projekt nemáme ešte ani dotiahnutý do takýchto detailov...my sme postavili za 145 dní celú stavbu a nejaké veci sme zmenili počas výstavby,jednou z nich je aj drevo na fasáde...a projektant má jednoducho stále čas...ale zima sa blíži, a čo neurobíš teraz za pekného počasia...máme obavy z jesenných dažďov.
Odpovedať
@lubit To fakt by mal on - pozná projekt, osadenie, konštrukciu, pôdu, spád domu. Pod tou bulinkovou fóliou myslíte takú čiernu s pupčekmi? Čiže nopovú? Alebo nejakú inú? Najlepšie keby ste poskytli rezy a fotky zo stavby.
Odpovedať
áno presne tú nopkovú..Pán projektant nezvládal už keď som menila rozmiestnenie kúpelne po 3x, a od vtedy sa tvári, že nezáujem. A mne sa mu nechce prosiť... Páči sa nám presne takto obklad http://domcek.multiply.com/photos/alb... , postup stavby súhlasí s naším domom, rozdiel je malý (máme obdĺžnik pôdorys a pár odlišností v hr.), akurát že my máme pod tým suterén, ale nie pod celou plochou domu. Vyrovnali sme ním svah, takže máme ho na 2/3 šírky domu, a preto sme vzadu na severe na úrovni terénu....ale Tomáš to má úplne rovnako. Kontaktovala som ho, ale asi je zaneprázdnený...
Odpovedať
tu je pár foto
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 12 mesiacoch
ahoj, trochu odbocim od temy - mozes prosim ta napisat, ako tu mate riesenu strechu? dakujem
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 7 rokoch
Profilova fotka
min. 300mm od teranui sa dava nenasiakavý styrodur a na neho sa nalepi dif. folia. Ale to by vam mal povedat vas projektant alebo stav. dozor.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?