Nanasanie omietky - najvyssia teplota

Profilova fotka
Na vedre omietky weber sa pise ze sa ma pouzivat do teploty podkladu a vzduchu 25 stupnov. Buduci tyzden mi maju robit omietky ale ma byt az 34 stupnov. Mam to zrusit ? Alebo ako to riesit ? Po naneseni omietky uz moze byt vyssia teplota ?
Odpovedať
@jozopan Nazdar, pokial sa jedna o interierove omietky, co predpokladam, tak by som to vobec neriesil. Ked chces mat istotu, tak daj vecer okna na vetracky a stiahnes teplotu podkladu aj vzduchu dole. Kazdopadne majstri budu mat prehlad. Za dalsie, pre buduci tyzden vidim max. teploty pre Zvolen 28 stupnov. Cize opat by som to vobec neriesil. Urcite budes mat dnu chladnejsie ako max. teploty vonka.
Odpovedať
fasadne omietky sa zvyknu robit zavcas rana, teda od svitania do nejakej maximalne 8ej 9ej hodiny... rano nie je vysoka teplota, este je pomerne vlhko, podklad nie je teply, takze majstri maju kazde rano 4-5hodin na kvalitne zaskrabanie omietky, pokial su ochotni vstavat ...samozrejme nic na priamom slnku sa robit neda, dokonca ani poobede lebo stena je tepla, omietka sa odparuje dost rychlo a potom struktura je na dve veci, takze moja rada znie, ak omietku, tak jedine zavcas rana... ak majstri odmietnu a budu sa vyhovarat tak hladaj druhych, ak nenajdes napis mi spravu...
Odpovedať
Profilova fotka
Pokiaľ by sa fasádna omietka mala robiť podľa technických listov tak by sa to nedalo.Majú tam popísané také klimatické podmienky ktoré sa takmer nevyskytujú.
Odpovedať
Profilova fotka
Vyrobca neuvadza aplikacne teploty prenic-zanic, chce vymedzit podmienky, za akych je aplikacia produktu este mozna bez moznych zmien vyslednych parametrov produktu. A medzi vysledne parametre u omietky treba ratat aj vzhlad. Pri vysokych teplotach sa u absolutnej vacsiny materialov skracuje doba spracovatelnosti a urychluje doba tuhnutia. Takze sa moze stat, ze chlapi sice omietku na stenu nanesu, ale jej upravu uz nestihnu. Z toho vyplyva, ze teploty netreba podcenovat, a tym myslim aj teplotu podkladu.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?