Koľko stojí revízna správa za elektrinu?

Potrebovala by som poradit (z vasich osobnych skusenosti) kolko stoji revizna sprava pre kompletnej rekonstrukcii elektriky v 2izbovom byte. Poradte mi niekoho kto by mi peciatku na uz spravenu elektriku dal ? Dakujem za vase odpovede :-)
Odpovedať
cca 200 E
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Profilova fotka
Nastaste ma to stalo 0€. Sused ma opravnenie vykonavat revizie. Tak sme pobehali cely dom a vsetko pomerali tak, ako by sa s tym nehral ziadny elektrikar. Otazka je, ci potrebujes len reviznu spravu, alebo skutocnu kontrolu elektroinstalacie s reviznou spravou... Kazdopadne zjednavaj cenu!
Odpovedať
Na cely dom sme mali reviznu spravu elektra aj bleskozvodu za 135 eur
Odpovedať
Ahoj, zalezi aj od toho odkial si. Pri dvojizbovom byte by to nemalo byt viac ako cca 60-70 EUR si myslim.
Odpovedať
ahoj,... 2izbovy byt max 30e !!!!!... treba ma kontaktovať :-D
Odpovedať
Cenu revizie elektrickej instalacie ovplyvnuje viacero faktorov. Ako su napriklad: - pocet okruhov (t.j.: trivialne povedane pocet isticov/poistiek/prudovych chranicov...) - ci do revizie spadaju aj koncove spotrebice na svetelnom okruhu - merianie zakladnych velicin na zaciatku (rozvadzach) i na konci vedenia (svietidlo, zasuvka) a podobne. Ale vacsinou konecna cena za vykon, dopravu + napisanie reviznej spravy pri 2i byte je 50-70€. (Bratislavsky kraj) Samozrejme najdu sa instalacie, kde klient je narocnejsi a 2i byt moze stat i 120€ a viac. Aj pri reviziach plati, ze nizka cena moze by podozriva. Preco? Revizny technik nesie CELU zodpovednost (standardne pri bytoch 5 rokov) za nasledky prace elektrikara. Preto iba diletant, alebo osoba, ktora je menej zodpovedna a chce rychlo zarobit si stanovi smiesnu cenu. Do smiesnej ceny treba zaratat: - doprava, uvodone formality - samotna praca RT (prehliadka,demontovanie, meranie, atd.) - pod napatim - posudenie vhodnosti instalacie (aj kupelku) - spisanie - zaverecne formality - dan z prijmu, odvody, popripade DPH (nehovorime o vedemostiach a skusenostiach) Praca RT: - neustale sledovanie zmien (legislativnych, normativnych a ine) - nakup a udrzba meracich pristrojov (kalibracia) - nakup noriem, zakladne na uvod iba pre el. instalaciu min 500€. - a podobne, rozpisovanie nie je predmetom tejto temy Ked si to clovek zrata a chcel by reviziu robit max za 30€, tak sa mu viac oplati sediet doma a neriesit pracu RT. Samozrejme, ze to nemusi platit pre kazdeho a urcite som sa nechcel nikoho dotknut.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 mesiacoch
je nejaká povinnosť firmy, ktorá mi robila elektroinštaláciu v dome (niečo ako záruka) skontrolovať v priebehu napr. dvoch rokov či je všetko v poriadku?
Odpovedať
zajo_es@ to sa ti oplatí ist z Topolcian do BA za 30 € + potom postovné na zaslanie reviznej správy ?? alebo hned berieš revíziu do BA, alebo tam ani nejdeš ...... a spravíš reviziu ? Asi tá posledná možnosť je reálna .... Robo / Osvedčenie číslo: 0354/30/10/EZ-E-E2-A/OS /
Odpovedať
cca 60€ + cestovne naklady
Odpovedať
Profilova fotka
no.. tak mna to stalo 20 eur... vsetko pomerane, spisane... krabic mam nieco okolo 150 - aj ked sa jedna iba o 2 izbovy byt prerobeny na 3izbak :)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Profilova fotka
mohli by ste mi prosím odporučiť niekoho na revízku domu v Kvetoslavove? Potrebujem len revíznu správu na zmenu sadzby v elektrárňach a taktiež to budem potrebovať ku kolaudácii.
Odpovedať
Ahoj, môžem odporučiť firmu Elreto s.r.o. Mám s nimi len pozitívnu skúsenosť. Reagujú pomerne rýchlo a vedia sa prispôsobiť. Kontakt nájdeš na ich webe www.elreto.sk Matej
Odpovedať
Článok sa načítava...
Diskusia pokračuje po 6 mesiacoch
No som tiež revízak už zopár rokov ale ako to tu čítam tak mi je do plaču. Zdá sa mi to tu ako súťaž o najlacnejšiu cenu za revíziu a ten kto ju tu napísal (otázne či aj fakt zaplatil) je ten naj naj naj čávo. Keď som si pred časom pozeral fotky mŕtvych ľudí s kamarátom inšpektorom TI ktorý sa porúčali z tohoto sveta super elektroinštaláciou tak to veru neboli pekné obrázky. A Slovač má súťaž o najnižšiu cenu za revíziu ? Citujem inšpektora technickej inšpekcie : toho kto v elektrike vymyslel že vyhráva najlacnejšia ponuka tak toho by som dobil vlastnými rukami. Moje prístrojové vybavenie na výkon revízií bolo viacej ako 6 000 eur bez DPH a stále prikupujem ďalšie vybavenie. A potom vám spravím revíziu za 20 eur x-) x-) x-). Keby obyčajný zákazník vedel čo všetko má revízny technik skontrolovať tak by nechápal. A treba si uvedomiť že revízia sa nerobí pre to aby zákazník dostal papier čo najlacnejšie ale preto aby neumrel on alebo jeho blízky. Prípadne aby mu nezhorela chajda. Stretávam sa totiž s takými revíziami že napríklad bola robená v roku 2014 a ja v januári 2015 tam nájdem na A4 závad ? A to je vám načo taká revízia ? Ale bola lacná za 20/30/50 eur. Ešte šťastie že mám klientelu ktorá ocení vykonanie ozajstnej revízie. A na záver ešte iba jedno info o reálnej cene revízie. Napríklad môj dobrý priateľ, školiteľ, vydavateľ kníh o bezpečnosti ...nemenovaný revízny technik (robí aj posudky pri úrazoch a úmrtiach) s praxou 20 rokov vykonáva revíziu na klasický prízemný bungalov za 500 eur. A predstavte si - že má plno práce. A ľudia ktorý si vážia svoj život mu ich radi raz za 4-5 rokov zaplatia. S pozdravom
Odpovedať
Profilova fotka
Prosim neviete mi odporučiť revizneho technika na elektriku Brezno okolie dakujem.
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Dobrý deň, potreboval by som vyhotoviť revíznu správu na 3 izbový byt v Bratislave v Novom meste, prosím ponuky mi zašlite na jpodhorsky@gmail.com
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Prosim vas mozte mi doporucit revizneho technika cez elektriku? Potrebovala by som spravit reviziu elektriky v 1izbovom byte v Starom Meste v Bratislave pre potreby stavebneho uradu, kedze sme tam robili nejake administrativne zmeny, elektrika sa nemenila. Mam tam uplne novy elektricky bojler na vodu, ale kurenie je plynove, elektr. zasuvkove rozvody su standardne, cca z roku 2008. Prosim vas s akou cenou by som mala pocitat? Vopred dakujem.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
Ahojte, prosim vas o radu. Kupili sme byt a mame odpojenu elektriku. SPP musim predlozit reviznu spravu , LV a ziadosť o napojenie. ideme ale meniť elektroinstalaciu v celom byte . tak budem musiet potom znovu reviziu volat ? ci ako to je ja som v tychto vecia uplne mimo a je to nas prvy byt nikdy som tieto veci neriesila.budem vdacna za kazdu radu. dakujem
Odpovedať
dobry den zasuvky a vypinace sa prosim demontuju pocas revizie? myslim ci sa vymontuju uplne alebo sa napriklad len zlozia krytky. vdaka
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 8 mesiacoch
Dobrý deň chcela by som vedieť čo by stála revizna správa,idu mi robít prípojku k novostavbe
Odpovedať
klasický byt 30-60€ prípojka 30€ tie nezmysli čo píše PTsecurity si nevšímajte. bungalov za 500€ :-D :-D :-D leda tak v jeho snoch. zaujímalo by ma čo má za prístroje na revíziu ked k tomu stačí úplne jeden aký mám ja za 1700€ + normy 50€+ vytlačenie. väčší dom ja do 200€ náklady na cestu v tom nie su. klasický 3izbový byt je zmeraný do 3 hodín takže 20€ za hodinu a zodpovednosť je adekvátna cena.
Odpovedať
Profilova fotka
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Profilova fotka
V BA okolo 100,-€ taká kvalitnejšia revízia.
Odpovedať
ooo @merák obetuješ povolenie na nekvalitnú revíziu? ja by nerád prišiel o dobrý flek. revizák zodpovedá za bezpečnosť celej el. inštalácie, robil som i zadarmo, no dobrým kamošom a to je vždy niečo za niečo, dnes nie je nič zadarmo, dnes je iná cena za prácu v okolí BA a iná niekde na východe
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 mesiacoch
Našacena je zvyčajne 130 až 200€ záleží od rozsahu.
Odpovedať
Profilova fotka
@duzu rieši sa tu ešte stále ten 2-izbový byt?
Odpovedať
Zdravim chcem sa informovat ohladne reviznej spravy mame starsi rod. dom v ktorom bola komplet vymenena kabelaz ktora bola robena ale svojpommocne funkcna uz 7 rok. A chcem sa informovat ci mozet tiez ziskat reviznu spravu aj ked nemam podla normy spravne vysky zasuviek a vypinacov ?
Odpovedať
@loksiklubos samozrejme, reviznu spravu dostanes na akukolvek instalaciu. Otazne je ale, aky bude jej vysledok. Vela ludi si totiz mysli,ze revizna sprava je na to,aby odobrila spravnost instalacie, co je pravdaze hlupost.
Odpovedať
@ondro81 my sme prerábali pred 5 rokmi svojpomocne.. sused elektrikár.. momentálne dokončujeme podkrovie už s iným elektrikárom, revíznym technikom.. ten nám tvrdí, že nám nemože dať revíziu na spodok, lebo nemáme prúdový chránič, ani samostatný kábel na umývačku a pračku.. máme samostatný svetelný, samostatný na kúpelňú + ostatné.. Chcem sa opýtať, ak je to v diskusii nejaký revízny technik zapojený.. prúdový chránič si chceme dať domontovať, ale v prípade pračky a umývačky musíme sekať nové. Chcem sa opýtať, či je to fakt až taký problém.. máme 16A ističke.. a meď..
Odpovedať
@darja121212 áno je to až taký problem. Prudovy chránič vsade. Uz i na svetla.
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?