Obklad a sokel na dom

ahojte chcem sa opytat ako mame urobit obklad domu,mame novostavbu omietka ale nad zemou je asi sokel cca 15cm mozno 25 asi,na akoze sokli neni omietka iba ta sietka a asi ani izolacia ie,tu tam ideme natriet dat,nacase po dvoch rokoch,,, takze tento sokel je pod urovnou omietky akokeby vsadeny do domu a omietka nad tym je asi 10cm trci. ak by som chcela urobit v jednej urovni obklad domu popripade iba sokel ale vatsi ,zatial, ako to mam vyrovnat aby to bolo v jednej urovni s omietkou? mame tam dat polystyren aby sa to vyrovnalo s omietkou? alebo co? a este mozem umely kamen lepit priamo na omietku? alebo treba ju niecim natriet pred tym? chcela som aby obklad bol aspo 1m od zeme, A ESTE citala som ze obklad kamen sa ma dat pod urovnu dlazby? nie naopak je to tak? DAKUJEM!!!
Odpovedať
Profilova fotka
Akú izoláciu idete natierať? Proti vode alebo tepelnú? Ani jedna z nich sa nenatiera..
Odpovedať
@mamakaja predpokladam, ze dosku mate zaizolovanu ipou a ze teraz chcete dodatocne urobit zaizolovanie soklu, ktore sa malo/mohlo robit este predtym. Da sa to urobit aj natieranim aj natavenim, na natieranie sa pouziva tekuta lepenka, na natavenie rozne druhy ipy. Omietkou urcite nedorovnas 10cm odskok.. Ano robi sa to polystyrenom, pouziva sa na to iny druh polystyrenu, taky, ktory je odolnejsi voci vlhkosti. Umely kamen mozes lepit priamo na omietku, davat ho pod uroven dlazby nema zmysel. obklad mozes dat aj na celu stenu, treba to vsak odkonzultovat s niekym na mieste, aby vam to nahodou neodpadlo aj s izolaciou, lebo podla toho co pises by bolo dobre si to vsetko prejst s niekym priamo na mieste.
Odpovedať
ipu prave ze nevidim pridam fotku,zospodu ide zamkova a pred tym by sme tam mali dat asi obklad-sokel, dnes to idem natriet tou izolaciou a na to mozem lepit kleberom obklad ano? a v buducnosti by som chcela zdvyhnut sokel vyzsie lebo ked striekame hadicou strieka aj na dom a asi aj ked prsi,toto co vidite je asi 15cm od zeme c je asi malo?
Odpovedať
@philos niaku asfaltovu som tam dala a teraz to smrdi ale vnutri vonku uz nie asi to prechadza cez ten sokel
Odpovedať
Profilova fotka
to čo stedali je asfaltová penetrácia slúži ako podklad pre lepenku (hydroizoláciu, ktorá sa nanáša tavením (horák). To už však v tomto prípade nebude možné vzhľadom na polystyrén ktorý tam už je. Ak chcete sokel obkladať bolo by vhodné požiť soklové striešky nakoľko vám bude vytŕčať z domu a voda ktorá steká po fasáde sa môže dostať pod obklad - v zime ho odtrhne.. Inak kto vám zateploval barák? to je ten polystyrén položený iba tak na zemi? nevidím žiadne soklové lišty... pod ne sa dáva styrodur (spravidla užší) aby bol sokel zarovno / pod úrovňou fasády.. p.s. fasádnej omietke voda nerobí nič - ja ju raz za rok prejdem vapkou :-)
Odpovedať
zateplovali asi ty co stavali nemame na to dosah uz,mozem skusit sa ho este popytat co s tym ci mi nieco urobi,ale asi uz nie,co by bolo teraz najlepsie urobit ? chceme tam dat vymyvanu dlazbu na ten beton najskor asi musime vymysliet co s tym soklom.... mam tam dat ten polystyren na sokle? ak ano tak sa to vyrovna s barakom,taky pas co tam vrazime a asi prilepime o to co tam je? proste neviem co s tym kym tam dam obklad? natrete to je a co teraz? diik
Odpovedať
na izolacie nie som odbornik, no co sa tyka obkladu, urcite sa nedava pod uroven dlazby, ak sa obklad "dotyka" priamo dlazby tak skor sa nechava mala medzera medzi nimi. Pod obkladovy kamen sa obycajne tak ako pise philos dava styrodur, nakotveny podla vahy kamena. Ked je uz rovina fasady tak ako vo vasom pripade dana, tak vyber kamena na sokel je potrebne zvolit podla priemernej resp. max. hrubky, vratane styroduru by nemala urcite presahovat rovinu fasady, skor byt mierne pod nou. Pri vyske do uvadzanych 25 cm (sokel) je tendencia odtrhnutia samozrejme mensia ako ked sa ide do vysky, lepit obkladovy kamen na omietku nie je uplne najlepsi napad. Ak budete uvazovat neskor o doplneni kamenneho obkladu aj vyssie stoji za zvazenie pouzitie obkladovych panelov, ktore je mozne lepit aj PU lepidlom. Su lahke, netreba preto ani prekotvovat zateplovaci system co by bolo nutne v pripade tazkeho kamena..skuste vygooglit reco stone
Odpovedať
dik za rady.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?