Je problém keď nemáme elektriku podľa projektu?

Chcem sa opýtať máme inak robenú elektrinu ako je v projekte inde sú zástrčky a vypínače a aj svietidlá že vraj si musíme dať urobiť nový projekt lebo nám nebudú môcť spraviť revízie je to pravda alebo nie? nechce sa mi dávať zase peniaze za nový projekt.
Odpovedať
nemaj strach do stareho projektu nech ti elektrikar dokresli skutkovy stav a bude to OK :-) :-) :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Elektriku skoro nikto nekontroluje na kolaudácii - stačí revízna správa.
Odpovedať
kludne si daj elektrinu podla seba :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Revíznu správu urobí revízák zo skutkového stavu. Ku kolaudácii netreba zmenu projektu, tak bolo povedané nám, chystáme sa kolaudovať.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
este som nevidel elektriku urobenu presne podla projektu -domaci chcu kazdy den inak -netrap sa revizia je dolezita
Odpovedať
vela ludi m ma projekt a to len v svojej hlave a to tiez este ako sa kto vyspi. tak pohodka neries
Odpovedať
Revízia sa robí podla skutkového stavu, stači do projektu zakresliť kje je presne čo a ako, problém nastane ak časom nevieš kade ide čo ..... a napr. to prevrtáš presekneš atd ..... Robo
Odpovedať
Môže to byť ako závada v revíznej správe, ale revízna správa by mala byť kladná. Nie je to stav ohrozujúci bezpečnosť. Pravdepodobne tam napíše odstrániť v najbližšom čase. Takisto tam bude dátum najbližšej revízie. Ale sám revízny technik neverí, že do jedeného domu pôjde 2x :) Prípadne ak je revízny techník aj projektant, dokreslí to tam nejakým kultivovaným spôsobom.
Odpovedať
Profilova fotka
mna napriklad zaujima, ked sa stane poistna udalost z dovodu elektrickeho skratu a elektrika nie je podla projektu. neskuma potom poistovna rozdiel skutkoveho stavu a vykresov?
Odpovedať
to juskovci: rozhoduje revizna sprava. Ak nie je pisana od stola a instalacia je vykonana v sulade s normami a vydana revizna sprava je kladna tak nevidim priestor na vznik poistnej udalosti z dovodu elektrickeho skratu :-S Ak vas v poistovni presviedcaju, ze pod krytie nespada instalacia mimo projekt, je potom na zamyslenie, ci zotrvat v takejto poistovni =-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?