Načo sa dá využiť zásuvka na fasáde domu?

Existuje moznost ako ju uzamknut?
Odpovedať
vacsinou sa dava jedna zasuvka von a je na nu vyvedenych 320V pre pouzitie napr miesacky a pod., aspon my sme to tak mali
Odpovedať
no da sa vyuzit na hoc co. napr kosacka na elektriku? pripadne cerpadlo k studni alebo budes sediet jedneho dna na terase s notebookom a budes chciet byt pripojena na elektriku :-D ako ju uzamknut neviem. daj zvlast istic a ked nebudes vyuzivat jednoducho ho vypnes? to jedine co ma napadlo mozno niekto na nieco ine pride teda ak ide o normal zasuvku a nie stavebnu
Odpovedať
Akoze na co? Ved vsetko, co potrebujes vonku robit a vyuzivas pri tom el. Len tak z rychlika mi napada kosacka, bruska, my napr. cerpadlo obcas zapiname, cirkular a pod.. Alebo CD prehravac a pod.. len ju treba spravne umiestnit, aby bola vyuzita.. A preco ju chces zamknut?
Odpovedať
tak moj manzel dal spravit zvonku zasuvku aj na osvetlenie na vianoce :-D, a samozrejme mame aj vzadu pri terase.
Odpovedať
Aj my mame zasuvky zvonka domu.super vec! Okrem uz spominanych pouziti, my ju vyuzivame aj na pripojenie vysavaca,ked chceme povysavat auto.
Odpovedať
my mame zasuvku a svetlo dokonca na balkone :) ako jediny balkon svietime ked sme tam vecer.. a zasuvka musi byt tiez, mala som tam zapojeny notebook, ked som chcela byt na balkone.. na dom zasuvku zvonku planujeme tiez :)
Odpovedať
Akoze na co? :-D Na vsetko, co potrebuje elektriku a nechces to pripajat z vnutra domu. Na milion veci a este par...
Odpovedať
gocka chcela asi povedat, ze ju potrebuje uzamknut, resp nejakym sposobom izolovat, ak je zasuvka napr, 40 cm od zeme a maju male dieta, ktore sa na nu bude vrhat , resp aby do toho nenaprsalo :)
Odpovedať
dandy05.. ked uz tak nie 320V, ale 380. a je hlupost davat zasuvku len na 380V. by som bol zvedavy ako by si si potom zapla radio, alebo uz spominany notebook napriklad. inak, celkovo hlupa otazka...
Odpovedať
Vonkajsia zasuvka musi byt chranena prudovym chranicom, ako vlastne aj vsetky ostatne v sucastnosti. A samozrejme musi byt v pozadovanom kryti ked je vonku. Urcite vonkajsiu zasuvku urobit. Mimochodom, uz nie je 220/380 ale 230/400 :-).
Odpovedať
Profilova fotka
Ano, dá sa využiť na veľa spôsobov... napr. na vianočné osvetlenie, kosačku, vysávač (pri čistení auta), pompresor na fúkanie napr.detského bazéna, ak chceš rádio na dvor, na elektrický gril... :-) A určite by som ju zabezpečila ochranným krytom, hl. ak nie je pod strechou a je v dosahu detí ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Vela uzamykatelnych zasuviek nieje....Najlepsia ochrana tu bude urcite prudovy chranic a potom ochrana polohou t.z. do takej vysky ze na nu dociahnes len ty a nie dieta.potom sa to da spravit este tak ze na holu stenu namontujem zasuvku a potom na zateplenie sa namontuju ochranne dvierka...Daju sa zohnat aj na zamok. Bude to bezpecne a zaroven aj pekne.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
niektoré vonkajšie zásuvky IP44 s príklopkou majú v sebe aj takzvanu detskú poistku-aby tam dieta nepichlo napr klinec....a ked si chceš byt už celkom istá tak si ju daj natiahnut samostatne z rozvadzača ,tam bude samostatne istená a zapneš/vypneš si ju kedy budeš ty chciet......
Odpovedať
Profilova fotka
napr. aj na kosačku :) na radio na terase, na vrtanie niecoho vonku a pripojenie vrtacky.... a na kopec inych veci..... vacsina ludi tu ma vonku zatrcku aj na 380V :) na miešačky a pod....
Odpovedať
gocka možno myslela uzamknúť pred neželaným používaním inými spoluobčanmi počas neprítomnosti - teda mňa napadlo toto ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
ja planujem na vonkajsiu zasuvku spravit vo vnutri vypinac. klasicky, ako na ovladanie osvetlenia. tym zamedzim pripadnemu neziaducemu pouzivaniu zasuvky a mozem tak ovladat trebars vianocne osvetlenie, bez nutnosti ist von
Odpovedať
kubo56 to mozes ozaj len planovat, zasuvku za vypinac :D ti revizak vysvetli preco je to napad roka.. ;-) K teme, zasuvku von urcite ano, ale za vlastnym prud. chranicom. A su aj uzamykatelne, no skor skrine a krabice ako samotne zasuvky, ktore su v nich..
Odpovedať
Profilova fotka
Zasuvka vonku je dobra vec. No v ziadnom pripade nemoze byt napojena cez vypinac !!!
Odpovedať
Zasuvka na fasede domu si jednoznačne daj, od prac mimo vnútra - napojenie cirkularu, elektrickej kosacky, elektrickeho grilu, lampy, elektrického odplašovaču hmyzu - využitie je veľké, lepšie ako ohnúť predlžovací kábel dverami a ničiť aj tesnenie dverí......napojenie a "spôsob izolácie" je však iný - kvôli vode a poveternostným podmienkam - aké to je však netuším. nie som elektrikár (na to mám muža :D )
Odpovedať
-mam vonku 3 zasuvky,z kazdej strany domu jednu,este nebyvam,tak ked ochadzam normalne vypnem stykac,ci istic ci ako sa to vola a je to. :)
Odpovedať
zasuvka vonku je absolutna nutnost ! My mame na terase jednu, a ked v lete sedime vonku a mame zapojene svetielka, notebook a zabijac na hmyz, tak hned su tri vyuzite....dalej na rozne pristroje, iked len sem-tam sa vyuziju... proste zasuvka a vyvod vody na fasade zvonku musi byt...
Odpovedať
Aj my máme zásuvku z vonku. Na vapku, na vysávač povysávať auto, terasu, psí brloh. Je na fasáde v skrinke ako elektro skriňa a je normálne na fabku. Samozrejme vzadu, neruší a vyzerá ako schránka. Super vec !!!!
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Profilova fotka
ja nechapem, co sa tu chytate za hlavu ze nie zasuvku na vypinac... mam na vypinace 3 zasuvky a revizak bol z toho mimo, ze ako super!!! ale - je to vsetko samozrejme zasuvkovy okruh, kde je vypinac pridany, aby som vedela tie zasuvky ovladat -nie su to zasuvky vyvedene z vypinaca :-D mam to tak kvoli detom, aby mi same nemohli zapnut pracku, susicku ci umyvacku riadu.... a teraz chcem takto spravit aj zasuvku na balkon, co sa bude pristavovat, akurat teda hladam po nete ze ake krytie treba kupit.....
Odpovedať
samozrejme, ze vonku potrebujete zasuvku. na vianocne osvetlenie, na vysavac, na kosacku, kultivator, na osvetlenie, na zahradnu fontanu. my mame vonku zasuvky 3 a je to super.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?