Elektrický stĺp za pozemkom a škodlivosť

Chcem sa spýtať či niekto z vás nemá prístroje na meranie nizkofrekvenčného a vysokofrekvenčného elekrosmogu alebo nepozná niekoho kto takéto meriania robí. Za pozemkom mám elektrický stĺp a cez pozemok popri plote mi vedie elektrický kábel, tak by som chcel zistiť či to škodí alebo nie. Ďakujem
Odpovedať
dufam, ze tuto otazku si pisal pripojeny na net cez wi-fi...
Odpovedať
@meric75 na túto tému sa v kruhoch laickej a odbornej verejnosti vedú rôzne polemiky a obávam sa, že sa to dozvieme až o pár rokov neskôr, ale osobne už teraz uvažujem, že keby som staval dom tak miesto na spanie by som asi už chcel mať tienené. Ale pokiaľ žereme, stresujeme a ženieme sa za nezmyselnými statkami, tak vylúčenie tohto vplyvu nás nespasí. Verím, že raz sa budeme takým miestam vyhýbať, ale zatiaľ to nikomu nevadí :-) (väčšine nevadí ani to čo je preukázateľne škodlivé) Samotným zmeraním nezistíš či to škodí alebo nie.
Odpovedať
@meric75 Tu máš informácie: http://www.voxo.eu/elektrosmog/vysoke... . Ak sem dáš fotku pozemku a alektrického stĺpu, a napíšeš vzdialenosti od stĺpa a od podzemného vedenia, môžem napísať viac. Pomohol by okótovaný náčrt pozemku s uvedenými sieťami.
Odpovedať
@radopp Tak tento stĺp je na konci pozemku. pozemok je dlhý 40 metrov. Na náčrte sú znázornené pozemky. Ten na pravo je už vyššie spomínaný na konci ktorého je elektrický stĺp a červenou je znázornený kábel ktorý vedie cez pozemok.Prvý pozemok na ľavo od môjho slúži susedovi iba ako záhrada a na tom ďalšom je postavený dom. Vedel by si mi povedať či by bolo škodlivé pre nás a poprípade aj pre deti keby sme tam stavali dom ? Pozemok je v dobrej lokalite , páči sa nám a aj nám to tam vyhovuje, avšak ešte ho nemáme odkúpený tak ak by to malo škodiť tak to zrušíme. Ďakujem vopred za radu
Odpovedať
Podľadĺžky izolátorov typujem napätie vo vedení 22 kV. Od takéhoto vedenia sa odporúča stavať aspoň 50 metrov. Uvedený pozemok by som nekúpil. Okolo vedenia má distribučná spoločnosť ochranné pásmo niekoľko metrov, kde nemôžete stavať ani sadiť stromy. Pracovníci spoločnosti vám môžu vstupovať na pozemok. Elektromagnetické pole v blízkosti tohto vedenia dlhodobo spôsobuje podráždenosť a prispieva k chronickým chorobám. Hrozí úraz elektrickým prúdom. Skúste sa postaviť pod tie vodiče na dlhšiu dobu. Sám spozorujete čo budete cítiť. Pocity sú na hranici vnímania, ale predstavte si že to budete cítiť stále keď tam budete bývať. Síce pod elektrickým vedením sa nemá stáť, ale keď tam chcete mať záhradu, asi tam budete stáť často.
Odpovedať
@meric75 odpoveď je vyššie
Odpovedať
@radopp Ďakujem za radu
Odpovedať
@meric75 Ok :-) Ten pozemok je nepredajný, bude v ponuke aj o pár rokov.
Odpovedať
@radopp Ďakujem ešte raz
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?