Koľko stojí výstavba veternej 1 kW elektrárne?

Ahojte! Mám vo vyhliadke jeden pozemok, ktorý je od existujúcich sietí vzdialený niekoľko sto metrov, investícia na dotiahnutie elektrického vedenia by sa vyšplhala na neúmernú sumu . Čisto zo zvedavosti som sa poobzerala a našťastie, je k dispozícii stále viac a viac druhov alternatívnych zdrojov energie. Napríklad veterné elektrárne. Od 400W až po nejakých 600kW. Je zrejmé, že ceny sú veľmi rôzne, a tak som zvedavá, či má niekto v tejto téme hmatateľné skúsenosti. Koľko, povedzme stojí výstavba takej 1 kW elektrárne? Aká dlhá je príprava? Aký druh (a či) dotácie existuje? Kam môžu byť predložené doklady? Koľko stojí údržba? Takže...akýkoľvek podnet ma zaujíma v tejto téme! :-) ďakujem
Odpovedať
nikto nic? :-(
Odpovedať
@ildi_interier http://kremik.sk/veterne-elektrarne-i...
Odpovedať
Ono to nie je az take jednoduche s tymi veternymi elektrarnemi. Teda, nie ze by som mal osobnu skusenost, ale v principe treba postavit cely system, nestaci len samotny generator. Treba mat akumulatory na akumulaciu nazbieranej energie, nejaku regulaciu nabijania. Ak chcete mat 230V, tak este invertor s dostatocnym vykonom a kvalitnym sinusovym priebehom. Potrebujete to na co - chcete stavat dom s trvalym obyvanim, alebo chatu? Od toho sa odvija dalej, kolko tej energie potrebujete.
Odpovedať
No to ano jasné že dom s trvalým obývaním, i ked spočiatku sa tam niekoľko rokov bývať nebude
Odpovedať
http://www.aez-zdroje.sk/veterne-elek...
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
f. AEZ už veternými elektrárňami neobchoduje. Reagujem vlastne po dvoch rokoch, tak že ak má niekto nové skúsenosti s touto formou využitia alternatívnych zdrojov, budem rád.
Odpovedať
@amper1 ja o niecom viem ale tie ceny su tak sialene, ze keby som mal kopat a pokladat 300 metrov kabla, tak to radsej urobim ako kupovat veternu elektraren:) za 1kW vykonu pocitaj tak 10 000 EUR..toto je fakt len tak, kde nie je ina moznost.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?