Koľko ste zaplatili za elektrinu v novostavbe?

Chcela by som sa spýtať, koľko ste zaplatili majstrovi za komplet urobenie el. rozvodov. Máme novostabu, podkrovný domček, asi 115 m2. Koľko to môže stáť? A koľko sa ešte potom platí revíz. technikovi? Vďaka.
Odpovedať
ahoj katka, revizny technik je lacny, to stoji nejakych 50 - 70 € my sme prerabali rozvody v byte - 150m2 ( boli nove, islo o novostavbu, robili sme si novy projekt ) - platili sme dost :-| nejakych 6000€ +- ( to bola len praca a zakladne kable a koncovky, bez vypinacov, vseliakych rozvadzacov a ovladacov...)
Odpovedať
Profilova fotka
katka, kde staviate? chceš elektrikára? pošli IP, dám ti urobiť cenovú ponuku ;-)
Odpovedať
tak to som zvedavý aj ja pretože mna to tiež čaká aj ked na 90% si ju spravím sám a nebyť teeej ..... :-S tak by to bolo úplne v pohode. ]-(
Odpovedať
Profilova fotka
čo to znamená tej ..... :-S
Odpovedať
Vďaka za odpovede,tak aspoň ten revizny nebude taky drahy, aspoň dúfam. A tilly nám už elektriku robí, tak cenová ponuka už nie je aktuálna, ale keby ste vedeli o firme, čo robí lacné potery na podlahovku, dajte vedieť. Sme z okolia Košíc.
Odpovedať
Profilova fotka
jaj, aj tak je to ďaleko ;-)
Odpovedať
Ja som včera platila materiál za elektriku, bolo to 610 eur + ešte zaplatíme za prúdový chránič nejakých 120 eur, za robotu 700 eur + ešte pri dokončovaní aj so svietidlami a vypínačmi to bude 400 eur, takže to je 1430 eur a podľa toho aké vyberieme vypínače, to bude ešte ktomu, máme 150 m2, a ešte aj vonkajšie svetlá a prípravy na elektrickú bránu, takže toho bolo dosť, 85 kusov vypínačov a zásuviek. Takže tak.
Odpovedať
tilly tie bodky znamenajú byrokraciu 8-) amba ja mám tiež 150 m2 - dávali ste si aj prepetovú ochranu ?
Odpovedať
Áno, ja som to pomenovala ako prúdový chránič. :-)
Odpovedať
a nerobili elektrikári problémi ? pretože aj ja to chcem dať ale aj k hodinám do plotu .
Odpovedať
Problémy nerobil, sám nám to navrhol, len ti neviem povedať, kde to bude.
Odpovedať
podla správnosti má byť typ B+C pri hodinách , C v rozvod. skrini v dome a D zas čo najbližšie pri spotrebiči. Počul som že zvyknú robiť problémy stýmto.
Odpovedať
Článok sa načítava...
dai, nie je 6000 eur veľa len za robotu? my sme dali za materiál asi 2000 eur, ale to je aj s hromozvodom. Hromozvod nám urobí za asi 400 eur a elektriku za 1200 eur. A ten hromozvod vraj musí byť, lebo ináč neskolaudujú.
Odpovedať
katka, mali sme dost zlozity projekt- v poctate projekt inteligentneho bytu - cize riadene vsetko cez centralne ovladace, svetelne zaclony na okna, viacej podhladov, niekolko automatickych obvodov na snimace a tak... takze sa tam chlapec dost narobil :-) material-no nas len vypinace vyjdu viac ako 2000€ , takze ono zalezi asi aj od projektu, co tam chces mat a tak... ten hromozvod na kolaudaciu urcite potrebujes ;-)
Odpovedať
My sme dali za materiál,robotu,bleskozvod,revíziu a zástrčky a vypínače približne 2350€.Dom má rozmery 9x17,5.
Odpovedať
no ja tie sumy presne neviem ale teraz kupujeme zasuvky a vypinace a zatial to bolo cca. 700€, presne to ma v rezii moj manzel. co sa tyka tej revizie - ono to nie je take drahe ale ak si robila zmeny v zasuvkach tak aj s novym projektom to bude cca 150-160€ (co sme my robili). Presnu cenu mi bude vediet povedat podla komplikovanosti projektu.
Odpovedať
mna toto len čaká , ale ceny sú astronomické x-) Dai kolko vás stál projekt elektroinšalácie? Plánujem to tak trochu aj ja .
Odpovedať
milan, mali sme to po znamosti - projektant je rodina... ale aj tak sme platili asi 500€. mam kamarata ktoreho mama to robi a ten my tvrdil ze je to super cena, ze normalne idu taketo projekty omnoho vyssie :-( fakt je ze to boli hodiny prace ( projektant ti vypocitava aj luxy, aby si mal vsade svetelnost aku planujes, mal by si mat uz dost jasnu predstavu kde co budes mat, planuje ti kazdu zastrcku, kazdy ovladac, my sme napr. museli doplnat este jednu rozvadzaciu skrinku, davat nove prepetia, viem ze muz riesil aj nove privody cez elektrarne -moc som na tomto projekte neparticipovala, takze presne neviem co to bolo... ) projekt ozvucenia s natiahnutim kablou vysiel cca. 2500€ ( bez samotnych zabudovatelnych reproduktorov, pristrojov a ovladacov ) - je to dost narocna investicia, ale na druhej strane vysvledok je perfektny
Odpovedať
Profilova fotka
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Diskusia pokračuje po 6 rokoch
Ahojte. Chcem sa opýtať, kolko vyjde cena materiálu do novostavby za elektrinu, prípadne kolko ste dali za materiál a prácu. Dom ma asi 150 m2, dvojpodlažný. Ďakujem
Odpovedať
@glopsa Mne teraz nacenil elektrikár dom 170 m2 plus garáž na 5800 EUR - je v tom materiál, práca, za elektroinštaláciu, bleskozvod, rozvody alarmu a dátová sieť.
Odpovedať
Profilova fotka
@glopsa mame sice bungalov 130 m2 ale materiál so všetkým aj vonkajšou skriňou cca 2000 EUR robota 500.
Odpovedať
@glopsa Od 3.000-30.000 + cca. Smrteľne vážne. Na základe dodaných podkladov...(žiadne)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?