Elektroinstalacie v dome z vapennopieskohej tehly (VPC)

Mame postavenu hrubu stavbu z vappennopieskovej tehly od KM Beta. Mozete sa, prosim, podelit o prakticke skusenosti s rezanim drazok pre vnotorrne rozvody a vykruzovanim otvorov pre instalacne krabice? Aky postup, naradie a pod? Prosim nepiste rady typu, "mali ste stavat z Ytongu", pripadne pouzite (prakticky nepouzitelne) "diery v blokoch" a pod. Dakujem za vsetky dobre rady.
Odpovedať
Profilova fotka
@mike9889 Ja ti neporadim, lebo z toho nestavam, len ma zaujima preco su tie diery v blokoch nepouzitelne...
Odpovedať
Zavolaj si elektrikara a on si poradi
Odpovedať
Profilova fotka
@mike9889 Aky je v tom prolem?Diamantovy kotuc na drazky a Damantovy vykruzovak na krabice.HOTOVO ;-)
Odpovedať
@abobo diery v blokoch su nepouzitelne, lebo su tak do troch stvrtin vysky bloku. Potom je blok plny. Cize vyzera to ako pohar postaveny hore dnom. Su aj ine bloky od inych vyrobcov, kde su tie diery priechodne (v celej vyske bloku) a su priamo urcene na vedenie elektroinstalacii.
Odpovedať
@paco87 Dik za prakticku radu
Odpovedať
@madyyyyy Aj ste to prakticky skusali? Lebo tuto teoriu poznam...
Odpovedať
@mike9889 tak ako som Vam pisal .. ano skusali sme to aj prakticky.. ta teoria funguje bez akychkolvek problemov... dobre naradie je zaklad uspechu k tomu nie lenivy elektrikar a je to hotove .. ak chcete poslem Vam foto ako dokaz :)
Odpovedať
@mike9889 Ja som to skusal (zial). Ide to, da sa to, akurat je vyssia spotreba kotucov a tym padom aj jednotkova cena za meter drazky (4x2,5cm). Ale da sa to. ;-)
Odpovedať
http://www.bosch-naradie.sk/abrazivne...
Odpovedať
@rapidko dik za tip... ako potvrdili viaceri, je to otazka pristupu a hlavne pouzitia vhodnych nastrojov. Jeden by povedal, ze problem VPC je, ze je tvrda... ale jej vacsi problem pri drazkovani je, ze je abrazivna, cize zoderie kotuc velmi rychlo... Vdaka za nasmerovanie.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?