Primeranosť ceny za elektrické rozvody

Chcel by som sa spýtať, či je cena 1100 eur primeraná za výmenu elektrických rozvodov v 2-izbovom tehlovom byte v Bratislave, ktorý má 38 rokov a sú tú pôvodné hliníkové vodiče i poistková skriňa s pomerne slabými ističmi 2x10 A a 1x 6A. Cena zahŕňa prácu, materiál (nová kabeláž, krabice, nová skinka, nové ističe a revízna správa). Ďakujem veľmi pekne za radu.
Odpovedať
1
2
Ahoj myslím že je to celkom dosť. Skús sa radšej popýtať po nejakom šikovnom elektrikárovi v tvojom okolí. Istotne u neho to bude omnoho lacnejšie a kvalitou by to malo byť porovnateľné, keďže pravdepodobne s tým pracuje. Na druhe strane revíznu správu neviem či ti urobí na to budeš potrebovať firmu. Ale ked si zohnáš materiál sám aj so zľavou stále by to malo vyjsť o dosť lacnejšie. Skúste povedať kto má iné skúsenosti.
Odpovedať
dobra cena je to
Odpovedať
Uprimne, ako absolvent VSMU si netrufam nakupovat elektroninstalacny material po vlastenej osi :-) Nerad by som vyhorel - preto chcem aby to spravili majstri, ktori maju na to papiere a vedia co robia... Jednoduche veci ako obitie kachliciek, postrhavanie tapiet a rozbratie starej linky a skrin si spravim sam, ale na tieto veci si netrufam. Nemam problem zaplatit, len som chcel vediet, ci je to primerana cena za kompletnu rekonstrukciu elektro-rozvodov.
Odpovedať
@astrow vacsina elektrikarov vie urobit lepsiu cenu na material,akoby ste dostali vy,lebo za dobru cenu vie nakupit.Len revizna sprava moze stat okolo 100e.Neviem co bude zahrnat praca,ci sekania,alebo v liste,ale predpokladam,ze ked mate tehlu,tak Vam to zaseka do murov.Takze cena ak je v tom aj material je Ok.
Odpovedať
Ano, cena obsahuje pracu, material aj reviznu spravu... Je to tehlovy byt, rozloha cca 61 m2, vsetko sa bude sekat do tehly...Urcite nechcem listy po stenach... Povedali mi, ze to je tak cca 200 metrov kabelaze, plus vsetky krabice a tak dalej... Rovnaki majstri mi budu robit aj vodu a murarske prace - jeden z partie je vyuceny elektrikar a ma teda aj vsetky potrebne papiere - tak sa mi zda schodnejsie to zadat jednej partii ako ich mat viac a potom to cele navyse koordinovat... Dostal som na nich odporucania od znamych, ale v dnesnej dobe plati "doveruj, ale preveruj" dvojnasobne :-)
Odpovedať
tak ani ja nie som vyštudovaný elektrikár ale ak by som si objenal na takúto robotu elektrikára tak by som sa v prvom rade jeho popýtal koľko akých káblov prípadne iného materiálu si mám zaobstarať. On ako znalec v tomto obore istotne bude lepšie vedieť čo. Keby že si to mam zaobstarať sam bez jeho konzultacie tak by som asi rýchlo vyhorel. Aj tak nadalej trvám na tom že je to lepšia voľba kao firma.
Odpovedať
Osobne je to dobra cena ak budu sekat. Ale tu by som riesil odovzdanie bytu a prebral by som ked to bude hotove + zalohy rozlozit 20% pred zacatim, dalsich 20 % ked bude vidiet ze to robia dobre a zvysok by som dal po dokonceni pripadne ak by mali pindy ze Vam neveria tak vinkulacia na ucte bankou a uvolnenie ked ...date si podmienku. A urcite by som dal nejaky fixny termin za nedodrzanie nejake % dole.
Odpovedať
aj ja by som to nacenil na podobnu sumu.
Odpovedať
Profilova fotka
myslím že je to normálna cena osobne by som ti urobil asi neaku podobnú cenu ale to záleži od tvojich požiadaviek na elektroinštaláciu :)
Odpovedať
Ďakujem veľmi pekne všetkým za reakcie... Som pokojnejší a dúfam, že všetko dobre dopadne :-)
Odpovedať
@astrow nas stal material na 2/5 izbovom dome cez 600€ /kabelaž ,zasuvky, vypínače,obímky, krabice, rozvodna skrina /pridaj reviznu správu a cenu za prácu a budeš asi na tej cene ako ti ponukaju.Nam to robil švagor živnostnik,takže aj ceny su najnižšie ako sa dalo ,,,,
Odpovedať
cena je trosicku prehnana....rodinny dom komplet nova elektrika stoji 1400 eur a minete tam 100 m kablu na svetla a 100m kablu na zasuvky orientacne.....bavime sa o bungalove.....takze je dobre dat si spravit cenovu ponuku od viacerych majstrov.....
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@sunfun Nepis tu prosim taketo bludy o cenach a spotrebe materialu ked nemas skusenosti zbytocne tym zavadzas ludi co tomu nerozumeju. Ak si dobry elektrikar ako o sebe pises tak potom musis vediet ze na bungalov sa minie ovela viac kablu....a samozrejme ide tam viac typov kablov a nielen tie co si napisal +kooooopec inych veci ktore niesu takisto zadarmo..... :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@sunfun ty si neikedy robil elektriku v bungalove? 100+100 m kablu? len do kuchyne mi islo viacej kablu.
Odpovedať
@jano2011 vidim , ze tu pisu sami odbornici . Pekne si mu to napisal .Na bungalov 10 x 10 som minul cca 600 m kablov , a to bez zvlastnych poziadaviek majitela . Dalej islo cca 50 strojcekov ( vypinace , zasuvkky , antenne zasuvky ) a 30 ks bodoviek aj s LED ziarovkami . Uz len toto je cez 1 500 € !!! Dakujem ze su tu taki ako aj Ty , inak by suplikanti boli na trhu " za najnizsie ceny " .
Odpovedať
@mucikovci vidim , ze tu pisu sami odbornici . Pekne si mu to napisal .Na bungalov 10 x 10 som minul cca 600 m kablov , a to bez zvlastnych poziadaviek majitela . Dalej islo cca 50 strojcekov ( vypinace , zasuvkky , antenne zasuvky ) a 30 ks bodoviek aj s LED ziarovkami . Uz len toto je cez 1 500 € !!! Dakujem ze su tu taki ako aj Ty , inak by suplikanti boli na trhu " za najnizsie ceny " .
Odpovedať
@sunfun Na toto musim reagovat aj ja, 1400 EUR za komlet elektroinstalaciu v dome? A tie mnozstva kablov?? Absolutne nerealne. Mozno tak samotny material. Mne sa ta cena, co pisal @astrow zda tak akurat, ja by som to nacenil podobne. Samozrejme zalezi od poziadaviek zakaznika, niekto chce extra designove vypinace a zasuvky, ovladanie jedneho svetla z 5 miest ( niekedy to samozrejme ma zmysel) a podobne tak ta cena moze stupnut aj ovela vyssie. Asi tolko...
Odpovedať
@mirkif Ďakujem... Ja som nemal nejaké veľmi náročné požiadavky, akurát vymeniť hliníkové rozvody za medené a počet zásuviek uspôsobiť nárokom 21. storočia a novému rozmiestneniu nábytku, nakoľko televízor a sedačka budú umiestnené opačne ako to mal predošlý majiteľ.... Majstri už na tom robia, zatiaľ som spokojný. Viem, že peňazí nie je nikdy nazvyš, ale niekedy naozaj platí, že "nie sme takí bohatí, aby sme si mohli dovoliť kupovať lacné veci". Chcel som sa vyhnúť situácii, že niekto si síce zapýta menej, ale bude to robiť šesť týždňov, alebo že mi to zhorí alebo neprejde revíznou správou a budem sekať nanovo v zrekonštruovanom byte...
Odpovedať
aj podla mna je cena ok. Ked je to material aj praca. Nam robia teraz bungalov a len praca je 1.000,- eur a to nehovorim o kabloch a vsetkom ostatnom co treba a ta cena je realna normalna.. Takze 1400,- eur totalny nezmysel, neverte tomu.
Odpovedať
@astrow Kiezby mali takyto pristup vsetci. Cena naozaj nema byt vzdy tym hlavnym parametrom pri vybere dodavatela. Samozrejme netreba zase platit zbytocne vela za nieco, co je ina firma schopna dodat lacnejsie, ale podozrivo lacne ponuky vacsinou nekoncia dobre... Drzim palce s prerabkou, viem, ze to vzdy znamena vela stresu. Este ak mozem k tej reviznej sprave, vela krat sa robi revizia "od stola" co ja neuznavam, som vzdy radsej, ked mi pri revizii premeraju vsetko co treba a ja mozem zakaznikovi odovzdat "dielo" s kludnym svedomim. Uz sa mi napriklad stalo, ze novy prudovy chranic nesplnal poziadavky normy a musel som ho vymenit, bez merania by sa na to nikdy neprislo. Tak si na to daj pozor...
Odpovedať
Dobre... Ďakujem veľmi pekne za radu :) Určite na to dozriem.
Odpovedať
Ja by som povedal ze cena 1100€ za byt je primeraná. To ze niekto dokaze spravit bungalov s 200m kablu je zaujimave...to je asi tak ako sa robilo niekedy davno ze v kazdej izbe vypinac a vedla neho zasuvka. ja robim teraz jeden bungalov a uz som tam minul cez 500m silových káblov a dalsich 100m koax a 200m FTP a ešte to nemám hotové.
Odpovedať
Profilova fotka
Dobrý deň je potrebná revízna sprava aj v byte ktorom bývam a idem si prerábať elektriku.A prúdový chranič treba dať do celého bytu alebo len do kúpelne.
Odpovedať
@kvp Ahoj. Revizna sprava by sa mala urcite urobit, je pravda, ze vela ludi to ignoruje a podcenuje, ale zle urobena elektrina vie zabijat tak ja by som tych par eur obetoval. A prudovym chranicom musia byt podla aktualnej normy chranene vsetky zasuvky a dokonca aj svetelne okruhy.
Odpovedať
Profilova fotka
@mirkif Ďakujem a keď si to budem ťahať a zapájať sam dá mi revizak spravu.
Odpovedať
@kvp Revizak neskuma kto elektroinstalaciu robil, aspon mne sa to nikdy nestalo. On skontroluje co treba, pomera a ak je vsetko v poriadku, da Ti reviznu spravu. Ale aj tak, ak niesi elektrikar, mozno by si aspon to samotne zapojenie mohol nechat na elektrikara, alebo to dat aspon skontrolovat.
Odpovedať
Profilova fotka
@mirkif Dík robil som elektriku viem si to natahať aj pozapájať chrániče,schodis.vypinače ale dík to som chcel vedieť či mi dá tu spravu.
Odpovedať
Profilova fotka
Dom z 200 m kablu je trosku mimo bud je to velmi malinky domcek alebo strasne malo elektrifikovany :) 100 metrov kablu 2,5 na zasuvky sa da kupit tak za cca 80 € 100 metrov kablu 1,5 na zasuvky sa da kupit tak za cca 60 € ktosi zozenie lacnejsie ktosi drahsie , skrina vyde na 10tky € zalezi aku kto chce , istis sa da kupit jednofazovy od cca 3 € o 3 fazovom na byte neuvazujem , Nasa elektroinstalacia , (mam v albume) zatial som na cene cca 1100€ este nam tam chybaju vypinace, zasuvky , rack na pocitacove kable , a polovica isticov , prudovy chranic a par drobnosti , robili sme to s tatkom , dost kablov sme mali takze sme trochu usetrili ...
Odpovedať
@kvp @muskaat ludia si neuvedomuju , ze len rozvadzac so vsetkymi komponentami ( aj v byte ) vyjde bez roboty na cca 100 - 150 € , teda ak to robi elektrikar a nie " cukrar " . A vypinace a zasuvky sa mozu vysplhat na 100 - vky € . Za predpokladu , ze niekto chce drevenne alebo hlinikove . To si tiez treba uvedomit . Vdaka za nazor , aspon sem nechodia len " tiez - odbornici " . Inak bungalov 10 x 12 aj s podpivnicenim bez luxusnych vypinacov a zasuviek vyjede materialovo na cca 3 000 € !!!
Odpovedať
Profilova fotka
@rvhp no taky lepsi dizajnovy kusok od solidnej firmy sa vyslpha na 30 € a ani sa clovek nezapoti :) , ono dost zalezi aky je clovek narocny , a ci do elektro instalacie uvazuje aj so slaboprudovymi rozvodmy , pocitacove kable , audio kable , video kable atd. Podla novej zmeny v norme ako som sa dopocul by mal byt aj napetovy chranic a ak si ho dan niekto vo vyhotoveni 3 faza tak len zan zaplati okolo 100 € Dalsi zrut penazi su bodovky a LED osvetlenie ale to uz sa vsetko odvija od hlbky penazenky :) Nas rozvadzac stal okolo 40 € bez vnutornosti, isticov tam bude cca 20 plus niake prudove chranice
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?